Najbolji filmovi Quentin Tarantino

Najbolji filmovi Quentin Tarantino

Donosimo vam sve redateljske filmove američkog scenarista, filmskog redatelja i glumca Quentin Tarantina. Koji su vama najbolji njegovi filmovi?

Quentin Tarantino (Knoxville, 27. ožujka 1963.) je američki scenarist, filmski redatelj i glumac koji se vrtoglavo proslavio početkom 1990-ih godina kada je kao osvježavajuće odvažni pripovjedač unio novi život u najprepoznatljivije američke arhetipove.

Tarantinov prvi veliki uspjeh bila je prodaja scenarija pod naslovom Prava romansa, koji je napisao zajedno s Rogerom Avaryjem, i po kojem je snimljen film s Patriciom Arquette i Christianom Slaterom u glavnim ulogama. Njegov je i originalni scenario za Rođeni ubojice, koji je zapravo dio dužega scenarija iz kojega je potekao onaj za Pravu romansu, iako su ga kasnije znatno izmijenili drugi pisci.

Prodaja Prave romanse (1993.) pobudila je zanimanje za njegovu nadarenost. Upoznao je Lawrencea Bendera na jednoj od holivudskih zabava, i Bender je potakao Quentina da napiše film. Rezultat je bio Reservoir Dogs. Redatelj Monte Helman pročitao je scenarij i pomogao osigurati sredstva kompanije Live Entertainment, kao i Quentinov redateljski honorar. Pun stila, ovaj duhovit i krvlju natopljen pljačkaški film odredio je ugođaj njegovih kasnijih radova.

U karijeri je osvojio dva Oscara, za Najbolji originalni scenarij filmom Pulp Fiction (1994) i istu nagradu filmom Django Unchained (2012).

U nastavku pogledajte kako smo poredali njegove redateljske filmove.

9. Death Proof (2007)

Death Proof (2007)

Žanr: Akcija, triler

Redatelj: Quentin Tarantino

Glumci: Kurt Russell, Zoë Bell, Rosario Dawson

Radnja ukratko: Psihotični divljak Stuntman Mike uhodi i ubija ljepotice svojim superbrzim četverokotačnim ljubimcem. Otporan na smrt, njegov je auto koban za sve osim za suludog vozača. Jer vrijeme je za ubojice bez noža, sjekire ili pištolja, vrijeme je za ubojicu iz auta. A Mikea ništa ne može zaustaviti jer nitko ne vozi tako ludo I žestoko….Osim možda nabrijanih, opasnih koka željnih osvete.

8. Jackie Brown (1997)

Jackie Brown (1997)

Žanr: Krimi, drama, triler

Redatelj: Quentin Tarantino

Glumci: Pam Grier, Samuel L. Jackson, Robert Forster, Michael Keaton

Radnja ukratko: Žena srednjih godina nađe se u središtu sukoba koji će joj ili donijeti profit ili je koštati njezinog života.

7. Kill Bill: Vol. 1 (2003) i Kill Bill: Vol. 2 (2004)

THE BRIDE (“KILL BILL”)

Žanr: Akcija, krimi, triler

Redatelj: Quentin Tarantino

Glumci: Uma Thurman, David Carradine, Daryl Hannah

Radnja ukratko: Mladenka se probudi iz četverogodišnje kome. Dijete koje je nosila u utrobi nestalo je. Sad se mora osvetiti timu ubojica koji su je izdali – timu kojeg je nekoć bila dio.

Ova dva filma je Quentin Tarantino zamislio i napisao kao jedan film, ali s obzirom na to da je trebao trajati preko 4 sata, studio ga je podijelio na dva dijela.

6. The Hateful Eight (2015)

The Hateful Eight (2015)

Žanr: Krimi, drama, miserija

Redatelj: Quentin Tarantino

Glumci: Samuel L. Jackson, Kurt Russell, Jennifer Jason Leigh

Radnja ukratko: Radnja je smještena desetak godina nakon Građanskog rata i prati dogodovštine Marquisa Warrena (SamuelL.Jackson), bivšeg vojnika Unije i lovca na glave blokiranog snježnom olujom u malom gradiću u Coloradu. U zanimljivoj vožnji se igrom slučaja upoznaje sa Russellovim likom Johnom Ruthom koji prevozi zatvorenicu Daisy (Jennifer Jason Leigh)te još petero koji će zaokružiti ‘osmero’ iz naslova filma.

5. Once Upon a Time… in Hollywood (2019)

Quentin Tarantino je dodao nove scene u Once Upon A Time... In Hollywood

Žanr: Komedija, drama

Redatelj: Quentin Tarantino

Glumci: Leonardo DiCaprio (Rick Dalton), Brad Pitt (Cliff Booth), Margot Robbie (Sharon Tate), Al Pacino (Marvin Schwarz), Emile Hirsch (Jay Sebring), Bruce Dern (George Spahn), Maya Hawke (“Flowerchild”), Kurt Russell (Randy), Luke Perry (Wayne Maunder)

Radnja ukratko: Pokušavajući obnoviti i pokrenuti propadajuću karijeru, glumac Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) i njegov kaskader Cliff Booth (Brad Pitt), istražuju mogućnosti Hollywooda tokom posljednjih godina njegova Zlatnog doba, otkrivajući pritom sav sjaj i bjedu šarenila najvećeg filmskog centra na svijetu. U pozadini te njihove priče odvija se stvarna strava u vidu djelovanja obitelji Manson, čiji je karizmatični, ali potpuno poludjelo vođa, Charles Manson, ostavio neizbrisiv trag u američkoj povijesti. Međutim, što se točno dogodilo? Kako kaže naslov filma – Bilo jednom u Hollywoodu

4. Django Unchained (2012)

Django Unchained (2012)

Žanr: Drama, western

Redatelj: Quentin Tarantino

Glumci: Jamie Foxx, Christoph Waltz, Leonardo DiCaprio

Radnja ukratko: Dr. King Schultz (Waltz) njemački je lovac na glave i bivši zubar koji kupuje Djanga (Foxx) kao svog roba kako bi mu ovaj pomogao identificirati ostale lovce na glave. Nakon što uspješno završe zadatak, Django biva oslobođen i regrutiran od strane Schultza kao poslovni partner. Django ubrzo od Schultza počinje učiti zanatske vještine pa zajedno odlaze u Mississippi kako bi oslobodili Djangovu ženu Broomhildu(Kerry Washington). Međutim, nakon što dogovor o kupnji njegove žene s nemilosrdnim vlasnikom plantaže Calvinom Candiejem (DiCaprio) propadne, Django će se naći uvučen u borbu za vlastiti život, život svoje žene, ali i mogućnošću za slatkom osvetom.

3. Inglourious Basterds (2009)

Najbolji filmovi Quentin Tarantino

Žanr: Avantura, drama, ratni

Redatelj: Quentin Tarantino, Eli Roth

Glume: Brad Pitt, Diane Kruger, Eli Roth

Radnja ukratko: Poručnik Aldo Raine (Pitt) predvodi skupinu pomno odabranih vojnika, ujedno američkih židova, kojima je povjeren jednostavan zadatak: pronalaženje i ubijanje nacista. Pridodamo li ovome njemačkog pukovnika Hansa Landa (Christopher Waltz) koji će učiniti sve kako bi ih spriječio i mladu francuskinju židovku željnu osvete čije će kino postati poprište krvavog obračuna i vrhunac ove akcijske komedije.

2. Reservoir Dogs (1992)

Reservoir Dogs (1992)

Žanr: Krimi, drama, triler

Redatelj: Quentin Tarantino

Glumci: Harvey Keitel, Tim Roth, Michael Madsen, Steve Buscemi

Radnja ukratko: Iskusni kriminalac Joe Cabot okuplja skupinu lopova kako bi izveli pljačku dijamanata.

1. Pulp Fiction (1994)

Pulp Fiction (1994)

Žanr: Krimi, drama

Redatelj: Quentin Tarantino

Glasovi: John Travolta, Uma Thurman, Samuel L. Jackson

Radnja ukratko: Životi dvojice mafijaških plaćenika, ostarjelog boksača, gangsterove seksi supruge i para mladih ljubavnika i sitnih lopova, isprepliću se u divlje zabavnoj i uzbudljivoj filmskoj avanturi koja istovremeno ushićuje i nasmijava.

Similar Posts