Recenzija: Avengers Infinity War (2018) - Svijet filma

Recenzija: Avengers Infinity War (2018)

Pogledali smo jedan od najiščekivanijih filmova svih vremena, devetnaesti Marvel i treći Avengers film. Našu recenziju filma Avengers Infinity War pročitajte u članku.

Žanr:

Akcija, avantura, fantazija, superhero

Redatelj:

Anthony Russo, Joe Russo

Scenarist:

Jack Kirby, Christopher Markus

Glumci:

Dave Bautista, Karen Gillan, Tom Holland

Radnje ukratko:

Marvelov film Avengers Infinity War neviđeno je filmsko putovanje stvarano deset godina, a obuhvaća sav Marvel Cinematic Universe. Na platno nam donosi konačan, najsmrtonosniji obračun svih vremena. Osvetnici i njihovi saveznici super junaci moraju biti spremni žrtvovati sve kako bi porazili moćnog Thanosa prije nego što on svojim razaranjem i uništavanjem okonča svemir.

Avengers Infinity War (2018) - 2 NOVA TV Spota - Svijet filma

Avengers Infinity War je Američki superherojski film baziran na ekipi Marvel stripova Avengers, produciran od Marvel Studios, a film distribuira Walt Disney Studios Motion Pictures. On je nastavak na 2012 ‘The Avengers’ i 2015 ‘Avengers: Age of Ultron’ i devetnaesti je film u Marvel Filmskom Svemiru (MCU).

Redatelji su Joe i Anthony Russo, a zvijezde filma Avengers Infinity War su Robert Downey Jr., Chris Evans, Chris Hemsworth, Mark Ruffalo, Scarlett Johansson, Jeremy Renner, Elizabeth Olsen, Paul Bettany, Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Bradley Cooper, Vin Diesel, Pom Klementieff, Karen Gillan, Sean Gunn, Benedict Cumberbatch, Tom Holland, Sebastian Stan, Chadwick Boseman, Samuel L. Jackson, Cobie Smulders, Benedict Wong, Tom Hiddleston, Benicio Del Toro, Danai Gurira i Josh Brolin. Zaista neviđena postava u jednom filmu.

Upravo sam se vratio s pretpremijere, pun dojmova. Ovo je upravo ono što je svaki fan Marvela, filmova sa superjunacima, akcije, humora i spektakla želio.

Film od prvih kadrova nam daje naslutiti da ćemo rijetko, ako ikada, dobiti priliku predahnuti. Gotovo svaka scena u filmu je napeta, često puna humora, ali ne na neki pretjerani način, nego većinom kroz jednu do maksimalno dvije rečenice i to u žaru borbe, borbe koja ne prestaje. Borbe su nevjerojatno dobro napravljene i izgledaju čudesno, uz to su odlično balansirane, također borbe su s negativcima različitih sposobnosti, a ne kao što često bude, sličnima sebi.

Film je prepun likovima i to bi mu možda bio, pa ne bi rekao nedostatak, s obzirom na to da je to bilo neizbježno, ali jednostavno previše likova u jednom filmu, možda da je trajao sat vremena duže. Ipak, mislim da su i sa time napravili maksimum. Osobno bi možda nekim likovima dao mrvicu manje vremena (svim Guardiansima), dok bi nekima koje ja volim dao više, ali opet to ovisi o tome koga vi više preferirate. Ipak, ne zaboravite, ovo je tek prvi od dva ‘Infinity War’ filma (da znam da se sljedeći dio neće tako zvati, ali ga trenutno zovem jer za sada nema naziva).

Definitivno najviše vremena u filmu je dobio Thanos, koji je sve to vrijeme fantastično opravdao, osobno mi je bio najbolji negativac u svim, dosadašnjim superhero filmovima.

Još bi samo dodao nešto o kraju filma, ne brinite nema spojlera, nažalost nije mi bio previše uvjerljiv, mislim da će svatko tko i malo prati Marvel filmove zaključiti isto.

Što se tiče vizualnog izgleda, nešto tako još nije viđeno na velikim ekranima, jednostavno fantastično. Ma svaka scena u filmu je napravljena neopisivo dobro. Glazba u filmu je vrlo dobra, ali imali su i boljih.

Jeli mi ovo najbolji Marvel film, rekao bi da još uvijek nije, prvo mjesto mi i dalje drži originalni The Avengers iz 2012. godine. Manji broj junaka, ali onih ključnih, njihovi prvi susreti, razvijenija priča, pa i kultnije scene, da još uvijek moj broj 1, ali Infinity War mi je odmah iza njega.

Svakako pohrlite u kina i to po mogućnosti sada za vikend, da napokon tog Avatara skinu s trona. Ne da je loš film, ali vrijeme mu je da ode s prvog mjesta filmova s najvećom zaradom.

Ako želite kronološki pogledati sve prije nego odete pogledati Avengers Infinity War, a imate jako puno vremena, možete kronološki popis svih Marvel filmova pronaći ovdje.

Ako želite samo ključne filmove pogledati, imamo popis i za to, a možete ga pogledati ovdje.

Titlovani Trailer filma Avengers Infinity War pogledajte u nastavku.

Ako tražite još odličnih filmova, posjetite ovaj članka – Najbolji filmovi 2018

Similar Posts