Warner Bros. odgodio izlazak ‘Dune’ filma

Čini se da ćemo morati malo duže čekati za izlazak Denis Villeneuveovog Dune filma jer je Warner Bros. odgodio datum izlaska. Iako su nam stigle vijesti da je Dune odgođen, na svu sreću, nije tako velika promjena kao što bi se možda mislilo. Originalni datum izlaska Denis Villeneuveovog Dune filma je bio 20. studeni 2020. godine. Novi datum izlaska filma će biti 18. prosinac 2020. godine. Warner Bros., međutim, je zadržao stari datum za film koji trenutno još nema naziv (navodno bi to trebao biti Elvis Presleyjev biopic film).

Osim što režira Dune film, Denis Villeneuve također režira i pilot za Dune TV seriju za Warner Bros., čiji je i izvršni producent. Datum izlaska te serije još nije poznat. Nije poznato hoće li promjena datuma izlaska Dune filma utjecati na nadolazeću TV seriju.

Evo i službenog sinopsisa Dune filma:

“Mitsko i emocionalno nabijeno putovanje junaka, Dune priča priču o Paul Atreidesu, briljantom i darovitom mladiću rođenom u velikoj sudbini izvan njegova razumijevanja, koji mora putovati na najopasniji planet u svemiru kako bi osigurao budućnost svoje obitelji i njegovih ljudi. Kada se zlonamjerne snage počnu boriti oko planetne ekskluzivne opskrbe najvrjednijeg resursa u postojanju – začina sposobnog otključati najveći ljudski potencijal – samo oni koji mogu pobijediti svoje strahove će preživjeti.”

Ubojita ekipa filma Dune obuhvaća Timothee Chalamet kao Paul Atreides, Rebecca Ferguson kao Lady Jessica, Oscar Isaac kao Duke Leto Atreides, Javier Bardem kao Stilgar, Josh Brolin kao Gurney Halleck, Jason Momoa kao Duncan Idaho, Dave Bautista kao Rabban, Stellan Skarsgård kao Baron Harkonnen, David Dastmalchian kao Piter De Vries i Charlotte Rampling kao Reverend Mother Mohiam.

Denis Villeneuve režira Dune prema scenariju koji je napisao zajedno s Eric Rothom i Jon Spaihtsom, koji je baziran na Frank Herbertovoj knjizi. Producenti filma su Mary Parent, Cale Boyter, Joe Caracciolo i Villeneuve. Izvršni producenti su Tanya Lapointe, Brian Herbert, Byron Merritt, Kim Herbert, Thomas Tull, Jon Spaihts, Richard P. Rubinstein, John Harrison i Herbert W. Gains, s Kevin J. Anderson koji služi kao konzultant. Brian Herbert i Kevin J. Anderson savjetuju o projektu.

Similar Posts