15 Najboljih filmova Ethan Hawke

Ethan Hawke filmovi – Top 15 najboljih

Ethan Green Hawke (Austin, 6. studenog 1970.) američki filmski glumac i redatelj.

Ethan Hawke se pojavio na filmskom platnu 1985. godine uz Rivera Phoenixa u filmu Istraživači, no poznat je postao ulogom u višestruko nagrađenom filmu Društvo mrtvih pjesnika (4 nominacije za Oscara itd.), iz 1989. godine. Ima čak četiri nominacije za Oscara, ali ga još nije osvojio.

U nastavku pogledajte 15 najboljih filmova Ethan Hawkea.

Ethan Hawke filmovi – 15 najboljih

15. The Magnificent Seven (2016)

The Magnificent Seven (2016)

Žanr: Akcija, avantura, western
Redatelj: Antoine Fuqua
Glumci: Denzel Washington, Chris Pratt, Ethan Hawke

Radnja ukratko: Gradić Rose Creek nalazi se pod smrtonosnom kontrolom industrijalista Bartholomewa Boguea (Peter Sarsgaard) pa očajni građani zatraže pomoć sedmorice odmetnika, lovaca na glave, kockara i unajmljenih revolveraša – Sama Chisolma (Denzel Washington), Josha Farradaya (Chris Pratt), Goodnighta Robicheauxa (Ethan Hawke), Jacka Hornea (Vincent DOnofrio), Billyja Rocksa (Byung-Hun Lee), Vasqueza (Manuel Garcia-Rulfo) i Reda Harvesta (Martin Sensmeier). Dok pripremaju grad na krvavi obračun za koji znaju da će kad-tad uslijediti, sedmorica plaćenika na kraju se neće boriti isključivo za novac već i za nešto puno vrijednije.

14. Brooklyn’s Finest (2009)

Brooklyn's Finest (2009)

Žanr: Komedija, drama, sportski
Redatelj: Antoine Fuqua
Glumci: Richard Gere, Don Cheadle, Ethan Hawke, Wesley Snipes

Radnja ukratko: Tri nepovezana Brooklyn policajca završavaju na istoj smrtonosnoj lokaciji nakon što su imali potpuno drugačije karijere.

13. Alive (1993)

Alive (1993)

Žanr: Avantura, biografija, drama
Redatelj: Frank Marshall
Glumci: Ethan Hawke, Vincent Spano, Josh Hamilton

Radnja ukratko: 13. listopada 1972. članovi urugvajske ragbi-momčadi srušili su se s avionom u Andama. Većina ih je na mjestu poginula. Ostali su morali učiniti nešto šokantno kako bi preživjeli. U glavnoj je ulozi Ethan Hawke.

12. Sinister (2012)

Sinister (2012)

Žanr: Horor, misterija, triler
Redatelj: Scott Derrickson
Glumci: Ethan Hawke, Juliet Rylance, James Ransone

Radnja ukratko: Ethan Hawke se nalazi u ulozi Ellisona, pisca koji se specijalizirao za teme vezane za stvarne zločine. Nakon jednog vrhunskog bestsellera ostao je bez ideja koje će ga potaknuti na pisanje pa je zato krenuo tragati za slučajem koji će ga ponovno proslaviti. Tako s obitelji seli u mali gradić u kojemu je nedavno serijski ubojica objesio cijelu jednu obitelj. Tajeći od svoje žene, Ellison useljava obitelj upravo u kuću u kojoj se to dogodilo. Prilikom useljavanja, na tavanu pronalazi kutiju punih kućnih filmova koje odluči detaljno istražiti.

11. Great Expectations (1998)

Great Expectations (1998)

Žanr: Drama, romantika
Redatelj: Alfonso Cuarón
Glumci: Ethan Hawke, Gwyneth Paltrow, Hank Azaria

Radnja ukratko: Labavo temeljen na istoimenom klasičnom romanu Charlesa Dickensa, film VELIKA OČEKIVANJA senzualna je priča o odrastanju jednog mladića i o troje pojedinaca koji mu zauvijek promijene život.

10. Tape (2001)

Tape (2001)

Žanr: Drama
Redatelj: Richard Linklater
Glumci: Ethan Hawke, Robert Sean Leonard, Uma Thurman

Radnja ukratko: Tri stara srednjoškolska prijatelja sastaju se u motelu u Michiganu, kako bi razgovarali o bolnim uspomenama iz svoje prošlosti.

9. Before the Devil Knows You’re Dead (2007)

Before the Devil Knows You're Dead (2007)

Žanr: Krimi, drama, triler
Redatelj: Sidney Lumet
Glumci: Philip Seymour Hoffman, Ethan Hawke, Albert Finney

Radnja ukratko: New York. Dvojica braće, Andy (P. Seymour Hoffman) i Hank (E. Hawke), u teškim su financijskim problemima. Stariji Andy ovisnik je o heroinu, a mlađi Hank duguje novac bivšoj ženi Marthi (A. Ryan) za alimentaciju, ljubakajući povremeno s Andyjevom suprugom Ginom (M. Tomei). Andy nagovori Hanka da opljačkaju trgovinu draguljima čiji su vlasnici njihovi roditelji. Plan je naizgled savršen: braća će se domoći novca, a roditelji naplatiti od osiguravajućeg društva. No stvari krenu naopako.

8. Lord of War (2005)

Lord of War (2005)

Žanr: Krimi, drama, triler
Redatelj: Andrew Niccol
Glumci: Nicolas Cage, Ethan Hawke, Jared Leto

Radnja ukratko: Nakon što iz Sovjetskog saveza dolazi u Ameriku, mladi prevarant Jurij počinje se baviti prodajom oružja. Opčaran lakom zaradom i koktelom glamura i opasnosti, Jurij i njegov brat Vitalij napreduju u svijetu trgovine oružjem, uvijek korak ispred zakona, nemilosrdne konkurencije i opasnih klijenata.

7. Waking Life (2001)

Waking Life (2001)

Žanr: Animacija, drama, fantazija
Redatelj: Richard Linklater
Glumci: Ethan Hawke, Trevor Jack Brooks, Lorelei Linklater

Radnja ukratko: Snimljen kao igrani film, a potom animiran postupkom rotoskopske animacije, Probuđeni život je uz pomoć jedinstvenog vizualnog izričaja istražio svijet snova, svijesti, iluzije, stvarnosti, ali i vječnih tema poput slobodne volje, egzistencijalizma i života kao takvog, zbog čega se drži izvrsnim primjerom filozofije na filmu. Film je sniman tri tjedna, a animiran idućih 15 mjeseci, te je nagrađen na filmskom festivalu u Veneciji te nagradom društva filmskih kritičara New Yorka.

6. Predestination (2014)

Predestination (2014)

Žanr: Drama, misterija, sci-fi
Redatelj: Michael Spierig, Peter Spierig
Glumci: Ethan Hawke, Sarah Snook, Noah Taylor

Radnja ukratko: Za njegov posljednji zadatak vrhunski vremenski agent mora slijediti jednog kriminalca koji mu je izbjegao tijekom vremena. Lov se pretvara u jedinstveno, iznenađujuće i čudnovato istraživanje o ljubavi, sudbini i tabuima putovanja kroz vrijeme.

5. Gattaca (1997)

Gattaca (1997)

Žanr: Drama, triler, sci-fi
Redatelj: Andrew Niccol
Glumci: Ethan Hawke, Uma Thurman, Jude Law

Radnja ukratko: U budućnosti kad je život osobe određen genetičkim inženjeringom, mladić (Ethan Hawke) preuzme lažni identitet kao genetički savršen svemirski navigator sve dok istraga ubojstva ne zaprijeti razotkriti njegovu varku.

4. Training Day (2001)

Training Day (2001)

Žanr: Krimi, drama, triler
Redatelj: Antoine Fuqua
Glume: Denzel Washington, Ethan Hawke, Scott Glenn

Radnja ukratko: Na svom prvom danu u Los Angeles kao narko policajac, policajac početnik dobiva puno više od dana punog treninga s narko divizijom LAPD, s odmetnutim detektivom koji nije ono što se čini.

3. Boyhood (2014)

Boyhood (2014)

Žanr: Drama
Redatelj: Richard Linklater
Glume: Ellar Coltrane, Patricia Arquette, Ethan Hawke

Radnja ukratko: Pravo remek-djelo sedme umjetnosti, film sniman 12 godina, prati odrastanje dječaka Masona (Ellar Coltrane) od njegove 5. godine do punoljetnosti. U ulozi njegovih roditelja pojavljuju se sjajni Ethan Hawke i Patricia Arquette!

2. Dead Poets Society (1989)

Dead Poets Society (1989)

Žanr: Komedija, drama
Redatelj: Peter Weir
Glumci: Robin Williams, Robert Sean Leonard, Ethan Hawke

Radnja ukratko: Učitelj Engleskoj jezika John Keating inspirira svoje učenike da gledaju poeziju s drugačijom perspektivom autentičnog znanja i osjećaja.

1. Before Sunrise (1995), Before Sunset (2004), Before Midnight (2013)

Ethan Hawke filmovi - Top 15 najboljih

Before trilogija je Američka romantična drama serija filmova, redatelja Richard Linklater. Ovi filmovi se smatraju jednim od najboljih romantičnih filmova svih vremena, a zanimljivo je reći da se radnja filmova odvija, kako u stvarnosti, tako i u filmu, svakih 9 godina, što filmu dodaje dodatnu vrijednost i osjećaj stvarnosti. U sva tri dijela redatelj i scenarist je Richard Linklater, a glavni glumci su Ethan Hawke i Julie Delpy.

Prati vezu između dvoje glavnih likova Celine (Julie Delpy) i Jesse (Ethan Hawke), koja nastaje, ponovno nastaje i produbljuje se, te se proteže kroz gotovo dva desetljeća.

Similar Posts