5 Najboljih filmova Jared Leto

Jared Leto filmovi – Top 5 najboljih

Donosimo vam 5 najboljih filmova američkog glumca i pisca pjesama Jareda Letoa. Napišite nam koji su vam najbolji njegovi filmovi.

Jared Leto (rođen 26. prosinca 1971.) američki je glumac i pisac pjesama. Nakon što je započeo svoju karijeru televizijskim nastupima početkom devedesetih, Leto je postigao priznanje za ulogu Jordana Catalana u televizijskoj seriji My So-Called Life (1994). Filmski je prvijenac snimio je filmom How to Make an American Quilt (1995) i kritički dobio pohvale za svoj nastup u Prefontaineu (1997).

Letov nastup kao transrodne žene u Dallas Buyers Clubu (2013.) donio mu je Oscara, Zlatni globus i nagradu Ceha filmskog glumišta za najboljeg sporednog glumca.

U nastavku pogledajte 5 nama najboljih filmova Jareda Letoa.

Jared Leto filmovi – Top 5 najboljih

5. Fight Club (1999)

Fight Club (1999)

Žanr: Drama
Redatelj: David Fincher
Glumci: Brad Pitt, Edward Norton, Meat Loaf, Jared Leto

Radnja ukratko: Bezimeni protagonist, kojeg je utjelovio Edward Norton, je običan čovjek i nepouzdani pripovjedač koji u borilačkom klubu upoznaje Tylera Durdena (Brad Pitt). Nakon toga je rastrgnut ljubavnim trokutom s Durdenom i Marlom Singer (Helena Bonham Carter).

4. Mr. Nobody (2009)

Mr. Nobody

Žanr: Drama, fantazija, romantika
Redatelj: Jaco Van Dormael
Glumci: Jared Leto, Sarah Polley, Diane Kruger

Radnja ukratko: Dječak stoji na platformi i čeka vlak koji ga treba odvesti. Treba li otići sa svojom majkom ili ostati sa svojim ocem? Iz ove odluke proizlaze neograničene mogućnosti. Sve dok ne odabere, sve je moguće.

3. Blade Runner 2049 (2017)

Jared Leto filmovi - Top 5 najboljih

Žanr: Drama, misterija, sci-fi
Redatelj: Denis Villeneuve
Glumci: Ryan Gosling, Harrison Ford, Jared Leto, Robin Wright, Dave Bautista, Mackenzie Davis

Radnja ukratko: Trideset godina nakon događaja iz prvog filma, novi istrebljivač, losanđeleski policajac K (Ryan Gosling) pronalazi dugo skrivenu tajnu koja ima potencijala ono malo ljudskog društva što je preostalo baciti u potpuni kaos. Njegovo otkriće odvest će ga u potragu za Rickom Deckardom (Harrison Ford), bivšim istrebljivačem koji je nestao prije trideset godina.

2. Requiem for a Dream (2000)

Requiem for a Dream (2000)

Žanr: Drama
Redatelj: Darren Aronofsky
Glumci: Ellen Burstyn, Jared Leto, Jennifer Connelly

Radnja ukratko: Harry (Jared Leto) i Marion (Jennifer Connely) dvoje su ljubavnika koji pokušavaju ostvariti svoju verziju američkog sna: pronaći neki posao, skrasiti se i provesti ostatak života zajedno u ljubavi. Problem je u tome što su oboje ovisnici o heroinu i što potreba za drogom koja upravlja njihovim životima stalno prijeti uništenjem njihovih snova.

1. Dallas Buyers Club (2013)

Dallas Buyers Club (2013)

Žanr: Biografija, drama
Redatelj: Jean-Marc Vallée
Glumci: Matthew McConaughey, Jennifer Garner, Jared Leto

Radnja ukratko: Dallas 1985. Električar i povremeni jahač bikova- Ron Woodroof voli“ težak“ život: previše puši, pije, uzima kokain i naravno uživa u seksu. On je također i tipičan „seljak“ sa rasističkom i homofobnom ideologijom. Kad se na poslu ozlijedi i završi u bolnici doznaje da ima HIV i da će umrijeti u roku 30 dana. Ljut je i gnjevan, pogotovo zato jer ima „ pedersku“ bolest. Ubrzo doznaje da mu tretman pod nazivom AZT može produljiti život. No AZT terapija je u SAD-u tek u povojima. No umirući čovjek je spreman na borbu, te će iskoristii svaku mogućnost da pribavi „drogu“ koja spašava život.

Similar Posts