Serije - Najbolje Serije 2019/2020

Najbolje serije 2018., 2019., 2020., 2021. i 2022. koje morate pogledati

Donosimo vam nama najbolje serije 2018, 2019, 2020, 2021, 2022, a uskoro i 2023. godine kako budu izlazile. Serija je jako puno, pa ne stignemo sve pogledati, ali ovo su sigurno neke od najboljih serija ovih godina. 

Kako nove serije budu izlazile i mi ih budemo pogledali, članak će se nadopunjavati.

Najbolje serije 2022. godine

Heartstopper (2022) 

Najbolje serije 2018., 2019., 2020., 2021. i 2022. koje morate pogledati

Žanr serije: Romantična, drama 
Kreator: Alice Oseman 
Glumci: Kit Connor, Joe Locke, Kizzy Edgell, Yasmin Finney, William Gao, Sebastian Croft 

Radnja ukratko: Serija prati život dvojice tinejdžera Charlieja (Joe Locke) i Nicka (Kit Connor), koji se slučajno sretnu u školskoj kantini i između njih se razvije neraskidivo prijateljstvo. Charlie počinje osjećati nešto prema Nicku, ali je nesiguran u svoje osjećaje, dok Nick ne zna je li homoseksualac ili ne. Serija prati njihove živote dok otkrivaju svoju seksualnost i zaljubljuju se jedan u drugog. 

Osvrt ukratko: Heartstopper je lijepo osmišljena serija o prijateljstvu, prihvaćanju i odrastanju. Iako je ciljana publici tinejdžera, ova serija je osvojila i starije gledatelje zbog svoje ljubavi i topline. Glumci Kit Connor i Joe Locke donose nevjerojatnu kemiju u svojim ulogama Charlieja i Nicka, a serija na nježan i uzbudljiv način istražuje njihovu ljubavnu priču. 

Ocjena: IMDb 8.7/10, RottenTomatoes 100%


Severance (2022) 

Najbolje serije 2018., 2019., 2020., 2021. i 2022. koje morate pogledati

Žanr serije: Drama, triler 
Kreator: Dan Erickson 
Glumci: Adam Scott, Patricia Arquette, John Turturro, Christopher Walken, Britt Lower, Jen Tullock, Zach Cherry, Tramell Tillman, Malaika Jackson 

Radnja ukratko: Adam Scott glumi radnika Lumen Industriesa koji se bori da napusti korporativni stroj. Kada Lumen Industries počinje primjenjivati “severance procedure”, koja uključuje uklanjanje zaposlenika na brutalan način, on se bori da preživi i pronađe put izvan tvrtke. Patricia Arquette glumi šeficu ljudskih reusrsa u tvrtki, dok John Turturro glumi bivšeg zaposlenika koji je posjetio tvrtku nakon što su ga počeli proganjati sjećanja. 

Osvrt ukratko: Serija je dobro ocijenjena zbog svoje mračne i zagonetne radnje, te izvrsne glumačke postave. Kritičari su istaknuli da serija uspijeva stvoriti jedinstvenu atmosferu koja je uzbudljiva i napeta, ali i kritički propituje moderne radne uvjete. 

Ocjena: IMDb 8.7/10, RottenTomatoes 97% 


The Offer (2022) 

Najbolje serije 2018., 2019., 2020., 2021. i 2022. koje morate pogledati

Žanr serije: Drama, krimi 
Kreator: Michael Tolkin 
Glumci: Miles Teller, Matthew Goode, Dan Fogler, Juno Temple, Colin Hanks 

Radnja ukratko: The Offer je kriminalistička drama koja se temelji na stvarnim događajima i prati nastanak filma Kum (The Godfather) Francisa Forda Coppole. Serija se fokusira na producenta filma, Roberta Evansa (Miles Teller) i njegovo suočavanje s korupcijom i organiziranim kriminalom tijekom procesa stvaranja kultnog filma. Matthew Goode je u ulozi legendarnog redatelja Francisa Forda Coppole, a Dan Fogler glumi producenta filma Billyja Friedkina. 

Osvrt ukratko: The Offer je intrigantna i napeta kriminalistička drama koja donosi uzbudljiv uvid u stvaranje jednog od najutjecajnijih i najcjenjenijih filmova u povijesti kinematografije. Miles Teller odlično portretira Roberta Evansa, čiji je život i karijera isprepleten s mafijom i korupcijom u Hollywoodu, dok Matthew Goode i Dan Fogler također pružaju sjajne izvedbe u ulogama važnih likova u priči. Serija je dobro režirana i scenaristički je kvalitetna, a zanimljivo je vidjeti koliko je stvarnih događaja bilo potrebno za stvaranje jednog filma. 

Ocjena: IMDb 8.7/10, RottenTomatoes 57% 


House of the Dragon (2022) 

Najbolje serije 2018., 2019., 2020., 2021. i 2022. koje morate pogledati

Žanr serije: Fantazija, drama, avantura, akcija 
Kreator: George R.R. Martin, Ryan Condal 
Glumci: Paddy Considine, Olivia Cooke, Emma D’Arcy, Matt Smith, Fabien Frankel, Steve Toussaint, Rhys Ifans, Sonoya Mizuno, Eve Best 

Radnja ukratko: House of the Dragon je prequel serije Game of Thrones, koji prati priču o počecima Targaryenove dinastije u Westerosu. Radnja se fokusira na borbu između dviju grana Targaryenove obitelji za prijestolje i događaje koji su doveli do “građanskog rata” poznatog kao Dance of the Dragons. 

Osvrt ukratko: Serija je privukla veliku pažnju publike i medija, prvenstveno zbog uspješnosti knjiga i prethodne serije Game of Thrones. Iako su neki kritičari izrazili skeptičnost prema novoj seriji, većina je bila pozitivna prema prvoj sezoni. Pohvalili su glumu i vizualne efekte, ali su neki kritizirali da je zaplet predvidljiv i preuzet iz knjiga. 

Ocjena: IMDb 8.5/10, RottenTomatoes 93% 


The Legend of Vox Machina (2022) 

Najbolje serije 2018., 2019., 2020., 2021. i 2022. koje morate pogledati

Žanr serije: Animirana, avantura 
Kreator: Brandon Auman 
Glumci: Laura Bailey, Taliesin Jaffe, Ashley Johnson, Matthew Mercer, Liam O’Brien, Sam Riegel, Marisha Ray, Travis Willingham 

Radnja ukratko: The Legend of Vox Machina je animirana avanturistička serija o grupi heroja koji se nazivaju Vox Machina, a koja se sastoji od različitih fantastičnih bića. Priča prati njihove pustolovine dok se bore protiv zlih sila u svijetu Dungeons & Dragons. 

Osvrt ukratko: Serija je dobro prihvaćena od publike i kritike. Kritičari hvale animaciju, priču i izvedbu glumaca. 

Ocjena: IMDb 8.4/10, RottenTomatoes 100% 


Pachinko (2022) 

Najbolje serije 2018., 2019., 2020., 2021. i 2022. koje morate pogledati

Žanr serije: Drama 
Kreator: Soo Hugh 
Glumci: Minha Kim, Jin Ha, Anna Sawai, Soji Arai, Kaho Minami, Lee Young-ae, Youn Yuh-jung, Kim Min-ha, Yoshinori Okada, and Kim Hyun-joo 

Radnja ukratko: Serija prati živote članova jedne obitelji korejskih imigranata i njihovih potomaka tijekom više desetljeća u Japanu, Koreji i SAD-u. Radnja se fokusira na život žene iz Koreje koja se u Japanu udaje za Japanca, a potom se bori za opstanak u novoj zemlji. 

Osvrt ukratko: Pachinko je vrlo dobro prihvaćena serija koja se ističe svojom pričom o obiteljskim vezama i migracijama. Serija je hvaljena zbog svoje režije, kostima i izvedbe glumaca. 

Ocjena: IMDb 8.4/10, RottenTomatoes 97% 


Andor (2022) 

Najbolje serije 2018., 2019., 2020., 2021. i 2022. koje morate pogledati

Žanr serije: Akcija, avantura, znanstvena fantastika 
Kreator: Tony Gilroy 
Glumci: Diego Luna, Stellan Skarsgård, Adria Arjona, Fiona Shaw, Denise Gough, Genevieve O’Reilly 

Radnja ukratko: Serija Andor predstavlja prequel filma Rogue One: Priča iz Ratova zvijezda, a fokusira se na lik Cassiana Andora (Diego Luna), špijuna pobunjenika koji se bori protiv Imperije. Radnja prati Cassianove misije i avanture dok okuplja tim za operaciju koja bi mogla spasiti pobunjenički pokret i uništiti Imperij. 

Osvrt ukratko: Serija Andor donosi odličnu produkciju i dobru izvedbu Diega Lune u ulozi Cassiana Andora, kao i neke zanimljive nove likove. Radnja je intrigantna i puna akcije, a izvrsna je dopuna filmskom prequelu Rogue One. 

Ocjena: IMDb 8.4/10, RottenTomatoes 96% 


Peacemaker (2022) 

Najbolje serije 2018., 2019., 2020., 2021. i 2022. koje morate pogledati

Žanr serije: Akcija, komedija 
Kreator: James Gunn 
Glumci: John Cena, Danielle Brooks, Freddie Stroma, Chukwudi Iwuji, Jennifer Holland, Steve Agee 

Radnja ukratko: Serija prati Christophera Smitha (John Cena), poznatijeg kao Peacemakera, bivšeg vojnika i ubojicu koji se priključio superherojskoj skupini The Suicide Squad. U seriji, nakon događaja iz filma, Peacemaker se vraća u svoj rodni grad da bi se suočio s novim izazovima, ali i kako bi riješio neke nesuglasice iz prošlosti. Uz pomoć novih saveznika i starih prijatelja, Peacemaker se bori protiv zlikovaca i drugih opasnosti, dok pokušava održati svoj moralnu integritet. 

Osvrt ukratko: Serija je vrlo zabavna i urnebesna, s puno akcije i humora. John Cena je odličan u glavnoj ulozi, uspješno spajajući elemente akcijskog junaka i komičara. Serija donosi neke iznenađujuće trenutke i likove, a uz to donosi i zanimljivu priču o jednom od manje poznatih likova iz DC Comics svijeta. 

Ocjena: IMDb 8.3/10, RottenTomatoes 54% 


Star Trek: Strange New Worlds (2022) 

Najbolje serije 2018., 2019., 2020., 2021. i 2022. koje morate pogledati

Žanr serije: Znanstvena fantastika, avantura, akcija 
Kreator: Akiva Goldsman 
Glumci: Anson Mount, Ethan Peck, Rebecca Romijn, Babs Olusanmokun, Christina Chong, Melissa Navia, Bruce Horak 

Radnja ukratko: Serija Star Trek: Strange New Worlds prati avanture USS Enterprise NCC-1701 pod zapovjedništvom kapetana Christophera Pikea (Anson Mount), zajedno s prvim časnikom Spockom (Ethan Peck) i Unom Chin-Riley (Rebecca Romijn), brodskom specijalistkinjom. Uz njih se nalaze i drugi članovi posade, dok istražuju nova i neistražena područja galaksije. 

Osvrt ukratko: Serija je dobila pozitivne kritike za povratak klasičnog “Star Trek” osjećaja s uzbudljivim avanturama u svemiru. Anson Mount, Ethan Peck i Rebecca Romijn dobili su pohvale za svoje izvedbe u glavnim ulogama, a serija je također pohvaljena zbog svog korištenja epizodnog formata pričanja priča. 

Ocjena: IMDb 8.2/10, RottenTomatoes 99% 


Wednesday (2022) 

Najbolje serije 2018., 2019., 2020., 2021. i 2022. koje morate pogledati

Žanr serije: Komedija, fantazija, horor, avantura, krimi 
Kreator: Al Gough i Miles Millar 
Glumci: Jenna Ortega, Catherine Zeta-Jones, Luis Guzmán, Thora Birch, Joely Richardson, Owen Atlas 

Radnja ukratko: Serija se fokusira na srednjoškolku Wednesday Addams (Jenna Ortega) koja pohađa školu u Neverlandu i istražuje tajanstvene događaje s prijateljima. U međuvremenu, njezini roditelji Morticia (Catherine Zeta-Jones) i Gomez (Luis Guzmán) pokušavaju se nositi s demonskim suparnicima i drugim problemima svoje obitelji. 

Osvrt ukratko: Wednesday je nova interpretacija Addamsove obitelji koja se temelji na popularnom liku iz serijala filmova i stripova. Iako je prethodna interpretacija fokusirana na humor, ova verzija prikazuje mračniju i intrigantniju stranu lika i okruženja u kojem se nalazi. Jenna Ortega pruža odličan nastup u ulozi protagonistice, a ostatak glumačke ekipe također je impresivan. 

Ocjena: IMDb 8.2/10, RottenTomatoes 71% 


Reacher (2022) 

Najbolje serije 2018., 2019., 2020., 2021. i 2022. koje morate pogledati

Žanr serije: Akcija, krimi, drama 
Kreator: Nick Santora 
Glumci: Alan Ritchson, Malcolm McDowell, Willie C. Carpenter, Breanne Hill, William Zabka, Kristin Kreuk 

Radnja ukratko: Serija prati bivšeg vojnog policajca i istražitelja Jacka Reachera (Alan Ritchson) koji se vraća u svoj rodni grad i postaje upleten u složenu kriminalnu mrežu nakon što optuži pogrešnu osobu za ubojstvo. Uz pomoć nekolicine saveznika, uključujući detektivku glavnog grada, Susan Turner (Kristin Kreuk), Reacher otkriva mrežu korupcije i laži koja se proteže kroz grad. 

Osvrt ukratko: Serija je prilagođena poznatoj književnoj seriji autora Leeja Childa, a u njoj se ističe Alan Ritchson u ulozi Jacka Reachera. Kritike su podijeljene oko serije, a neki kritičari hvale akcijske scene i glumu, dok drugi smatraju da je radnja predvidljiva i da nedostaje originalnosti. 

Ocjena: IMDb 8.1/10, RottenTomatoes 92% 


Tokyo Vice (2022) 

Najbolje serije 2018., 2019., 2020., 2021. i 2022. koje morate pogledati

Žanr serije: Drama, krimi 
Kreator: J.T. Rogers 
Glumci: Ansel Elgort, Ken Watanabe, Rachel Keller, Ella Rumpf, Rinko Kikuchi 

Radnja ukratko: Serija prati Jakea Adelsteina (Ansel Elgort), američkog novinara koji se preselio u Tokio kako bi radio za Tokyo Vice, englesku verziju japanskog dnevnog lista Yomiuri Shimbun. Kako počinje istraživati kriminalno podzemlje Tokija, Jake se upušta u opasni svijet organiziranog kriminala, yakuza i korumpiranih policajaca. Uz pomoć svog mentora, detektiva Yoshide (Ken Watanabe), Jake se sukobljava s moćnim kriminalnim organizacijama i rizikuje svoj život kako bi otkrio istinu. 

Osvrt ukratko: Tokyo Vice je dramatična i napeta kriminalistička serija koja pruža uvid u japansko društvo, kulturu i podzemni svijet kriminala. Glumačka postava je snažna, a priča intrigantna i dobro osmišljena. 

Ocjena: IMDb 8.0/10, RottenTomatoes 85% 


Slow Horses (2022) 

Najbolje serije 2018., 2019., 2020., 2021. i 2022. koje morate pogledati

Žanr serije: Drama, triler 
Kreator: Will Smith 
Glumci: Gary Oldman, Olivia Colman, Jonathan Pryce, Kristin Scott Thomas, Jack Lowden, Shalom Brune-Franklin, and Ben Schwartz. 

Radnja ukratko: Serija prati ekipu “Slow Horses”, odbačenih i neuspješnih špijuna britanske obavještajne službe MI5, koja je smještena u zabačeni ured u Londonu. Kada jedan od njih otkrije zavjeru za ubojstvo, grupa mora surađivati kako bi spriječila tragediju i spasila nevine živote, a ujedno se boriti protiv vlastite reputacije u agenciji. 

Osvrt ukratko: Serija Slow Horses dobila je uglavnom pozitivne kritike od kritičara, koji su pohvalili zanimljivu radnju i izvrsnu glumačku postavu. 

Ocjena: IMDb 7.9/10, RottenTomatoes 97% 


The Terminal List (2022) 

Najbolje serije 2018., 2019., 2020., 2021. i 2022. koje morate pogledati

Žanr serije: Drama, akcija, triler 
Kreator: David DiGilio 
Glumci: Chris Pratt, Constance Wu, Taylor Kitsch, Jeanne Tripplehorn, Patrick Schwarzenegger, Riley Keough 

Radnja ukratko: Serija prati Jamesa Reecea (Chris Pratt), časnika američke vojske koji se nakon tajanstvenog napada u Afganistanu vraća kući, ali ubrzo otkriva da su on i njegova jedinica postali meta napada. Kako bi otkrio istinu i osvetio smrt svojih kolega, James se udružuje s novinarkom Savvy (Constance Wu) i bivšim vojnim kolegom Danom (Taylor Kitsch) u potrazi za odgovorima. 

Osvrt ukratko: Serija je dobro ocijenjena od strane publike i kritičara. Pohvale su uglavnom usmjerene prema izvedbi glumaca i napetosti koja se održava tijekom cijele sezone. 

Ocjena: IMDb 7.9/10, RottenTomatoes 39%


Lost Ollie (2022) 

Najbolje serije 2018., 2019., 2020., 2021. i 2022. koje morate pogledati

Žanr serije: Drama, fantazija 
Kreator: Shannon Tindle 
Glumci: Jake Johnson, Kesler Talbot, Gina Rodriguez, Jonathan Groff, Mary J. Blige 

Radnja ukratko: Serija prati avanture dječaka koji izgubi svoju omiljenu igračku – zeca Olliea. Kako bi ga pronašao, on se nalazi na putovanju kroz različite dimenzije i svjetove te se susreće s raznim likovima i preprekama na svom putu. 

Osvrt ukratko: Serija Lost Ollie je adaptacija popularne dječje knjige “Ollie’s Odyssey” autorice William Joyce, a izvorno je trebala biti animirana serija na Netflixu. Međutim, nakon što je produkcija već započela, odlučeno je da će biti snimljena u live-action formatu. Iako još uvijek nije imala dovoljno vremena za osvajanje publike, kritičari hvale seriju za prekrasnu vizualnu izvedbu i zanimljivu priču koja će zanimati i djecu i odrasle. 

Ocjena: IMDb 7.8/10, RottenTomatoes 93%


The Serpent Queen (2022) 

Najbolje serije 2018., 2019., 2020., 2021. i 2022. koje morate pogledati

Žanr serije: Biografija, drama 
Kreator: Justin Haythe 
Glumci: Samantha Morton, Tahar Rahim, Amrita Acharia, Alice Englert, Peter Guinness, Jordan Gavaris 

Radnja ukratko: Serija The Serpent Queen prati priču o Katarini Medici (Samantha Morton), koja dolazi u Francusku u 16. stoljeću kao mlada talijanska princeza koja se udaje za francuskog princa Henrija II (Tahar Rahim). Kada njezin suprug postane kralj, Katarina se nađe u središtu političkih spletki i intriga na francuskom dvoru. U borbi za vlast, ona će se služiti svim sredstvima – od manipulacije do ubojstva. 

Osvrt ukratko: Serija je dobro prihvaćena među kritičarima i publikom, s pohvalama za glumačku izvedbu Samanthe Morton u ulozi Katarine Medici te za izvrsno snimanje, kostimografiju i scenografiju koje prenose autentičan dojam života na francuskom dvoru u 16. stoljeću. 

Ocjena: IMDb 7.7/10, RottenTomatoes 100% 


Five Days at Memorial (2022) 

Najbolje serije 2018., 2019., 2020., 2021. i 2022. koje morate pogledati

Žanr serije: Drama, triler 
Kreator: John Ridley 
Glumci: Vera Farmiga, Adepero Oduye, Cornelius Smith Jr., Michael K. Williams, Julie Ann Emery, Liza Colón-Zayas, Milauna Jemai Jackson, Amirah Vann, Molly Price 

Radnja ukratko: Serija prati dramatične događaje nakon uragana Katrina u New Orleansu 2005. godine, kada je bolnica Memorial Medical Center ostala bez struje i poplavila. Nakon pet dana, središnji generator i klima uređaji su se pokvarili, a nafta za generator je nestala. Stalni medicinski tim i pacijenti prisiljeni su se boriti za opstanak u uvjetima kaosa i neizvjesnosti. Serija također istražuje izazove koji su se pojavili nakon što su neki od pacijenata preminuli tijekom ovog vremena, a četiri liječnika su optužena za ubojstvo. 

Osvrt ukratko: Five Days at Memorial je istinita priča o katastrofi koja se dogodila u bolnici Memorial Medical Center tijekom uragana Katrina. Serija vješto prikazuje neizvjesnost i kaos koji su uslijedili nakon uragana te kako su se zdravstveni radnici i pacijenti borili za preživljavanje u teškim uvjetima. Također se ističe pitanje etičnosti u medicini i donošenje teških odluka u situacijama kada je život na kocki. Glumačke izvedbe su vrlo dobre, a priča je emocionalno nabijena i dirljiva. 

Ocjena: IMDb 7.7/10, RottenTomatoes 91% 


The Sandman (2022) 

Najbolje serije 2018., 2019., 2020., 2021. i 2022. koje morate pogledati

Žanr serije: Fantazija, horor, drama 
Kreator: Neil Gaiman 
Glumci: Tom Sturridge, Gwendoline Christie, Vivienne Acheampong, Boyd Holbrook, Charles Dance 

Radnja ukratko: Serija The Sandman temelji se na istoimenoj grafičkoj noveli Neil Gaimana. Radnja prati Morfeja, Gospodara sna (Tom Sturridge), jednog od sedam Eternala, koji je zarobljen na Zemlji više od 100 godina i sada pokušava vratiti svoju moć i ponovno uspostaviti red u svijetu snova. Na putu se susreće sa šarolikom skupinom likova, uključujući ljude, demone i druga mitološka bića. 

Osvrt ukratko: Serija je primila pozitivne kritike, a posebno je istaknuta visoka produkcija i glumačke izvedbe. Međutim, neki su kritizirali prilagođavanje originalnog materijala i promjene u likovima. 

Ocjena: IMDb 7.7/10, RottenTomatoes 87% 


The Lincoln Lawyer (2022) 

Najbolje serije 2018., 2019., 2020., 2021. i 2022. koje morate pogledati

Žanr serije: Drama, krimi 
Kreator: David E. Kelley 
Glumci: Manuel Garcia-Rulfo, Neve Campbell, Becki Newton, Jazz Raycole, Angus Sampson, Alysia Reiner 

Radnja ukratko: Serija prati Mickyja Hallera (Manuel Garcia-Rulfo), odvjetnika koji radi iz svoje Lincoln Continental limuzine, dok vodi slučajeve klijenata koji se kreću od slavnih do neznanih i opasnih. Micky se suočava s teškim slučajem kada ga unajmi zgodna i bogata nasljednica (Neve Campbell) za obranu od optužbi za ubojstvo njezinog muža. 

Osvrt ukratko: Serija je dobro primljena od strane publike i kritičara. Manuel Garcia-Rulfo je dobio pohvale za svoju izvedbu kao Micky Haller, a serija je pohvaljena i zbog svog napetog zapleta i likova. 

Ocjena: IMDb 7.7/10, RottenTomatoes 79% 


Dark Winds (2022) 

Najbolje serije 2018., 2019., 2020., 2021. i 2022. koje morate pogledati

Žanr serije: Drama, krimi 
Kreator: Graham Roland, Vince Calandra 
Glumci: Zahn McClarnon, Kiowa Gordon, Christian Kane, Michael Greyeyes, Annabelle Attanasio, Tatanka Means, Justin Rain, Tantoo Cardinal 

Radnja ukratko: Dark Winds prati dvojicu detektiva FBI-ja koji istražuju seriju misterioznih ubojstava u Navajo Nationu u Arizoni, gdje se suočavaju s kulturnim sukobima i traumama iz prošlosti. Detektivi otkrivaju da su ubojstva povezana s korupcijom i ilegalnom eksploatacijom prirodnih resursa. 

Osvrt ukratko: Dark Winds je dobro osmišljena i pažljivo realizirana kriminalistička serija, koja se ističe svojom autentičnom atmosferom i poštovanjem prema Navajo kulturi. Glumačka postava je odlična, a scenarij vrlo napet i inteligentno napisan. 

Ocjena: IMDb 7.6/10, RottenTomatoes 100% 


The Old Man (2022) 

Najbolje serije 2018., 2019., 2020., 2021. i 2022. koje morate pogledati

Žanr serije: Drama, triler 
Kreator: Jon Steinberg, Robert Levine 
Glumci: Jeff Bridges, John Lithgow, Amy Brenneman, Alia Shawkat, EJ Bonilla 

Radnja ukratko: Serija prati Daniela (Jeff Bridges), bivšeg operativca u tajnim službama koji je sada u mirovini. Međutim, njegov miran život u otuđenju prekida neočekivana posjeta mladog čovjeka (EJ Bonilla) koji tvrdi da je Danielov sin i kojem je potrebna pomoć. Daniel odbija pomoći i ubrzo shvaća da su ga počeli pratiti tajanstveni ljudi koji ga povezuju s misterioznom smrću njegova bivšeg kolege. Odlučuje se vratiti u igru i otkriti tko ga želi eliminirati i zašto. 

Osvrt ukratko: The Old Man je napeta i dobro odglumljena serija koja se temelji na romanu Thomasa Perryja. Jeff Bridges je uvjerljiv u svojoj ulozi, a serija uspješno gradi misteriju koja drži gledatelje zainteresiranima. 

Ocjena: IMDb 7.6/10, RottenTomatoes 97% 


Minx (2022) 

Najbolje serije 2018., 2019., 2020., 2021. i 2022. koje morate pogledati

Žanr serije: Komedija, drama 
Kreator: Ellen Rapoport 
Glumci: Ophelia Lovibond, Jake Johnson, Idara Victor, Michaela Watkins, Lennon Parham 

Radnja ukratko: Serija prati priču o producentici Cassie (Ophelia Lovibond) koja se nakon što izgubi posao u prestižnoj produkcijskoj kući, odlučuje okušati u svijetu pornografije. Tamo upoznaje mladog i neiskusnog redatelja Lukasa (Jake Johnson) i zajedno se bore protiv tabua, kritika i nepovjerenja u industrijama koje su pristrane. 

Osvrt ukratko: Serija Minx pruža originalan pogled na svijet pornografije kroz priču o snalažljivoj i hrabroj Cassie koja se odlučuje suprotstaviti predrasudama i usuditi se na novi izazov. Kombinacija humora i drame, te snažni likovi glavne protagonistice i Lukasa, čine ovu seriju zanimljivom i zabavnom za gledanje. 

Ocjena: IMDb 7.6/10, RottenTomatoes 97% 


We Own This City (2022) 

Najbolje serije 2018., 2019., 2020., 2021. i 2022. koje morate pogledati

Žanr serije: Drama, krimi 
Kreator: David Simon 
Glumci: Jon Bernthal, Josh Charles, Jamie Hector, Anna Gunn, Aidan Gillen, James McDaniel, Domenick Lombardozzi, RJ Cyler, Glynn Turman 

Radnja ukratko: Serija je temeljena na knjizi We Own This City: A True Story of Crime, Cops, and Corruption, autora Justina Fentressa. Priča prati službenike policije u Baltimoreu koji se bore s kriminalom i korupcijom unutar svojih redova. Jon Bernthal glumi Thomasa “Tommyja” Haskella, policijskog detektiva koji pokušava razotkriti korupciju u svom odjelu. 

Osvrt ukratko: We Own This City je dobro napravljena kriminalistička serija koja istražuje korupciju i kriminal u policiji. Glumačka postava je izvrsna, a David Simon, poznat po stvaranju serije The Wire, donosi svoje karakteristično pripovijedanje i pristup temama u ovu seriju. 

Ocjena: IMDb 7.6/10, RottenTomatoes 93% 


The Peripheral (2022) 

Najbolje serije 2018., 2019., 2020., 2021. i 2022. koje morate pogledati

Žanr serije: Znanstvena fantastika, triler 
Kreator: Scott B. Smith 
Glumci: Chloë Grace Moretz, Jack Reynor, Gary Carr, Charlotte Riley, Adelind Horan, T’Nia Miller, JJ Feild, Alex Hernandez, Austin Rising 

Radnja ukratko: Serija prati Flynne Fisher (Chloë Grace Moretz), koja se bori kako bi zadržala svoje mentalno zdravlje dok pokušava riješiti misterij koji je vodi do budućnosti. 

Osvrt ukratko: The Peripheral je ambiciozna i zanimljiva serija znanstvene fantastike koja se odvija u dvije vremenske zone. Gluma je uvjerljiva, a produkcija je visoke kvalitete. Međutim, serija ima složenu radnju i može biti zbunjujuća za gledatelje koji ne vole komplicirane zaplete. 

Ocjena: IMDb 7.6/10, RottenTomatoes 77% 


Women of Movement (2022) 

Najbolje serije 2018., 2019., 2020., 2021. i 2022. koje morate pogledati

Žanr serije: Drama 
Kreator: Marissa Jo Cerar 
Glumci: Adrienne Warren, Tony Goldwyn, Ray Fisher, Glynn Turman, Juliana Canfield 

Radnja ukratko: Women of the Movement je američka drama koja se temelji na stvarnim događajima i prati Mamie Till-Mobley (Adrienne Warren), majku Emmetta Tilla, koji je 1955. godine brutalno ubijen u Mississipiju. Serija prati Mamie dok se bori za pravdu i suočava se s rasizmom i diskriminacijom u američkom društvu. Tony Goldwyn je u ulozi Roya Bryanta, jednog od muškaraca optuženih za ubojstvo Emmetta Tilla. 

Osvrt ukratko: Women of the Movement je snažna i potresna drama koja ističe važnost aktivizma i borbe protiv rasizma u američkom društvu. Adrienne Warren pruža izvanrednu izvedbu kao Mamie Till-Mobley, koja se suočava s neizmjernom bolju i traumom nakon gubitka svog sina, dok se istovremeno bori za njegovu pravdu. Tony Goldwyn, Ray Fisher, Glynn Turman i Juliana Canfield također pružaju sjajne izvedbe u ulogama važnih likova u priči. Iako serija donosi tešku tematiku, njezina važnost i kvaliteta su neosporni. 

Ocjena: IMDb 7.5/10, RottenTomatoes 91% 


All of Us Are Dead (2022) 

Najbolje serije 2018., 2019., 2020., 2021. i 2022. koje morate pogledati

Žanr serije: Akcija, drama, horor 
Kreator: Lee JQ 
Glumci: Yoon Chan-young, Park Ji-hu, Cho Yi-hyun, Park Solomon, Jo Hyun-chul, Kim Nam-hee 

Radnja ukratko: U ovoj korejskoj horor seriji, izbijanje zaraze pretvara studente srednje škole u zombije, a nekoliko preživjelih učenika i nastavnika mora se boriti za preživljavanje i održavanje ljudskosti dok se suočavaju s misterioznim uzrokom zaraze. 

Osvrt ukratko: Serija je dobila pozitivne kritike za svoj jedinstven pristup. Iako je neke gledatelje odbilo nasilje i brutalnost prikazana u seriji, drugi su pohvalili njezinu originalnost i izvedbu mladih glumaca. 

Ocjena: IMDb 7.5/10, RottenTomatoes 87% 


Gaslit (2022) 

Najbolje serije 2018., 2019., 2020., 2021. i 2022. koje morate pogledati

Žanr serije: Drama, triler 
Kreator: Robbie Pickering 
Glumci: Julia Roberts, Sean Penn, Armie Hammer, Joel Edgerton, Betty Gilpin, Chris Messina 

Radnja ukratko: Serija Gaslit je temeljena na istinitoj priči o Watergate skandalu koji je srušio Richarda Nixona. Serija prati prevaru koja je pokrenula skandal – pljačku ureda psihijatra koja je bila namijenjena otkrivanju dokaza o izvršenim zločinima od strane Nixonove administracije. Julia Roberts glumi Marthu Mitchell, ženu koja je prva počela sumnjati u zavjeru i koja je kasnije postala glasnogovornica tijekom Watergate skandala. 

Osvrt ukratko: Kritičari su pohvalili glumačke izvedbe, posebno Juliju Roberts i Seana Penna. Također su istaknuli da serija na zanimljiv način predstavlja jedan od najvećih političkih skandala u povijesti Sjedinjenih Država. 

Ocjena: IMDb 7.3/10, RottenTomatoes 89% 


Moon Knight (2022) 

Najbolje serije 2018., 2019., 2020., 2021. i 2022. koje morate pogledati

Žanr serije: Superhero, akcija, avantura 
Kreator: Jeremy Slater 
Glumci: Oscar Isaac, Ethan Hawke, May Calamawy, Gaspard Ulliel 

Radnja ukratko: Moon Knight je serija Marvelovog studija koja prati priču o Marcu Spectreu (Oscar Isaac), bivšem vojniku koji je preživio napad u pustinji i postao avatar egipatskog božanstva Mjeseca – Khonshua. Spectre se vraća u New York kako bi se borio protiv zločina, ali i protiv svoje vlastite mentalne bolesti koja uključuje poremećaj disocijativnog identiteta. Ethan Hawke glumi lik po imenu Bushman, nekadašnjeg Spectreovog kolege iz vojske koji sada predvodi kriminalnu organizaciju. 

Osvrt ukratko: Moon Knight je nova Marvelova serija koja osvaja gledatelje svojim jedinstvenim pristupom superherojskom žanru. Oscar Isaac izvrsno se snalazi u ulozi složenog lika, a Ethan Hawke također pruža izvanrednu izvedbu kao zlikovac. Serija ima neke vrlo impresivne akcijske scene i vizualne efekte, a također se bavi ozbiljnim temama poput mentalnog zdravlja i religije. Moon Knight donosi nešto novo u svijet Marvelovih serija i definitivno je vrijedan gledanja. 

Ocjena: IMDb 7.3/10, RottenTomatoes 86% 


Archive 81 (2022) 

Najbolje serije 2018., 2019., 2020., 2021. i 2022. koje morate pogledati

Žanr serije: Horor, misterija 
Kreator: Marc Senter, Rebecca Sonnenshine 
Glumci: Mamoudou Athie, Dina Shihabi, Gabriel Rosenstein, Ariana Neal 

Radnja ukratko: Archive 81 je horor serija koja prati arhivista Dan Turnera (Mamoudou Athie) koji je angažiran da digitalizira videozapise iz 1994. godine pronađene u zgradi koja je nekoć bila poznati stambeni toranj u New Yorku. Dan počinje gledati videozapise i ubrzo shvaća da su ti snimci povezani s misterioznom i opasnom silom koja prijeti da preuzme kontrolu nad njim i njegovim životom. Dina Shihabi je u ulozi Melisse, koja pomaže Danu u otkrivanju tajni zgrade i videozapisa. 

Osvrt ukratko: Archive 81 je uzbudljiva i misteriozna horor serija koja vas drži na rubu sjedala tijekom cijelog trajanja. Ova serija se može opisati kao spoj The Blair Witch Projecta i Black Mirrora, a upravo ta kombinacija čini je vrlo intrigantnom i neobičnom. Mamoudou Athie i Dina Shihabi pružaju odlične izvedbe u svojim ulogama, a priča je dobro razvijena i kreativna. Archive 81 ima neke vrlo uznemirujuće trenutke, pa pripazite ako bas je lako prestrašiti. 

Ocjena: IMDb 7.3/10, RottenTomatoes 86% 


Wolf Like Me (2022) 

Najbolje serije 2018., 2019., 2020., 2021. i 2022. koje morate pogledati

Žanr serije: Komedija, drama, romantika
Kreator: Abe Forsythe 
Glumci: Josh Gad, Isla Fisher, Dion Beebe, Sheila Vand, Kerry Armstrong 

Radnja ukratko: Wolf Like Me prati Mary (Isla Fisher), udovicu i majku koja se preselila u maleni grad u Australiji sa svojom kćeri i sinom. Mary upoznaje Lupa (Josh Gad), neobičnog, ali šarmantnog muškarca s tajnom. On otkriva svoju istinsku prirodu kao vukodlak, ali to neće spriječiti Mary da se zaljubi u njega. Njih dvoje kreću na putovanje da bi istražili svoju vezu i suočili se s mračnim tajnama Lupa. 

Osvrt ukratko: Serija je dobila pozitivne kritike zbog svoje originalne i neobične premise, kao i zbog glumačke postave. Iako se neki kritičari nisu složili oko toga kako serija miješa žanrove, mnogi su istaknuli da to čini seriju zanimljivijom i intrigantnijom. Također, hvaljena je dinamika između Fisher i Gada. 

Ocjena: IMDb 7.3/10, RottenTomatoes 56%


The Afterparty (2022) 

Najbolje serije 2018., 2019., 2020., 2021. i 2022. koje morate pogledati

Žanr serije: Komedija, krimi, drama 
Kreator: Chris Miller, Phil Lord 
Glumci: Tiffany Haddish, Sam Richardson, Zoë Chao, Ben Schwartz, Ilana Glazer, Dave Franco, Jamie Demetriou, John Early, Jana Schmieding, Ike Barinholtz 

Radnja ukratko: Serija prati grupu prijatelja koji se okupljaju na zabavi nakon što su bili svjedoci ubojstva na vjenčanju. Svaki od njih ima nešto za sakriti i kada se stvari zakompliciraju, moraju surađivati kako bi sačuvali svoje tajne i ostali živi. 

Osvrt ukratko: The Afterparty je zabavna i inovativna serija koja se igra sa strukturom i formatom, prikazujući događaje iz različitih perspektiva kako bi se otkrila istina o ubojstvu. Glumačka postava je izvrsna i upečatljiva, a dijalozi su duhoviti i zabavni. Serija uspijeva kombinirati elemente komedije i kriminalističke drame na zanimljiv način. 

Ocjena: IMDb 7.2/10, RottenTomatoes 90% 


The Man Who Fell to Earth (2022) 

Najbolje serije 2018., 2019., 2020., 2021. i 2022. koje morate pogledati

Žanr serije: Znanstvena fantastika, drama 
Kreator: Alex Kurtzman 
Glumci: Chiwetel Ejiofor, Naomie Harris, Jimmi Simpson, Kaniehtiio Horn 

Radnja ukratko: Serija prati Thomasa Jeromea Newtona (Chiwetel Ejiofor), izvanzemaljca koji se spustio na Zemlju u potrazi za vodom za svoju pustinjsku planetu. Nakon što postane milijarder i slavna osoba, odlučuje se ponovno ujediniti sa svojim izvanzemaljskim narodom, ali otkriva da su ljudi uzeli u posjed vodu koju su trebali koristiti. 

Osvrt ukratko: Serija je adaptacija istoimenog romana i filma iz 1976. godine. Izvrsna gluma i intrigantna priča privukli su pozitivne kritike, iako su neki kritizirali njezin sporiji tempo. 

Ocjena: IMDb 7.2/10, RottenTomatoes 87% 


Outer Range (2022) 

Najbolje serije 2018., 2019., 2020., 2021. i 2022. koje morate pogledati

Žanr serije: Triler, misterija, drama 
Kreator: Brian Watkins 
Glumci: Josh Brolin, Lili Taylor, Tamara Podemski, Imogen Poots, Tom Pelphrey, Lewis Pullman, Noah Reid, Shaun Sipos, Isabel Arraiza, Matthew Maher, David Warshofsky, Bobbi-Jean Charlton, and Chris Haywood 

Radnja ukratko: Serija prati Roya McBridea (Josh Brolin), šerifa u ruralnom gradu u Wyomingu koji se suočava s neobičnim i smrtonosnim slučajevima u svojoj zajednici. Kada se pojavljuju tajanstvene pojave u divljini, Roy mora otkriti istinu o onome što se događa i suočiti se s demonima iz svoje prošlosti. 

Osvrt ukratko: Outer Range je napeta i neizvjesna serija koja uspješno kombinira triler i misterij s elementima drame. Glumačka postava, predvođena Joshom Brolinom, pruža snažne nastupe, a priča otkriva slojevitu radnju koja vas drži zainteresiranima tijekom cijele sezone. 

Ocjena: IMDb 7.1/10, RottenTomatoes 81% 


The Tourist (2022) 

Najbolje serije 2018., 2019., 2020., 2021. i 2022. koje morate pogledati

Žanr serije: Krimi, drama 
Kreator: Steve Lightfoot 
Glumci: Jamie Dornan, Danielle Macdonald, Shalom Brune-Franklin 

Radnja ukratko: The Tourist je britanska kriminalistička serija koja prati lik poznat samo kao Tourist (Jamie Dornan), koji dolazi u London kako bi pronašao svoju izgubljenu ljubav i otkrio tajnu koja je povezana s njezinim nestankom. U potrazi za odgovorima, Tourist se susreće s različitim likovima, uključujući Claire (Danielle Macdonald), a svi su umiješani u mrežu korupcije i zločina. 

Osvrt ukratko: The Tourist je dobro osmišljena kriminalistička serija koja se izdvaja po intrigantnoj priči, neočekivanim obratima i vrhunskoj glumi. Jamie Dornan, poznat po ulozi Christiana Greya u filmovima Pedeset nijansi sive, impresivno utjelovljuje Tourista, a Danielle Macdonald i Shalom Brune-Franklin daju snažne izvedbe kao ključni likovi u radnji. Iako su neki dijelovi priče mogli biti malo bolje razrađeni, The Tourist je ipak jedna od najboljih kriminalističkih serija koje su se pojavile u posljednje vrijeme. 

Ocjena: IMDb 7.0/10, RottenTomatoes 97% 


Single Drunk Female (2022) 

Najbolje serije 2018., 2019., 2020., 2021. i 2022. koje morate pogledati

Žanr serije: Komedija 
Kreator: Simone Finch 
Glumci: Sofia Black-D’Elia, Ally Sheedy, Rebecca Henderson, Sasha Compère, Garrick Bernard 

Radnja ukratko: Serija prati život Sam (Sofia Black-D’Elia), slobodoumne mlade žene koja se bori s ovisnošću o alkoholu i koja odlučuje preispitati svoj život nakon što joj je dijagnosticiran rak dojke. 

Osvrt ukratko: Serija je primljena pozitivno od kritičara i publika je pohvalila performanse glumaca te osvježavajući pristup temi ovisnosti o alkoholu. Istaknuto je da serija uspijeva uskladiti humor i ozbiljne teme. 

Ocjena: IMDb 6.8/10, RottenTomatoes 96% 


Inventing Anna (2022) 

Najbolje serije 2018., 2019., 2020., 2021. i 2022. koje morate pogledati

Žanr serije: Krimi, drama 
Kreator: Shonda Rhimes 
Glumci: Julia Garner, Anna Chlumsky, Katie Lowes, Laverne Cox 

Radnja ukratko: Inventing Anna je serija inspirirana stvarnim događajima koja prati život Anny Sorokin (Julia Garner), mlade žene koja se lažno predstavljala kao bogatašica i uspjela prevariti neke od najluksuznijih hotela i restorana u New Yorku. Anna je korištenjem društvenih veza i lukavosti uvjerila ljude da će joj novac uskoro stići, a zauzvrat je izbjegavala plaćanje računa i živjela životom bogatih i slavnih. No, njezin je lažni život napokon razotkriven, a Anna se suočava s posljedicama svojih djela. 

Osvrt ukratko: Inventing Anna je intrigantna i vrlo dobro odrađena serija koja pruža uvid u svijet prevare i manipulacije. Julia Garner izvrsna je u ulozi glavne junakinje koja je u stanju uvjeriti gotovo svakoga da joj povjeruje, a Anna Chlumsky pruža sjajnu izvedbu kao novinarka koja istražuje Annin slučaj. Serija ima neke izvrsne dijaloge i vrlo dobru režiju, a također se bavi ozbiljnim temama poput bogatstva, statusa i snobizma u društvu. 

Ocjena: IMDb 6.8/10, RottenTomatoes 64%


The Midnight Club (2022)

Najbolje serije 2018., 2019., 2020., 2021. i 2022. koje morate pogledati

Žanr serije: Misterija, drama 
Kreator: Mike Flanagan 
Glumci: Zach Gilford, Adia Alli, Igby Rigney, Samantha Sloyan, Aya Furukawa, Ruth Codd, Matt Biedel, Annarah Shephard, Sauriyan Sapkota 

Radnja ukratko: Serija prati grupu pacijenata iz hospicija koji su se udružili u “Ponoćnom klubu” kako bi dijelili priče o svojim životima i strahovima. Kada neki od članova počnu umirati na zagonetne načine, grupa počinje istraživati i otkriva da je tajanstvena sila iza smrti jedan od njih samih. 

Osvrt ukratko: Serija The Midnight Club je dobila pozitivne kritike zbog slojevitog prikaza likova i napetosti u priči. Mike Flanagan, poznat po hororima poput Haunting of Hill House i Doctor Sleep, uspio je stvoriti uzbudljivu i zagonetnu misteriju koja drži gledatelje u napetosti do kraja. 

Ocjena: IMDb 6.5/10, RottenTomatoes 87% 


The Wonder Years (2022) 

Najbolje serije 2018., 2019., 2020., 2021. i 2022. koje morate pogledati

Žanr serije: Komedija, drama 
Kreator: Saladin K. Patterson 
Glumci: Elisha “EJ” Williams, Dulé Hill, Saycon Sengbloh, Laura Kariuki, Julian Lerner, Amari O’Neil, Milan Ray 

Radnja ukratko: Serija je reboot popularne TV serije iz 80-ih koja prati život jedne afroameričke obitelji u Alabami u 60-im godinama prošlog stoljeća. Glavni lik je 12-godišnji dječak Dean (Elisha “EJ” Williams) koji se suočava s obiteljskim, društvenim i rasnim problemima dok odrasta. 

Osvrt ukratko: Serija je dobro prihvaćena od strane publike i kritike. Pohvaljena je zbog svog prikaza života afroameričke obitelji u ruralnom dijelu SAD-a u vrijeme borbe za građanska prava. Također je istaknuto kako je serija uspjela sačuvati duh originalne serije iz 80-ih dok donosi novi pogled na priču. 

Ocjena: IMDb 6.4/10, RottenTomatoes 96% 


The Girl from Plainville (2022) 

Najbolje serije 2018., 2019., 2020., 2021. i 2022. koje morate pogledati

Žanr serije: Krimi, drama 
Kreator: Elle Smith 
Glumci: Elle Fanning, Colton Ryan, Chloë Sevigny, Norbert Leo Butz 

Radnja ukratko: Serija prati stvarnu priču o tinejdžerici Michelle Carter (Elle Fanning) koja je optužena za poticanje svog dečka Conrada Roya (Colton Ryan) da izvrši samoubojstvo 2014. godine. Radnja se odvija u Plainvilleu u Massachusettsu, a prikazuje kako je Michelle utjecala na Conrada kroz poruke koje mu je slala. 

Osvrt ukratko: The Girl from Plainville donosi snažno izvedene nastupe svojih glumaca, pogotovo Elle Fanning koja dojmljivo prikazuje složenu i kontroverznu ulogu Michelle Carter. Međutim, serija je kritizirana zbog toga što nije dovoljno istražila i raspravila pitanja mentalnog zdravlja, odgovornosti i socijalnih medija koji su utjecali na ovaj slučaj. 

Ocjena: IMDb 6.3/10, RottenTomatoes 90% 


Ms. Marvel (2022) 

Najbolje serije 2018., 2019., 2020., 2021. i 2022. koje morate pogledati

Žanr serije: Akcijska, avantura, superhero 
Kreator: Bisha K. Ali 
Glumci: Iman Vellani, Aramis Knight, Saagar Shaikh, Rish Shah, Zenobia Shroff, Mohan Kapoor 

Radnja ukratko: Serija prati Kamalu Khan (Iman Vellani), tinejdžerku iz New Jerseyja koja stječe supermoći. Ona se bori s izazovima tinejdžerskog života i suočava se s opasnostima koje joj prijete kao superherojki. 

Osvrt ukratko: Serija je osvježavajuća i dobrodošla promjena u svijetu superherojskih serija, nudeći predstavu različitih kultura i religija. Glavna glumica Iman Vellani je izvrsna u ulozi Kamale Khan, a serija nudi zanimljivu radnju s dozom humora i akcije. 

Ocjena: IMDb 6.2/10, RottenTomatoes 98%


Angelyne (2022) 

Najbolje serije 2018., 2019., 2020., 2021. i 2022. koje morate pogledati

Žanr serije: Drama, biografija 
Kreator: Lucy Tcherniak 
Glumci: Emmy Rossum, Martin Freeman, Alex Karpovsky, Jefferson Hall, Rory Fleck Byrne 

Radnja ukratko: Serija prati život Angelyne (Emmy Rossum), lažne zvijezde Hollywooda iz 1980-ih i 1990-ih koja je postala poznata po svojim plakatima u Los Angelesu. Emmy Rossum glumi naslovnu ulogu i prati njezin put od anonimnosti do slavnosti, istražujući tko je bila prije nego što je postala Angelyne. 

Osvrt ukratko: Serija je dobila mješovite kritike, s nekim kritičarima hvaleći Rossum za njezinu izvedbu, ali kritizirajući površnost prikaza Angelyne kao lika. 

Ocjena: IMDb 5.9/10, RottenTomatoes 87% 


She-Hulk: Attorney at Law (2022) 

Najbolje serije 2018., 2019., 2020., 2021. i 2022. koje morate pogledati

Žanr serije: Akcija, avantura, komedija 
Kreator: Jessica Gao 
Glumci: Tatiana Maslany, Mark Ruffalo, Tim Roth, Ginger Gonzaga, Renee Elise Goldsberry, Jameela Jamil 

Radnja ukratko: Serija prati odvjetnicu Jennifer Walters (Tatiana Maslany), koja dobiva slične snage kao i njezin rođak Bruce Banner, poznatiji kao Hulk (Mark Ruffalo), nakon što primi transfuziju krvi od njega. Kao She-Hulk, Jennifer se suočava s različitim izazovima u svom osobnom i profesionalnom životu, uključujući suočavanje s nadljudskim zločincima. 

Osvrt ukratko: She-Hulk je zabavna i duhovita serija s odličnim glumačkim izvedbama i dobro osmišljenom radnjom. Tatiana Maslany sjajno utjelovljuje lik Jennifer Walters/She-Hulk, a Mark Ruffalo se vraća kao Bruce Banner/Hulk, što je oduševilo fanove Marvelovog svijeta. Serija se bavi različitim temama, uključujući žensku snagu i ravnopravnost, što je odlično osmišljeno i izvedeno. 

Ocjena: IMDb 5.2/10, RottenTomatoes 80% 


Na idućoj stranici vas čekaju Najbolje Serije 2020. godine 

Similar Posts