channing tatum

Channing Tatum filmovi – Top 10 najboljih

Channing Tatum rodio se 26. travnja, 1980. godine u Cullmanu, Alabama, SAD. Dok je odrastao, bio je pun energije, a mnogi bi ga okarakterizirali i pomalo problematičnim, pa su ga roditelji upisivali na različite sportove poput atletike, bejzbola i nogometa kako bi ga zaštitili od nevolja. U devetom razredu poslan je u katoličku školu, a tamo je otkrio svoju strast prema američkom nogometu i njegov se trud usmjerio na dobivanje stipendije. To mu je i uspjelo te je dobio punu stipendiju za školu u Zapadnoj Virginiji. Suprotno očekivanjima, odlučio je odustati od studiranja te se vratiti u svoj rodni grad, gdje je radio neke neuobičajene poslove.

Neki od tih poslova uključivali su i striptiz, a negdje u procesu je prepoznat njegov talent za glumu. Prvo pojavljivanje Channinga Tatuma na filmskom platnu došlo je u jednom od najpopularnijih sportskih filmova, Coach Carter (2005). Tatumova karijera je nakon tog filma krenula jednom uzlaznom putanjom, a od tada je snimio dosta velikih hitova.

channing tatum
Foto: Shutterstock

Channing Tatum filmovi – 10 najboljih

Kada pogledamo profil ovog glumca na popularnim stranicama posvećenim filmovima, kao što je IMDb, vidimo da se u svojoj mladoj karijeri našao u više od 60 filmova i serija. Kako bi kreirali ovaj popis, fokusirali smo se samo na filmove i vjerujemo da smo izdvojili one najbolje. Pogledajmo o kojim je filmovima riječ!

10. Logan Lucky (2017) 

Žanr: Akcija, komedija, kriminalistički 
Redatelj: Steven Soderbergh 
Uloge: Channing Tatum, Adam Driver, Daniel Craig 

Radnja ukratko: Obiteljski čovjek, Jimmy Logan (Channing Tatum), udružuje se sa svojim jednorukim bratom Clydeom (Adam Driver) i sestrom Mellie (Riley Keough), kako bi ukrali novac sa staze Charlotte Motor Speedway. Jimmy također regrutira stručnjaka za rušenje, Joea Banga (Daniel Craig), da im pomogne provaliti u podzemni sustav staze. Komplikacije nastaju kada zabuna prisili ovaj tim da izvede pljačku tijekom popularne NASCAR utrke, dok istovremeno pokušava izbjeći neumoljivog agenta FBI-a. 

9. Step Up (2006) 

Žanr: Drama, romantika 
Redatelj: Anne Fletcher 
Uloge: Channing Tatum, Jenna Dewan, Damaine Radcliff 

Radnja ukratko: Tyler Gage (Channing Tatum) je bio u problemima veći dio svog života, a nakon što se ponovno nađe pred sucem, osuđen je na 200 sati društveno korisnog rada. Taj rad bit će obavljen brisanjem podova u Umjetničkoj školi Maryland. Brzo zapne za oko Nore (Jenna Dewan), nadarene studentice baleta, koja pokušava koristiti hip-hop pokrete sa svojim klasičnim rutinama. 

8. Magic Mike (2012) 

Žanr: Komedija, drama 
Redatelj: Steven Soderbergh 
Uloge: Channing Tatum, Alex Pettyfer, Olivia Munn 

Radnja ukratko: Tijekom dana, Mike (Channing Tatum) spaja kraj s krajem kako god zna i umije. No, noć je kada Mike stvarno može pokazati svoje brojne talente. Naime, on je jedan od najpopularnijih stripera u gradu. Mike vidi potencijal u 19-godišnjaku kojeg je nazvao Kid (Alex Pettyfer) te uzima tinejdžera pod svoje i upućuje ga u trikove zanata. Međutim, Mike saznaje da stil života stripera ima i lošu stranu kada to ugrozi njegovu romansu s Kidovom sestrom. 

7. The Dillema (2011) 

Žanr: Komedija, drama, romantika  
Redatelj: Ron Howard  
Glumci: Vince Vaughn, Kevin James, Wynona Ryder  

Radnja ukratko: Dugogodišnji prijatelji Ronny (Vince Vaughn) i Nick (Kevin James), partneri su u tvrtki koja se bavi dizajnom automobila. Marljivo pokušavaju osigurati si prekretnicu u poslovanju koja će im živote promijeniti nabolje, a kada do takve prilike zaista i dođe, Ronny će slučajno uočiti Nickovu ženu (Wynona Ryder) u zagrljaju drugog muškarca (Channing Tatum). Bit će rastrgan dilemom treba li reći Nicku što se događa ili pustiti da stvari idu svojim tokom. Ta će ga dilema iz dana u dan sve više mučiti i počet će utjecati na njegovo psihološko stanje. 

6. Dear John (2010) 

Žanr: Drama, romantika, misterij 
Redatelj: Lasse Hallström 
Uloge: Channing Tatum, Amanda Seyfried, Richard Jenkins 

Radnja ukratko: Mladi pripadnik specijalnih postrojbi američke vojske, John Tyree (Channing Tatum), stiže na dvotjedni odmor u svoj rodni grad Wilmington, u Sjevernoj Karolini. Tamo skrbi o svom bolesnom ocu Billu (Richard Jenkins). Jednog dana na kupanju ugleda privlačnu Savannah Curtis (Amanda Seyfried), u koju se zaljubi na prvi pogled. Nakon što se i ona zaljubila u njega, obeća mu prije povratka na fakultet da će mu često pisati tijekom sljedećih 12 mjeseci, sve dok ponovno ne stigne kući i dok se ne vide. No, tu će se ispriječiti mnoge nepredviđene stvari, prvenstveno zbog terorističkih napada na njujorške Blizance zbog čega će John otići u rat. 

5. Foxcatcher (2014) 

Žanr: Akcija, komedija, kriminalistički 
Redatelj: Steven Soderbergh 
Uloge: Steve Carell, Channing Tatum, Mark Ruffalo 

Radnja ukratko: Kad bogati John du Pont (Steve Carell) pozove olimpijskog hrvača Marka Schultza (Channing Tatum) da se preseli na njegovo imanje i pomogne u formiranju hrvačkog tima za Olimpijske igre 1988., Mark u tome vidi način da izađe iz sjene svog karizmatičnog brata, Davea (Mark Ruffalo). Međutim, du Pont počinje voditi Marka na jedan mračni put, uzrokujući pad njegovog samopouzdanja. Također, du Pont postaje fokusiran na to da dovede i Davea na svoje imanje, što naposljetku svu trojicu gura prema nepredviđenoj tragediji. 

4. The Vow (2012) 

Žanr: Drama, ljubavni 
Redatelj: Michael Sucsy  
Glumci: Rachel McAdams, Channing Tatum, Sam Neill  

Radnja ukratko: Ova ljubavna drama je snimljena prema istinitoj priči stvarnog bračnog para Kim i Krickitt Carpenter. Radi se o tek vjenčanom mladom bračnom paru Paige (Rachel McAdams) i Leu (Channing Tatum), koji dožive tešku prometnu nesreću nakon koje Paige padne u komu. Kada se probudi, shvati da je u nesreći izgubila pamćenje, a njezin muž će učiniti sve kako bi ponovno osvojio njeno srce. To neće biti nimalo lako jer će mu se na tom putu ispriječiti njezini roditelji koji su gubitak pamćenja vidjeli kao priliku da se pomire sa svojom kćeri. 

3. Hail, Caesar! (2016) 

Žanr: Komedija, drama, misterij 
Redatelj: Ethan Coen i Joel Coen 
Uloge: Josh Brolin, George Clooney, Channing Tatum, Alden Ehrenreich 

Radnja ukratko: Hail, Caesar! je film koji čini jedna zaista zvjezdana postava u kojoj se osim navedenih glumaca nalaze još i Scarlett Johansson, Ralph Fiennes, Tilda Swinton, Jonah Hill i drugi. Radnja filma odvija se početkom 1950-ih. Eddie Mannix (Josh Brolin) za svoj posao ima pokušati riješiti sve probleme glumaca i filmaša u Capitol Picturesu. Njegovi posljednji zadaci uključuju nezadovoljnog redatelja, raspjevanog kauboja, lijepu plivačicu i zgodnu plesačicu. Također, Mannix se suočava sa svojim najvećim izazovom kada glumac Baird Whitlock (George Clooney) bude otet. Ako studio ne plati 100.000 dolara, bit će to kraj za ovu filmsku zvijezdu. 

2. Coach Carter (2005) 

Žanr: biografija, drama, sportski 
Redatelj: Thomas Carter 
Uloge: Samuel L. Jackson, Rick Gonzalez, Robert Ri’chard, Channing Tatum 

Radnja ukratko: Ken Carter (Samuel L. Jackson) se vraća u svoju staru srednju školu u Richmondu, u Kaliforniji, kako bi postao novi košarkaški trener. Sa strogim pravilima i akademskom disciplinom, uspijeva ostvariti pobjednički niz sa svojim igračima. Budući da se radi o problematičnom gradu u kojem mladi ljudi često završe u krivim vodama, prije početka sezone svi su njegovi igrači morali potpisati ugovor u kojem se obvezuju da će popraviti svoje ocjene ako žele igrati u timu.

Međutim, kada njihove ocjene budu niže od prosjeka dogovorenog u ugovoru, Carter zaključava dvoranu i prekida njihovu sezonu. Unatoč žestokim kritikama igrača i njihovih roditelja, Carter ostaje ustrajan jer mu je osim sportskih rezultata bitno da njegovi igrači imaju i budućnost u okrutnom svijetu. 

1. 21 Jump Street (2012) 

Žanr: Akcija, komedija, krimi  
Redatelj: Phil Lord i Christopher Miller  
Glumci: Jonah Hill, Channing Tatum, Ice Cube  

Radnja ukratko: Kada se policajci Schmidt (Jonah Hill) i Jenko (Channing Tatum) pridruže tajnoj jedinici Jump Streeta, koriste svoj mladenački izgled za tajni zadatak na kojem će biti srednjoškolci. Zamjenjuju svoje oružje i značke za ruksake te namjeravaju razotkriti opasan lanac droge. No, kako vrijeme prolazi, Schmidt i Jenko otkrivaju da srednja škola više nije kao prije nekoliko godina i ponovno se moraju suočiti s tinejdžerskim terorom i tjeskobom koju su ostavili iza sebe.

Druge je zanimalo i ovo...