Brad Pitt filmovi - Top 20 najboljih

Brad Pitt filmovi – Top 20 najboljih

Brad Pitt filmovi prepuni su akcije, ali ovaj glumac odradio je i neke vrhunske uloge u drugim žanrovima kroz svoju karijeru.

William Bradley “Brad” Pitt (Shawnee, Oklahoma, 18. prosinca 1963.), američki filmski glumac, producent i aktivist. Postao je slavan sredinom devedesetih nakon pojavljivanja u nekoliko velikih holivudskih filmova. Bio je nominiran za Oscar, a osvojio je Zlatni globus, oboje za svoju ulogu u filmu Dvanaest majmuna 1995. Oscara je i osvojio, ali kao producent, pod svojom producentskom kućom Plan B Entertainment, za Najbolji film 12 Years a Slave (2013).

Brad Pitt filmovi – kratki uvod

Pitt se u popularnim medijima često navodi kao jedan od najatraktivnijih živućih muškaraca te se smatra članom holivudske glumačke prve lige. Svjetski mediji detaljno su popratili njegov brak s Jennifer Aniston te nedavno okončanu vezu s glumicom Angelinom Jolie. Otac je šestero djece s Jolie, od kojih su svi naveliko popraćeni u medijima. Otkad je započeo vezu s Jolie, postao je jedan od poznatijih društvenih aktivista, i u Americi, i u inozemstvu.

Brad Pitt filmovi
Foto: Shutterstock

Prema njegovom profilu na stranici IMDb, glumio je u više od 80 filmova i serija, ali Brad Pitt filmovi su ono na što smo se koncentrirali za ovaj popis.

Brad Pitt filmovi – 20 najboljih

20. World War Z (2013)

Brad Pitt filmovi - World War Z

Žanr: Avantura, akcija, horor
Redatelj: Marc Forster
Glumci: Brad Pitt, Mireille Enos, Daniella Kertesz

Radnja ukratko: Jedan čovjek (Brad Pitt) voditi utrku protiv vremena da spasi podijeljeni svijet uoči njegovog konačnog sata postojanja. Svaka kultura, svako oružje i svaka vojska će ustati, jer posljednja nada za preživljavanje je rat.

19. Seven Years in Tibet (1997)

Seven Years in Tibet (1997)

Žanr: Avantura, biografija, drama
Redatelj: Jean-Jacques Annaud
Glumci: Brad Pitt, David Thewlis, BD Wong

Radnja ukratko: Godine 1939., dok se njegova domovina priprema za skori Drugi svjetski rat, mladi planinar Heinrich Harrer (B. Pitt) u bijegu pred nacističkom ideologijom kreće na ekspediciju na vrh Nanga Prabat na Himalaji. Nakon što uspješno ostvari svoj cilj, Heinrich će zbog izbijanja rata kao neprijateljski državljanin s drugim članovima svoje ekspedicije dospjeti u britansko zarobljeništvo.

Kad nakon više neuspješnih pokušaja napokon uspije pobjeći, Heinrich s kolegom i sunarodnjakom Peterom Aufschnaiterom (D. Thewlis) odluči krenuti na dugo putovanje u tada nezavisan i neutralan Tibet. Iako je u Tibetu zabranjen pristup svim strancima, Heinrich i Aufschnaiter uspiju ilegalno prijeći granicu i domoći se svetog grada Lhase. Tu će Heinrich ubrzo upoznati 14-godišnjeg Dalaj Lamu (J. J. Wangchuk), duhovnog i političkog vođu Tibeta kojeg izuzetno zanima život izvan njegove domovine.

18. Babel (2006)

Babel (2006)

Žanr: Drama
Redatelj: Alejandro G. Iñárritu
Glumci: Brad Pitt, Cate Blanchett, Gael García Bernal

Radnja ukratko: Jedan tragičan događaj ispreplete sudbine četiriju obitelji.

17. Fury (2014)

Fury (2014)

Žanr: Drama, fantazija, horor
Redatelj: Francis Lawrence
Glumci: Keanu Reeves, Rachel Weisz, Djimon Hounsou, Shia LaBeouf

Radnja ukratko: U travnju 1945. Saveznici vode završne bitke na europskom tlu. Narednik Wardaddy (Brad Pitt) upravlja Sherman tenkom s peteročlanim timom neiskusnih vojnika i pokušava se probiti preko neprijateljskih linija do srca nacističke Njemačke. Ova neobična šačica ljudi bez izgleda učinit će sve da dođu do cilja i izvrše zadatak.

16. Meet Joe Black (1998)

Meet Joe Black

Žanr: Drama, fantazija, romantika
Redatelj: Martin Brest
Glumci: Brad Pitt, Anthony Hopkins, Claire Forlani

Radnja ukratko: Smrt, koja uzima oblik mladog muškarca, upita medijskog mogula da ga nauči o životu na Zemlji, a u tom procesu, on se zaljubljuje u njegovu kćerku.

15. The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford (2007)

The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford (2007)

Žanr: Biografija, krimi, drama
Redatelj: Andrew Dominik
Glumci: Brad Pitt, Casey Affleck, Sam Shepard

Radnja ukratko: Godine 1881. mlađi član zloglasne Jamesove bande, Robert Ford (Casey Affleck), postaje tako neraskidivo privučen i uplašen svojim mentorom (Brad Pitt) da ga vlastita megalomanija natjera da razmotri učiniti nešto nezamislivo.

14. The Curious Case of Benjamin Button (2008)

Brad Pitt filmovi - Top 20 najboljih

Žanr: Drama, fantazija, romantika
Redatelj: David Fincher
Glumci: Brad Pitt, Cate Blanchett, Tilda Swinton, Julia Ormond

Radnja ukratko: Priča priču o Benjamin Button, čovjeku koji stari unazad s bizarnim posljedicama.

13. Moneyball (2011)

Moneyball (2011)

Žanr: Biografija, drama, sport
Redatelj: Bennett Miller
Glume: Brad Pitt, Robin Wright, Jonah Hill

Radnja ukratko: Glavni lik priče je Billy Beane, generalni menadžer bejzbolskog kluba Oakland Athletics koji će isti pokušati obnoviti na potpuno novi, moderniziraniji način.

12. Sleepers (1996)

Sleepers (1996)

Žanr: Krimi, drama, triler
Redatelj: Barry Levinson
Glumci: Robert De Niro, Kevin Bacon, Brad Pitt, Dustin Hoffman

Radnja ukratko: Nakon što šala krene katastrofalno loše, skupina dječaka šalje se u pritvor, gdje su zlostavljani. Više od deset godina kasnije dobivaju priliku za osvetu.

11. Troy (2004)

Troy (2004)

Žanr: Drama, povijesni, romantika
Redatelj: Wolfgang Petersen
Glumci: Brad Pitt, Eric Bana, Orlando Bloom

Radnja ukratko: Mikenski kralj Agamemnon sa svojom je vojskom u Tesaliji, zaokupljen planovima kako da proširi svoje carstvo te kako izvesti skorašnju bitku. Istodobno, trojanski princ Hektor i njegov brat Paris raspravljaju o ratovanju između Troje i Sparte. Paris je, naime, smislio plan po kojemu bi iskoristio festivalski dan neprijatelja i ugrabio Spartanku Helenu, zbog čega će Grci i započeti rat.

Njezin se suprug Menelaj, Agamemnonov brat, zakleo da će se osvetiti Parisu. Agamemnon je godinama planirao osvajanje Troje, čime bi imao potpuni nadzor nad Egejskim morem. Sada osjeti da mu se ukazala dobra prilika – iskoristiti Menelajev gnjev kao izgovor za napad. Njegov će mu general Nestor predložiti Ahileja, vrsnoga ratnika, da vodi bitku, a koji je i sam bijesan na Trojance iz osobnih razloga.

Similar Posts