10 Najboljih filmova David Fincher

10 Najboljih filmova David Fincher

Donosimo vam 10 najboljih redateljskih filmova Američkog filmaša Davida Finchera. Koji su vam najbolji njegovi filmovi?

Andrew David Leo Fincher (28. kolovoz 1962.) američki je filmski režiser i režiser muzičkih videospotova, poznat po mračnim, stilskim trilerima. Bio je nominiran za Oskara za najboljeg režisera za svoje romantične drame Neobični slučaj Benjamina Buttona (2008.) i Društvena mreža (2010). Za ovaj drugi film, osvojio je Zlatni globus za najbolju režiju i BAFTA-u za najbolju režiju. Također je poznat po tome što je režirao psihološke trilere kao što su Sedam (1995), Klub boraca (1999), Nestala (2014.) i trilere misterije Zodiac (2007) i Muškarci koji mrze žene (2011.). Imao je ključnu ulogu u stvaranju hvaljene američke televizijske serije Kuća od karata. U dosadašnjoj karijeri je imao 10 igranih filmova kao redatelj.

U nastavku pogledajte 10 najboljih filmova Davida Finchera

10. Alien³ (1992)

Alien³ (1992)

Žanr: Akcija, horor, sci-fi

Redatelj: David Fincher

Glumci: Sigourney Weaver, Charles S. Dutton, Charles Dance

Radnja ukratko: Nakon što je uspjela pobjeći s planeta nastanjenog čudovišnim bićima, Ripleyina (Sigourney Weaver) letjelica srušila se na udaljeni i izolirani zatvorski planet. Na tom planetu živi kolonija muških zatvorenika među koju Ripleyin dolazak unese nemir. Međutim, zajedno s Ripley na planet je došao i opaki alien koji opet prijeti uništavanjem ljudskih života.

9. Panic Room (2002)

Panic Room (2002)

Žanr: Krimi, drama, triler

Redatelj: David Fincher

Glumci: Jodie Foster, Kristen Stewart, Forest Whitaker

Radnja ukratko: Razvedena žena i njezina dijabetička kćer skloni su se u sigurnoj sobi svoje nove kuće, kada se troje muškaraca uvuče u kuću u potragu za nestalim bogatstvom.

8. The Curious Case of Benjamin Button (2008)

10 Najboljih filmova David Fincher

Žanr: Drama, fantazija, romantika

Redatelj: David Fincher

Glumci: Brad Pitt, Cate Blanchett, Tilda Swinton, Julia Ormond

Radnja ukratko: Priča priču o Benjamin Button, čovjeku koji stari unazad s bizarnim posljedicama.

7. The Social Network (2010)

The Social Network (2010)

Žanr: Biografija, drama

Redatelj: David Fincher

Glumci: Jesse Eisenberg, Andrew Garfield, Justin Timberlake

Radnja ukratko: Priča je to o ljudima koji stoje iza stvaranja trenutno najveće društvene internetske mreže na svijetu – Facebooka.

6. The Girl with the Dragon Tattoo (2011)

The Girl with the Dragon Tattoo (2011)

Žanr: Krimi, drama, misterija

Redatelj: David Fincher

Glumci: Daniel Craig, Rooney Mara, Christopher Plummer

Radnja ukratko: Prije četrdeset godina, Harriet Vanger nestala je s obiteljskog okupljanja na otoku koji posjeduje moćni klan Vanger. Njezino tijelo nije nikada pronađeno, a njezin je ujak uvjeren da je ubojica član njegove povezane, ali disfunkcionalne obitelji. Unajmljuje novinara Mikaela Blomkvista i tetoviranu, problematičnu, ali spretnu hakericu Lisbeth Salander kako bi istražili slučaj. Kada povežu nestanak Harriet i brojna groteskna ubojstva prije četrdesetak godina, počinju otkrivati tamnu povijest obitelji. Ali Vangerovi su jak klan i Blomkvist i Salander će morati otkriti koliko su daleko spremni ići da bi zaštitili sami sebe.

5. The Game (1997)

The Game (1997)

Žanr: Drama, misterija, triler

Redatelj: David Fincher

Glumci: Michael Douglas, Deborah Kara Unger, Sean Penn

Radnja ukratko: Nakon što bogati bankar dobije priliku sudjelovati u tajnovitoj igri, njegov život se okreće naglavce kada postaje nesposoban razlikovati igru ​​i stvarnost.

4. Zodiac (2007)

Zodiac (2007)

Žanr: Krimi, drama, povijesni

Redatelj: David Fincher

Glumci: Jake Gyllenhaal, Robert Downey Jr., Mark Ruffalo

Radnja ukratko: Radi se o serijskom ubojici koji zastrašuje područje zaljeva San Francisca i ruga se policiji svojim šiframa i pismima dok četiri policijske uprave tragaju za ubojicom. Slučaj postaje opsesija za četvoricu muškaraca čije živote i karijere neprekidan niz tragova prvo uzdiže, a zatim uništava.

3. Gone Girl (2014)

Gone Girl (2014)

Žanr: Krimi, drama, misterija

Redatelj: David Fincher

Glumci: Ben Affleck, Rosamund Pike, Neil Patrick Harris

Radnja ukratko: U napetoj priči o supruzi koja se ne pojavi na proslavi 5. godišnjice braka u glavnim ćemo ulogama gledati Bena Afflecka i Rosamund Pike. Oni glume savršen bračni par, Nicka i Amy, koji mirno živi u provinciji nakon preseljenja iz New Yorka. Omiljeni članovi malene zajednice postat će nacionalna vijest broj 1 kada potraga za nestalom Amy pokaže da je Nick glavni osumnjičenik, a njezin dnevnik otkrije potpuno drugačiju stranu njihovog besprijekornog braka.

2. Fight Club (1999)

Fight Club (1999)

Žanr: Drama

Redatelj: David Fincher

Glumci: Brad Pitt, Edward Norton, Meat Loaf

Radnja ukratko: Bezimeni protagonist, kojeg je utjelovio Edward Norton, je običan čovjek i nepouzdani pripovjedač koji u borilačkom klubu upoznaje Tylera Durdena (Brad Pitt). Nakon toga je rastrgnut ljubavnim trokutom s Durdenom i Marlom Singer (Helena Bonham Carter).

1. Se7en (1995)

Se7en (1995) - Svijet filma

Žanr: Krimi, drama, misterija

Redatelj: David Fincher

Glumci: Morgan Freeman, Brad Pitt, Kevin Spacey

Radnja ukratko: Priča prati dvojicu detektiva, jednog koji se sprema u mirovinu (Morgan Freeman) i jednog od njegovih zamjena (Brad Pitt), koji zajednički istražuju seriju ritualnih ubojstava inspiriranih sa Sedam smrtnih grijeha.

Vrijedno spomena: Režirao prve dvije epizode serije House of Cards i sedam epizoda serije Mindhunter.

Druge je zanimalo i ovo...