Black Panther zvijezda Chadwick Boseman preminuo u 43. godini

Black Panther zvijezda Chadwick Boseman preminuo u 43. godini

Black Panther zvijezda Chadwick Boseman je preminuo. Novi izvještaj od AP donosi da je glumac, najpoznatiji po ulozi T’Challe u Marvel Studios franšizi, preminuo nakon četverogodišnje borbe rakom debelog crijeva. Imao je 43 godine.

Vijest je potvrdio Bosemanov tim u izjavi objavljenoj na glumčevim profilima na društvenim mrežama u petak navečer. “Neizmjernom tugom potvrđujemo smrt Chadwicka Bosemana”, navodi se u priopćenju. “Chadwicku je dijagnosticiran rak debelog crijeva u fazi III 2016. godine, a borio se s njim ove posljednje 4 godine dok je napredovao u IV stadij.”

Izjava dodaje, “Pravi borac, Chadwick je ustrajao u svemu tome, i donio vam je mnoge filmove koje ste toliko voljeli. Od Marshall do Da 5 Bloods, August Wilsonov Ma Rainey’s Black Bottom i još nekoliko njih snimljenih tijekom i između bezbrojnih operacija i kemoterapija.”

“Bila je čast njegove karijere oživjeti kralja T’Challu u Black Panteru. Umro je u svom domu, sa suprugom i obitelji kraj sebe. Obitelj vam zahvaljuje na ljubavi i molitvama i traži da nastavite poštivati njihovu privatnost u ovom teškom vremenu.”

Rođen i odrastao u Andersonu u Južnoj Karolini, Boseman se proslavio u epizodi Third Watch 2003. godine. Naknadni nastupi na Law & Order, ER i CSI na kraju su doveli do toga da je glumac dobio ulogu Jackie Robinson u 42. To je izravno dovelo na njegovu ulogu T’Challe/Black Panther, izmišljenog vođe Wakande – lika koji se prvi put pojavio u Captain America: Civil War.

Boseman je ponovio tu ulogu u Black Panther, Avengers: Infinity War i Avengers: Endgame. Dobitnik je nekoliko nagrada za portret kultnog Marvelovog lika, uključujući nagradu Screen Actors Guild, nagradu People’s Choice, nagradu MTV Movie + TV i nagradu BET.

Similar Posts