Donosimo vam listu najboljih filmova (i jedne serije) kanadske glumice Evangeline Lilly koju zadnje četiri godine poznajemo kao Marvelovu heroinu Wasp.

Nicole Evangeline Lilly (3. kolovoz 1979.-) je kanadska glumica. Iako je generalno glumila u malo projekata tijekom svoje dosadašnje karijere, njoj je samo jedna uloga bila dovoljna da postane jedna od najpopularnijih kanadskih glumica uopće.

Karijeru je započela malim i epizodnim ulogama u TV serijama (Smallville), a svjetsku slavu je stekla ulogom Kate Austen u iznimno popularnoj seriji Lost autora J.J. Abramsa koja je tijekom šest sezona prikazivanja na ABC-u obarala sve rekorde gledanosti. Lost joj je osim slave osigurala i nagradu Screen Actors Guild Award i nominaciju za Zlatni Globus.

Tijekom rada na Lostu je snimila i vrlo usješnu ratnu dramu The Hurt Locker u sporednoj ulozi Connie James, a nakon Losta je glumila i u filmu Real Steel gdje je glumila zajedno sa Hugh Jackmanom. Nakon toga je dobila ulogu vilenjakinje Tauriel u dva filma trilogije Hobbit, a nakon toga je nastupila i u svojoj napoznatijoj ulozi – Hope van Dyne/Wasp  u Marvel Filmskom Svemiru. 2020. ćemo ju gledati i u kanadskom trileru Dreamland. Ljubitelji video igrara mogli su čuti i njezin glas kao Savannah Mason-Meyer u prošlogodišnjoj popularnoj igrici Call of Duty: Black Ops 4.

Bila je u braku sa kanađaninom Murray Honeom koji je trajao svega godinu dana, a 2010. je počela dugoročnu vezu sa Norman Kalijem s kojim ima dva sina (rođeni 2011. i 2015.).

Koji je vama omiljeni film sa ovom kanadskom ljepoticom? Mada mislim da je za većinu odgovor i više nego očit. 😉

5. Real Steel (2011)

Žanr: Akcija, Drama, Obiteljski, Sci-fi, Sport

Redatelj: Shawn Levy

Glumci: Hugh Jackman, Evangeline Lilly, Dakota Goyo, Anthony Mackie

Radnja ukratko: U bliskoj budućnosti, boks robota je najpopularniji sport. Promoter uskoro pronalazi odbačenog robota za kojeg osjeća da može postati novi prvak.

4. The Hurt Locker (2008)

Žanr: Drama, triler, ratni

Redatelj: Kathryn Bigelow

Glumci: Jeremy Renner, Anthony Mackie, Brian Geraghty, Evangeline Lilly, Ralph Fiennes, David Morse, Guy Pearce

Radnja ukratko: Tijekom rata u Iraku, narednik koji je nedavno dodijeljen bombaškom odredu naći će se u sukobu sa svojim kolegama zbog neobičnog načina bavljenja svojim poslom.

3. The Hobbit: The Desolation of Smaug (2013)/ The Hobbit: The Battle of the Five Armies (2014)

Žanr: Avantura, fantazija

Redatelj: Peter Jackson

Glumci: Ian McKellen, Martin Freeman, Richard Armitage, Orlando Bloom, Lee Pace, Evangeline Lilly, Cate Blanchett, Benedict Cumberbatch

Radnja ukratko: Dva nastavka koji su dio trilogije The Hobbit koja je prequel mega-popularne trilogije Lord of the Rings. Sješten u Tokienovo Međuzemlje u kojem pratimo avanutre mladog Bilba Bagginsa.

2. Lost (2004-2010)

Žanr: Avantura, drama, misterija

Kreatori: Jeffrey Lieber, J. J. Abrams, Damon Lindelof

Glumci: Naveen Andrews, Emilie de Ravin, Matthew Fox, Jorge Garcia, Maggie Grace, Josh Holloway, Malcolm David Kelley, Daniel Dae Kim, Yunjin Kim, Evangeline Lilly

Radnja ukratko: Nakon pada aviona na tropskom otoku, oni koji su prežvijeli pad moraju surađivati kako bi preživjeli i otok koji u sebi skriva mnoge tajne. Evangeline glumi Kate Austen, kriminalku koja je do nedavno bila u bijegu, a u avionu se našla kako bi nakon uhićenja bila izručena SAD-u.

1. Marvel Filmski Svemir

Evangeline Lilly je svoj debi u MCU-u imala filmom Ant-Man iz 2015. kada je glumila Hope van Dyne, a kostim Wasp je obukla u nastavku Ant-Man and the Wasp tri godine kasnije. Također se pojavila i u epskoj kulminaciji prvih 11 godina MCU-a – Avengers Endgame. Nije poznato hoće li se vratiti ulozi u daljenjem razvoju MCU-a (mi se iskreno nadamo da hoće) budući da treći Ant-Man film nije najavljen kao dio Faze 4, ali čak i ako ne bude trećeg Ant-Man filma (Evangeline je rekla da neće snimiti film Wasp solo film bez Paul Rudda, koji glumi Ant-Mana), još uvijek se možemo nadati da ćemo je vidjeti u novom Avengers filmu kojeg nam je šef Marvela Kevin Feige obećao za Fazu 5, a možda se Marvel nekada konačno i odluči za A-Force film u kojem glavnu riječ imaju sve glavne dame MCU-a, a Evangeline sa svojom Wasp to svakako je.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Yes, okay, perfect. I will stand here and look like I have no idea you’re taking my picture. 👌🏻

Objavu dijeli Evangeline Lilly (@evangelinelillyofficial)