Dave Bautista filmovi - Top 10 najboljih

Dave Bautista filmovi – Top 10 najboljih

David Michael “Dave” Bautista Jr. (18. siječnja 1969.) filipinsko-američki je hrvač, glumac, bodybuilder i borac mješovitih borilačkih vještina. Radio je u WWE-u gdje je bio poznat pod nazivom Dave Batista ili samo Batista. Bio je dva puta WWE svjetski prvak, četiri puta WWE svjetski prvak u teškoj kategoriji, tri puta WWE prvak po tag-team kategoriji (dva puta s Ric Flairom i jedan put s John Cenom) i dvostruki pobjednik Royal Rumblea.

U nastavku pogledajte 10 najboljih filmova Dave Bautiste.

Dave Bautista filmovi – 10 najboljih

10. Marauders (2016)

Marauders (2016)

Žanr: Akcija, krimi, triler
Redatelj: Steven C. Miller
Glumci: Bruce Willis, Christopher Meloni, Dave Bautista

Radnje ukratko: Kad je banka na udaru brutalne pljačke, svi dokazi upućuju na vlasnika i njegove moćne klijente. No kako se skupina FBI agenata još dublje uvlači u slučaj – i smrtonosne pljačke nastavljaju – postaje jasno da je u tijeku veća zavjera.

9. Final Score (2018)

Final Score (2018)

Žanr: Akcija, drama, triler
Redatelj: Scott Mann
Glumci: Pierce Brosnan, Dave Bautista, Ray Stevenson

Radnje ukratko: Nakon što su smrtonosni teroristi oteli njegovu nećakinju na nogometnoj utakmici, bivši vojnik sa smrtonosnim borbenim vještinama započinje rat kako bi je spasio i spriječio masovno uništenje.

8. Heist (2015)

Heist (2015)

Žanr: Akcija, drama, krimi
Redatelj: Scott Mann
Glumci: Robert De Niro, Jeffrey Dean Morgan, Dave Bautista

Radnje ukratko: Otac nema sredstava za plaćanje liječenja svoje kćeri. Kao posljednje sredstvo, on se udružuje s pohlepnim kolegom kako bi opljačkao kasino. Kad stvari pođu po krivu, prisiljeni su oteti gradski autobus.

7. Stuber (2019)

Stuber (2019)

Žanr: Akcija, komedija, krimi
Redatelj: Michael Dowse
Glumci: Dave Bautista, Kumail Nanjiani, Mira Sorvino

Radnje ukratko: Detektiv regrutira svog vozača iz Ubera u neočekivanu noć avanture.

6. Hotel Artemis (2018)

Recenzija: Hotel Artemis (2018)

Žanr: Akcija, krimi, triler
Redatelj: Drew Pearce
Glumci: Sofia Boutella, Dave Bautista, Sterling K. Brown, Jodie Foster, Jeff Goldblum, Zachary Quinto

Radnje ukratko: Srijeda je navečer 2028. godine, a ulice u centru Los Angelesa su neprohodne. Treću noć najstrašnije pobune u povijesti L.A., privatizirana policija tuče plave, ratno obojene prosvjednike, čiji je jedini zahtjev čista voda. Usred ovog kaosa, četvorica muškaraca s maskama lubanje nalaze se usred neuspjele pljačke banke. Sherman Atkins vodi svog brata i njihova dva pomagača iz banke u vatrenu borbu s policajcima. Ozlijeđene i bez druge mogućnosti, Sherman ih vodi do njihove jedine nade za spas … HOTELA ARTEMIS. Svojevrsnoj ilegalnoj bolnici za kriminalce u kojoj vrijede posebna pravila.

5. Master Z: The Ip Man Legacy (2018)

Master Z: The Ip Man Legacy (2018)

Žanr: Akcija, biografija, krimi
Redatelj: Woo-Ping Yuen
Glumci: Jin Zhang, Dave Bautista, Michelle Yeoh

Radnje ukratko: Dok je držao nisku poziciju nakon poraza od Ip Man-a, Cheung Tin Chi upada u probleme nakon što se sukobio s moćnim strancem.

4. Spectre (2015)

Spectre (2015)

Žanr: Akcija, avantura, triler
Redatelj: Sam Mendes
Glume: Daniel Craig, Christoph Waltz, Léa Seydoux

Ukratko: Misteriozna poruka s neizvjesnog izvora postavlja Jamesa Bonda u zlokobnu organizaciju poznatu pod imenom SPECTRE. Dok se M nastavlja boriti s političkim pritiscima koji ugrožavaju budućnost MI6-a, Bond se približava razotkrivanju skrivene istine koja prijeti uništenju svega za što se on borio zaštititi.

3. Riddick (2013)

Riddick (2013)

Žanr: Akcija, sci-fi, triler
Redatelj: David Twohy
Glume: Vin Diesel, Karl Urban, Katee Sackhoff

Ukratko: Ostavljen da umre na planetu spaljenoj od sunca, Riddick se nađe suočen s izvanzemaljskom rasom predatora. Aktiviranjem signala za hitne slučajeve, on signalizira dva svemirska broda: jednog punog novih plaćenih ubojica, a drugog predvođenog kapetanom iz Riddickove prošlosti.

2. Blade Runner 2049 (2017)

Žanr: Drama, misterija, sci-fi
Redatelj: Denis Villeneuve
Glumci: Ryan Gosling, Harrison Ford, Jared Leto, Robin Wright, Dave Bautista, Mackenzie Davis

Radnja ukratko: Trideset godina nakon događaja iz prvog filma, novi istrebljivač, losanđeleski policajac K (Ryan Gosling) pronalazi dugo skrivenu tajnu koja ima potencijala ono malo ljudskog društva što je preostalo baciti u potpuni kaos. Njegovo otkriće odvest će ga u potragu za Rickom Deckardom (Harrison Ford), bivšim istrebljivačem koji je nestao prije trideset godina.

1. Marvelov Filmski Svemir

Dave Bautista, profesionalni hrvač pretvoren u glumca, ostvario je izvanrednu karijeru u Marvelovom filmskom svemiru (MCU) kroz svoju ulogu Draxa Razarača u serijalu “Čuvari Galaksije”. Njegova transformacija iz ringa u svijet superheroja pokazala je njegovu impresivnu sposobnost da uravnoteži fizičku moć s dubokim emocionalnim prikazima. Bautistin Drax, poznat po svojoj doslovnoj interpretaciji svijeta oko sebe, pruža humor i srce timu Čuvara, dok istovremeno nosi težinu osobne tragedije gubitka obitelji.

Marvelov filmski svemir, poznat po povezivanju raznolikih likova i priča u jedinstvenu narativnu strukturu, savršeno je iskoristio Bautistinu jedinstvenu prisutnost. Njegov lik Drax doprinosi bogatom tkivu MCU-a, pružajući ključne momente koji balansiraju između akcije i emocionalne dubine. Kroz serijal “Čuvari Galaksije”, Bautista je razvio Draxov lik, dodajući slojeve koji nadilaze njegovu početnu želju za osvetom, pokazujući evoluciju koja odražava teme opraštanja i prijateljstva.

Bautistina karijera u MCU-u nije samo dokaz njegove glumačke sposobnosti, već i testament Marvelove sposobnosti da privuče raznolike talente, pružajući im platformu za istraživanje kompleksnih likova unutar svojeg prostranog filmskog svemira. Njegov doprinos MCU-u ostaje neizbrisiv, obilježavajući ga kao jednog od ključnih igrača u jednoj od najuspješnijih filmskih franšiza svih vremena.

Similar Posts