Leonardo DiCaprio filmovi

Leonardo DiCaprio filmovi – Top 15 najboljih

Leonardo DiCaprio filmovi zaista su raznih žanrova, a neki od njih postali su bezvremenski. Za njih vjerujemo da će se gledati uvijek i nikada neće izaći iz mode.

Donosimo vam 15 najboljih filmova američkog glumca, producenta i scenarista Leonarda DiCaprija. Koji su vama najbolji njegovi filmovi?

Leonardo Wilhelm DiCaprio (Los Angeles, Kalifornija, 11. studenog 1974.), američki glumac, producent i scenarist. Započeo je karijeru glumeći u serijama, poput Santa Barbara i Growing Pains. Nominiran je pet puta za Oscara, a osvojio ga je za sada samo jednom, za Najboljeg glumca u filmu The Revenant.

U nastavku pogledajte koji su najbolji Leonardo DiCaprio filmovi:

15. Revolutionary Road (2008)

Revolutionary Road (2008)
Revolutionary Road

Žanr: Drama, romantika
Redatelj: Sam Mendes
Glumci: Leonardo DiCaprio, Kate Winslet, Christopher Fitzgerald
Radnja ukratko: April i Frank Wheeler su mladi, naizgled sretan par koji sa svoje dvoje djece živi u predgrađu Connecticuta 1950.-ih. Njihovo samopouzdanje zapravo je maska kojom prikrivaju nezadovoljstvo svojim poslovima i odnosom. Frank radi dosadni, ali dobro plaćen posao, a April je kućanica koja cijeli život želi postati glumica. Odlučni u činjenici da se prikažu boljima od ostalih, odlaze u Francusku očekujući da će tamo ostvariti svoje snove. No, u Francuskoj njihov odnos postaje sve gori, pun ljubomore i međusobnog optuživanja, a putovanje njihovih snova postaje se veći problem.

14. The Great Gatsby (2013)

The Great Gatsby (2013)
The Great Gatsby

Žanr: Drama, romantika
Redatelj: Baz Luhrmann
Glumci: Leonardo DiCaprio, Carey Mulligan, Joel Edgerton, Elizabeth Debicki
Radnja ukratko: Jedinstvena vizualna interpretacija ovog klasika oživljava razdoblje ludih dvadesetih godina kao nikada do sada. Vrijeme je to lakog morala, blještavog jazza i nebeskih vrijednosti dionica. Loveći svoj američki san Nick dolazi u New York i useljava se pored misterioznog milijunaša Jaya Gatsbya. Nick je uvučen u zavodljivi svijet super bogataša, njihovih iluzija, ljubavi i prijevara.

13. The Aviator (2004)

The Aviator (2004)
The Aviator

Žanr: Biografija, drama, povijesni
Redatelj: Martin Scorsese
Glumci: Leonardo DiCaprio, Cate Blanchett, Kate Beckinsale, Willem Dafoe
Radnja ukratko: Nakon što je osnovao Hughes Aircraft Company i hrabro postavio nekoliko rekorda u brzini, postao je najpoznatijim američkim letačem nakon Charlesa Lindbergha. Kasnije je preuzeo TWA i sanjao o izgradnji najvećeg aviona svijeta, leteće lađe poznate pod imenom The Hercules.

12. Blood Diamond (2006)

Blood Diamond (2006)
Blood Diamond

Žanr: Avantura, drama, triler
Redatelj: Edward Zwick
Glumci: Leonardo DiCaprio, Djimon Hounsou, Jennifer Connelly
Radnja ukratko: Radnja filma Blood Diamond smještena je u doba građanskog rata i kaosa devedesetih godina prošlog stoljeća u Sierra Leoneu, govori o Dannyju Archeru (DiCaprio), južnoafričkom plaćeniku, i Solomonu Vandy (Hounsou), ribaru iz plemena Mende, čije se sudbine isprepliću u zajedničkom nastojanju da pronađu rijetki ružičasti dijamant. Uz pomoć američke novinarke Maddy Bowen (Connelly), dvojica muškaraca kreću na putovanje koje može spasiti Solomonovu obitelj i pružiti Archeru još jednu priliku, iako je mislio da je nikada neće dobiti.

11. What’s Eating Gilbert Grape (1993)

What's Eating Gilbert Grape (1993)
What’s Eating Gilbert Grape

Žanr: Drama
Redatelj: Lasse Hallström
Glumci: Johnny Depp, Leonardo DiCaprio, Juliette Lewis
Radnja ukratko: Nakon smrti njegovog oca, Gilbert se mora brinuti o svom mentalno oštećenom bratu, Arnie, te svojoj morbidno pretiloj majci, što se odjednom mijenja kada ljubav uđe u njegov život.

10. Titanic (1997)

Leonardo DiCaprio filmovi - Titanic (1997)
Titanic

Žanr: Drama, romantika

Redatelj: James Cameron
Glumci: Leonardo DiCaprio, Kate Winslet, Billy Zane
Radnja ukratko: Sedamnaestogodišnja aristokratkinja se zaljubljuje u dragog, ali siromašnog umjetnika na luksuznom i nesretnom R.M.S. Titanic.

9. The Revenant (2015)

Leonardo DiCaprio filmovi - The Revenant (2015)
The Revenant

Žanr: Akcija, avantura, drama
Redatelj: Alejandro G. Iñárritu
Glumci: Leonardo DiCaprio, Tom Hardy, Will Poulter
Radnja ukratko: U ekspediciji u neistražene dijelove američke divljine, legen­darnog istraživača Hugha Glassa (Leonardo DiCaprio) brutalno je napao me­dvjed, a pripadnici njegovog tima, predvođeni Johnom Fitzgeraldom (Tom Har­dy) su ga tako teško povrijeđenog ostavili da umre u divljini. Vođen jakom vo­ljom kao jedinim oružjem, okružen surovom zimom i neprijateljskim plemeni­ma, Glass se bori za život, dok želja za osvetom nad dojučerašnjim prijateljima ne jenjava.

8. Django Unchained (2012)

Leonardo DiCaprio filmovi - Django Unchained (2012)
Django Unchained

Žanr: Drama, western
Redatelj: Quentin Tarantino
Glumci: Jamie Foxx, Christoph Waltz, Leonardo DiCaprio
Radnja ukratko: Dr. King Schultz (Waltz) njemački je lovac na glave i bivši zubar koji kupuje Djanga (Foxx) kao svog roba kako bi mu ovaj pomogao identificirati ostale lovce na glave. Nakon što uspješno završe zadatak, Django biva oslobođen i regrutiran od strane Schultza kao poslovni partner. Django ubrzo od Schultza počinje učiti zanatske vještine pa zajedno odlaze u Mississippi kako bi oslobodili Djangovu ženu Broomhildu(Kerry Washington). Međutim, nakon što dogovor o kupnji njegove žene s nemilosrdnim vlasnikom plantaže Calvinom Candiejem (DiCaprio) propadne, Django će se naći uvučen u borbu za vlastiti život, život svoje žene, ali i mogućnošću za slatkom osvetom.

7. Gangs of New York (2002)

Leonardo DiCaprio filmovi - Top 15 najboljih
Gangs of New York

Žanr: Krimi, drama
Redatelj: Martin Scorsese
Glumci: Leonardo DiCaprio, Cameron Diaz, Daniel Day-Lewis, Liam Neeson
Radnja ukratko: Radnja počinje u 1846., ali većinom je smještena u rane šezdesete godine 19. stoljeća, kad su dva glavna izvora sukoba u New Yorku bili veliki irski doseljenički val i vladin progon u vezi Američkog građanskog rata. Priča prati Amsterdamovu i Cuttingovu karijeru, koji od kriminalnih šefova postaju politički lideri tijekom vladavine Bossa Tweeda, a kulminira njihovim sukobom koji se podudara s njujorškim ustancima 1863.

6. Once Upon a Time… in Hollywood (2019)

Quentin Tarantino je dodao nove scene u Once Upon A Time... In Hollywood
Once Upon a Time… in Hollywood

Žanr: Komedija, drama
Redatelj: Quentin Tarantino
Glumci: Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie
Radnja ukratko: Pokušavajući obnoviti i pokrenuti propadajuću karijeru, glumac Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) i njegov kaskader Cliff Booth (Brad Pitt), istražuju mogućnosti Hollywooda tokom posljednjih godina njegova Zlatnog doba, otkrivajući pritom sav sjaj i bjedu šarenila najvećeg filmskog centra na svijetu. U pozadini te njihove priče odvija se stvarna strava u vidu djelovanja obitelji Manson, čiji je karizmatični, ali potpuno poludjelo vođa, Charles Manson, ostavio neizbrisiv trag u američkoj povijesti. Međutim, što se točno dogodilo? Kako kaže naslov filma – Bilo jednom u Hollywoodu…

5. Catch Me If You Can (2002)

Leonardo DiCaprio filmovi - Catch Me If You Can (2002)
Catch Me If You Can

Žanr: Biografija, krimi, drama
Redatelj: Steven Spielberg
Glumci: Leonardo DiCaprio, Tom Hanks, Christopher Walken
Radnja ukratko: Iskusan agent FBI-a progoni Franka Abagnale Jr., koji je prije 19-tog rođendana uspješno krivotvorio milijune dolara vrijednih čekova dok se predstavljao kao pilot Pan Am, liječnik i pravni tužitelj.

4. The Wolf of Wall Street (2013)

Leonardo DiCaprio filmovi - The Wolf of Wall Street (2013)
The Wolf of Wall Street

Žanr: Biografija, komedija, krimi
Redatelj: Martin Scorsese
Glumci: Leonardo DiCaprio, Jonah Hill, Margot Robbie
Radnja ukratko: Više, više, više … nikad nije dovoljno! Temeljen na istinitoj priči, film predstavlja život Jordana Belforta, od njegova uspona na burzi, velikih zarada i života na visokoj nozi, do pada povezanog s kriminalom i korupcijom.

3. Shutter Island (2010)

Leonardo DiCaprio filmovi - Shutter Island (2010)
Shutter Island

Žanr: Misterija, triler
Redatelj: Martin Scorsese
Glumci: Leonardo DiCaprio, Emily Mortimer, Mark Ruffalo, Michelle Williams
Radnja ukratko: Radnjom smještenim u 1954. godinu. Policajac Teddy Daniels (DiCaprio) istražuje nestanak osuđenog ubojice koji je pobjegao iz umobolnice, a za kojeg se sumnja da se skriva na zabačenom otoku Shutter. Mark Ruffalo, Ben Kingsley i Michelle Williams također glume u ovoj napetoj priči koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

2. The Departed (2006)

Leonardo DiCaprio filmovi - The Departed (2006)
Leonardo DiCaprio filmovi – The Departed

Žanr: Krimi, drama, triler
Redatelj: Martin Scorsese
Glumci: Leonardo DiCaprio, Matt Damon, Jack Nicholson
Radnja ukratko: Odvija se u južnom Bostonu gdje su policijske snage krenule u rat protiv organiziranog kriminala. Policajac na tajnom zadatku (DiCaprio) mora se infiltrirati u mafijaški sindikat koji vodi Costello (Nicholson), dok se okorjeli kriminalac Colin Sullivan (Damon) infiltrira među policajce kao doušnik. No kada i kriminalcima i policajcima postane jasno da u svojim redovima imaju krticu, i Billyju i Colinu prijeti opasnost da ih uhvate i odaju neprijatelju, pa se moraju natjecati tko će koga prije razotkriti kako bi spasili svoju glavu.

1. Inception (2010)

Leonardo DiCaprio filmovi - Inception
Leonardo DiCaprio filmovi – Inception

Žanr: Akcija, avantura, sci-fi
RedateljChristopher Nolan
Glumci: Leonardo DiCaprio, Joseph Gordon-Levitt, Ellen Page
Radnja ukratko: Kada su u pitanju Leonardo DiCaprio filmovi, Inception se našao na prvom mjestu. Kradljivac koji krade korporacijske tajne upotrebom tehnologije za razmjenu snova, dobiva obrnuti zadatak kako bi postavio ideje u glavu izvršnog direktora.

Similar Posts