Recenzija: Veronica (2017) - Svijet filma

Recenzija: Veronica (2017)

Usudite li se pogledati horor koji je po mnogima najstrašniji na Netflixu?! Osim toga dolazi od redatelja horor filma [Rec]!

Mi smo ga pogledali, a našu recenziju možete pročitati u članku, kao i vidjeti Trailer filma!

Žanr:

Drama, horor

Redatelj:

Paco Plaza

Scenarist:

Fernando Navarro, Paco Plaza

Glumci:

Sandra Escacena, Bruna González, Claudia Placer

Radnja ukratko:

Madrid, 1991. Tinejdžericu opsjeda nadnaravna sila, nakon što je igrala Ouija ploču s prijateljicama.

Recenzija: Veronica (2017)

Veronica je Španjolski horor film, redatelja Paco Plaza, a scenarista Plaza i Fernando Navarro. Zvijezde filma su Sandra Escacena, Bruna González, Claudia Placer. Film je prvi puta prikazan na Toronto Filmskom Festivalu 2017.

U zadnje vrijeme izlazi popriličan broj horor filmova, iako su neki vrlo dobri, čak i odlični, rijetko koji je zaista strašan. Ovaj film je. Daleko je od toga da je najstrašniji horor film koji sam ikada gledao, kako ga hvale na raznim portalima, ali u zadnjih par godina sigurno nisam gledao ovakav horor film. Ipak, strah je subjektivna stvar, pa ono što je meni zastrašujuće, ne mora biti i vama.

Priča filma je djelomično i samo djelomično, pravljena prema istinitom događaju. Na trenutke je onako, standardno prosječna za horor filmove, ali nekada, pogotovo pred kraj filma, je dosta dobra, iako pomalo očigledna. Što se tiče istine, Veronica i njezin brat i sestre nisu postojali, ali dokumenti policije su zaista postojali iz Vallecas slučaja, zbunjujući niz neobjašnjivih događaja koji su se dogodili obitelji u Španjolskoj početkom 90-ih.

Gluma je sasvim solidna, mlada Sandra Escacena koja glumi Veronicu je vrlo dobro odglumila, pa i njezina braća i sestre su bili uredu.

Ono što mi je također interesantno u filmu, obično u horor filmovima kada su likovi uplašeni, bez razmišljanja bježe na sve strane od nadnaravnoga, obično uz stepenice, to nije slučaj u ovom filmu, jer glavni lik, mogao bi čak reći i heroina Veronica, često trči u susret zlu, kako bi ga zaustavila da ne povrijedi njezine najmilije.

Sve u svemu, vrlo dobar horor film, nije baš za umrijeti od straha kako se priča, ali ima sasvim solidna količina i svakako bi ga preporučio svim ljubiteljima horora, a naravno i onima koje će ljubitelji horora natjerati da gledaju s njima. 🙂

P.S. Ocjena naginje osmici, da imam 7.5, bilo bi idealno za ovaj film.

Trailer filma Veronica

Druge je zanimalo i ovo...