Dave Franco filmovi - Top 5 najboljih

Dave Franco filmovi – Top 5 najboljih

Donosimo vam 5 najboljih filmova američkog filmskog i televizijskog glumca pod imenom Dave Franco. Koji su vam najbolji njegovi filmovi?

David John Franco (rođen 12. lipnja 1985), je Američki filmski i televizijski glumac. Ima dva starija brata, glumce James Franco i Tom Franco.

5. 21 Jump Street (2012)

Dave Franco filmovi - 21 Jump Street (2012)

Žanr: Akcija, komedija, krimi
Redatelj: Phil Lord, Christopher Miller
Glumci: Jonah Hill, Channing Tatum, Ice Cube, Dave Franco

Radnja ukratko: Snimljen prema istoimenoj, vrlo popularnoj televizijskoj seriji iz 80-tih, Sonyjev film 21 Jump Street govori o posebnoj jedinici mladolikih policajaca koji odlaze na tajni zadatak: ubacivanje u srednju školu u kojoj kontroliraju kriminalne aktivnosti među mladima.

4. Milk (2008)

Milk (2008)

Žanr: Biografija, drama
Redatelj: Gus Van Sant
Glumci: Sean Penn, Josh Brolin, Emile Hirsch, Dave Franco

Radnja ukratko: Doselivši se iz San Fracisca u New York 1972. 40-godišnji Harvey Milk postaje borac za prava homuseksualaca. Milk je zaključio da će se bolje izboriti za svoja prava kroz politički aktivizam te se kandidirao za gradsku vlast. 1977. je postao prvi deklarirani homosekusalac u SAD izabran u politiku. Najžešći oponenti bili su mu nacionalna anti gay skupina Spasimo djecu koju je predvodila pjevačica Anita Bryant. Usput Milk vodi bitku sa Dan Wightom gradskim predstavnikom socijalnih konzervativaca. Njegova je tragična sudbina iznenadila mnoge.

3. Superbad (2007)

Dave Franco filmovi - Top 5 najboljih

Žanr: Komedija
Redatelj: Greg Mottola
Glumci: Michael Cera, Jonah Hill, Christopher Mintz-Plasse, Dave Franco

Radnja ukratko: Upozoravajuća priča o odrastanju dvojice društveno neprilagođenih dječaka na kraju
srednje škole. Njih dvojica su smiješno zavisni jedan od drugog – no, kako su upisali različite fakultete prisiljeni su početi razmišljati o životu bez onog drugog. Evan (Michael Cera) simpatičan je, pametan, i većinu vremena užasnut od straha. Seth (Jonah Hill) je prostak, naprasit, i potpuno opsjednut temom ljudske seksualnosti. Ovo je priča o njihovim propalim pokušajima da preokrenu svoj potpuno neuspješan odnos sa djevojkama, koji ih prati cijeli život, u jednoj jedinoj paničnoj večeri… groznoj, ponižavajućoj večeri koja će vas nasmijavati ostatak vašeg života.

2. The Disaster Artist (2017)

Dave Franco filmovi - Top 5 najboljih

Žanr: Biografija, komedija, drama
Redatelj: James Franco
Glumci: James Franco, Dave Franco, Ari Graynor

Radnja ukratko: Istinita priča o stvaranju jednog od najgorih filmova u povijesti, The Room (2003)

1. Now You See Me (2013)

Now You See Me (2013)

Žanr: Krimi, misterija, drama
Redatelj: Louis Leterrier
Glumci: Jesse Eisenberg, Common, Mark Ruffalo, Dave Franco

Radnja ukratko: F.B.I. Agent i Detektiv Interpola, prate ekipu iluzionista, koji opljačkaju banku tijekom njihovih performansi, te nagrade svoje gledatelje novcem.

Similar Posts