Donosimo vam 20 najboljih filmova američkog filmskog glumca, producenta i aktivista Brad Pitta. Koji su vama najbolji njegovi filmovi?

William Bradley “Brad” Pitt (Shawnee, Oklahoma, 18. prosinca 1963.), američki filmski glumac, producent i aktivist. Postao je slavan sredinom devedesetih nakon pojavljivanja u nekoliko velikih holivudskih filmova. Bio je nominiran za Oscar, a osvojio je Zlatni globus, oboje za svoju ulogu u filmu Dvanaest majmuna 1995. Oscara je i osvojio, ali kao producent, pod svojom producentskom kućom Plan B Entertainment, za Najbolji film 12 Years a Slave (2013).

Pitt se u popularnim medijima često navodi kao jedan od najatraktivnijih živućih muškaraca te se smatra članom holivudske glumačke prve lige. Svjetski mediji detaljno su popratili njegov brak s Jennifer Aniston te nedavno okončanu vezu s glumicom Angelinom Jolie. Otac je šestero djece s Jolie, od kojih su svi naveliko popraćeni u medijima. Otkad je započeo vezu s Jolie, postao je jedan od poznatijih društvenih aktivista, i u Americi, i u inozemstvu.

U nastavku pogledajte 20 najboljih filmova Brad Pitta

20. A River Runs Through It (1992)

A River Runs Through It (1992)

Žanr: Drama

Redatelj: Robert Redford

Glumci: Craig Sheffer, Brad Pitt, Tom Skerritt

Radnja ukratko: U središtu filma su braća Paul i Norman, sinovi prezbiterijanskog svećenika iz Montane 1920-ih. Norman je pouzdani sin, buntovni Paul pak živi punim plućima. Ono što ih spaja njihova je zajednička ljubav prema ribolovu umjetnim mamcima.

19. World War Z (2013)

World War Z 2 dobio redatelja

Žanr: Avantura, akcija, horor

Redatelj: Marc Forster

Glumci: Brad Pitt, Mireille Enos, Daniella Kertesz

Radnja ukratko: Jedan čovjek (Brad Pitt) voditi utrku protiv vremena da spasi podijeljeni svijet uoči njegovog konačnog sata postojanja. Svaka kultura, svako oružje i svaka vojska će ustati, jer posljednja nada za preživljavanje je rat.

18. Seven Years in Tibet (1997)

Seven Years in Tibet (1997)

Žanr: Avantura, biografija, drama

Redatelj: Jean-Jacques Annaud

Glumci: Brad Pitt, David Thewlis, BD Wong

Radnja ukratko: Godine 1939., dok se njegova domovina priprema za skori Drugi svjetski rat, mladi planinar Heinrich Harrer (B. Pitt) u bijegu pred nacističkom ideologijom kreće na ekspediciju na vrh Nanga Prabat na Himalaji. Nakon što uspješno ostvari svoj cilj, Heinrich će zbog izbijanja rata kao neprijateljski državljanin s drugim članovima svoje ekspedicije dospjeti u britansko zarobljeništvo. Kad nakon više neuspješnih pokušaja napokon uspije pobjeći, Heinrich s kolegom i sunarodnjakom Peterom Aufschnaiterom (D. Thewlis) odluči krenuti na dugo putovanje u tada nezavisan i neutralan Tibet. Iako je u Tibetu zabranjen pristup svim strancima, Heinrich i Aufschnaiter uspiju ilegalno prijeći granicu i domoći se svetog grada Lhase. Tu će Heinrich ubrzo upoznati 14-godišnjeg Dalaj Lamu (J. J. Wangchuk), duhovnog i političkog vođu Tibeta kojeg izuzetno zanima život izvan njegove domovine.

17. Babel (2006)

Babel (2006)

Žanr: Drama

Redatelj: Alejandro G. Iñárritu

Glumci: Brad Pitt, Cate Blanchett, Gael García Bernal

Radnja ukratko: Jedan tragičan događaj ispreplete sudbine četiriju obitelji.

16. Fury (2014)

Fury (2014)

Žanr: Drama, fantazija, horor

Redatelj: Francis Lawrence

Glumci: Keanu Reeves, Rachel Weisz, Djimon Hounsou, Shia LaBeouf

Radnja ukratko: U travnju 1945. Saveznici vode završne bitke na europskom tlu. Narednik Wardaddy (Brad Pitt) upravlja Sherman tenkom s peteročlanim timom neiskusnih vojnika i pokušava se probiti preko neprijateljskih linija do srca nacističke Njemačke. Ova neobična šačica ljudi bez izgleda učinit će sve da dođu do cilja i izvrše zadatak.