'Parasite' ispisao povijest osvojivši priznanje za najbolju glumačku postavu na SAG nagradama

‘Parasite’ ispisao povijest osvojivši priznanje za najbolju glumačku postavu na SAG nagradama

Jučer je Parasite osvojio SAG nagradu za najbolju glumačku postavu u igranom filmu, čime je ispisao povijest kao prvi strani film kojem je to uspjelo.

Park So-dam, Lee Sun-kyun, Choi Woo-shik, Lee Jung-eun i Song Kang-ho su bili među glumačkom postavom koja je izašla na pozornicu kako bi preuzeli nagradu.

Uz pomoć prevoditeljice Sharon Choi, Song je rekao “iako je naslov Parazite, mislim da je priča o suživotu i kako možemo svi živjeti zajedno.”

“Ali da bih bio nagrađen nagradom za najbolji ansambl, pada mi na pamet da nismo stvorili tako loš film,” nastavio je glumac nasmijavši publiku.

“Toliko mi je čast primiti ovu nagradu pred tako nevjerojatnim glumcima kojima se divim. Sjetit ću se i nikad neću zaboraviti ovu prekrasnu noć. Hvala vam puno,” zaključio je te zaradio aplauz iz mnoštva.

Pobjeda južnokorejskog komičnog trilera velika je, s obzirom na dugogodišnju averziju SAG-AFTRA prema filmovima s titlom. Čast nastavlja mogućnost Parasite da napravi vrlo ozbiljan potez postajući prvi film koji ne govori engleski jezik ikada koji je osvojio Oscar za najbolji film.

Parasite je bio u borbi protiv Bombshell, The Irishman, Jojo Rabbit i Once Upon a Time In Hollywood za SAG-ovu za najbolju glumačku postavu u igranom filmu.

U razgovoru s novinarima iza kulisa, Song je rekao: “Mi smo sada paraziti Hollywooda. Nadamo se da će se ovom prigodom i uspjehom Parasitea uspjeti okupiti raznu industriju diljem svijeta.”

Mislite li da može početkom sljedećeg mjeseca i do glavne nagrade za Oscara?

Similar Posts