Donosimo vam 10 najboljih filmova američkog glumca, redatelja, producenta i scenarist Mark Ruffala. Napišite nam koji su vam najbolji njegovi filmovi u komentarima i ne zaboraviti glasati u anketi.

Mark Alan Ruffalo – američki glumac, redatelj, producent i scenarist. Najpoznatiji je po ulozi Hulka u filmu The Avengers (2012.). Također je glumio u filmovima kao što su You Can Count on Me (2000.), Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004.), Samo nebo zna (2005.), Zodiac (2007.) i Otok Shutter (2010.). Za svoju ulogu u filmu The Kids Are All Right (2010.) bio je nominiran za Oscara za najboljeg sporednog glumca.

U nastavku pogledajte nama najbolje filmove Mark Ruffala i glasajte za vama najdraže na kraju članka.

10. Foxcatcher (2014)

Foxcatcher

Žanr: Biografija, drama, sportski

Redatelj: Bennett Miller

Glumci: Steve Carell, Channing Tatum, Mark Ruffalo

Radnja ukratko: Američki Olimpijski hrvački šampioni i braća Mark Schultz i Dave Schultz pridruže se “Team Foxcatcher”, koju vodi ekscentrični multi-milijunar John du Pont, dok treniraju za Olimpijske u Seulu, Južna Koreja, 1988. godine, ali Johnovo destruktivno ponašanje prijeti da će ih sve uništiti.

9. Begin Again (2013)

Begin Again (2013)

Žanr: Komedija, drama, mjuzikl

Redatelj: John Carney

Glumci: Keira Knightley, Mark Ruffalo, Adam Levine

Radnja ukratko: Najnoviji film redatelja i scenarista Johna Carneyja ( Jednom), Pjesma koja ljubav znači je očaravajuća komedija o tome što se dešava kada se susretnu izgubljene duše te počnu skupa stvarati divnu glazbu. Gretta i njezin dugogodišnji dečko Dave su par još od fakulteta ali i glazbeni partneri ( pišu i izvode glazbu skupa) koji se odsele u New York nakon što on potpiše za veliku diskografsku kuću. Davea će slava dobrano lupiti a Gretta će ostati po strani, usamljena. Njezina situacija se naglo poboljša kada je zamijeti razočarani skaut na glazbene talente baš dok izvodi svoju glazbu u jednom kafiću. On je očaran njenim nebrušenim talentom. Njih će dvoje početi surađivati i međusobno se nadopunjavajući u jednom vrućem newyorškom ljetu stvoriti izvrsnu glazbu.

8. The Normal Heart (2014)

The Normal Heart (2014)

Žanr: Drama, povijesni, romantika

Redatelj: Ryan Murphy

Glumci: Mark Ruffalo, Jonathan Groff, Frank De Julio

Radnja ukratko: Priča o ranim danima krize HIV-a i AIDS-a u New Yorku početkom 1980-ih koja bez ustezanja daje uvid u državnu seksualnu politiku dok se gay aktivisti i njihovi saveznici bore da obznane istinu o rastućoj epidemiji.

7. The Kids Are All Right (2010)

The Kids Are All Right (2010)

Žanr: Komedija, drama, romantika

Redatelj: Lisa Cholodenko

Glumci: Annette Bening, Julianne Moore, Mark Ruffalo

Radnja ukratko: U filmu “Djeca su dobro”, koji je dobio i četiri nominacije za Oscara (među kojima i one za najbolji film i scenarij), glavne uloge tumače Julianne Moore, Mark Ruffalo i Annette Bening, koja je za svoju interpretaciju nagrađena Zlatnim globusom. U ovom filmu dvoje djece lezbijskog para začeto umjetnom oplodnjom (glume ih Mia Wasikowska i Josh Hutcherson) pronalaze svog biološkog oca i uključuju ga u obiteljski život.

6. You Can Count on Me (2000)

You Can Count on Me (2000)

Žanr: Drama

Redatelj: Kenneth Lonergan

Glumci: Laura Linney, Matthew Broderick, Amy Ryan, Mark Ruffalo

Radnja ukratko: Ova višestruko nagrađena drama priča je o samohranoj majci i njenom problematičnom bratu koji se konačno vraća kući.