10 Najboljih filmova Benedict Cumberbatch

10 Najboljih filmova Benedict Cumberbatch

Donosimo vam 10 najboljih filmova Engleskog filmskog, televizijskog i kazališnog glumca Benedicta Cumberbatcha. Napišite nam koji su vam najbolji njegovi filmovi.

Benedict Cumberbatch (London, 19. srpanj 1976) rođen kao Benedict Timothy Carlton Cumberbatch, engleski je filmski, televizijski i kazališni glumac. Njegovi roditelji Wanda Ventham i Timothy Carlton (Timothy Carlton Congdon Cumberbatch), su oboje glumci.

Bio je nominiran za Oscara za Najboljeg glumca u filmu The Imitation Game (2014).

10. Parade’s End (mini-serija 2012)

Parade's End

Žanr: Akcija, drama, romantika

Glumci: Benedict Cumberbatch, Rebecca Hall, Roger Allam

Radnja ukratko: Fokusira se na ljubavni trokut između konzervativnog Engleskog aristokrata, njegove žene srednjeg staleža i mlade sufražetkinje.

9. Stuart: A Life Backwards (2007)

Stuart: A Life Backwards (2007)

Žanr: Drama

Redatelj: David Attwood

Glumci: Benedict Cumberbatch, Tom Hardy, Nicola Duffett

Radnja ukratko: Pisac gleda unatrag na život svog nevjerojatnog prijatelja Stuarta, beskućnika koji je doživio traumatičan događaj u djetinjstvu.

8. Patrick Melrose (mini-serija 2018)

Recenzija: Patrick Melrose (2018) - Svijet filma

Žanr: Drama, komedija

Kreator: Edward Berger

Glumci: Benedict Cumberbatch, Jennifer Jason Leigh, Sebastian Maltz

Radnja ukratko: Pripremite se za pravu istinu o britanskoj višoj klasi. Serija prati Patricka Melrosea (Benedict Cumberbatch) od njegova povlaštenog, ali duboko traumatičnog djetinjstva, do teške ovisnosti u dvadesetima i konačnog oporavka.

7. Hobbit filmska franšiza

Sretan Rođendan Bilbo Baggins!

Posudio je glas Smaugu i Necromanceru u filmovima An Unexpected Journey (2012), The Desolation of Smaug (2013) i The Battle of the Five Armies (2014).

6. 12 Years a Slave (2013)

12 Years a Slave (2013)

Žanr: Biografija, drama, povijesni

Redatelj: Steve McQueen

Glumci: Chiwetel Ejiofor, Michael Kenneth Williams, Michael Fassbender, Benedict Cumberbatch

Radnja ukratko: Temeljen na istoimenim memoarima objavljenim 1853. godine autora Solomona Northupa, slobodnog Afroamerikanca rođenog u državi New York koji je 1841. godine otet u Washingtonu i prodan u ropstvo. Northup je radio na plantažama u državi Louisiana punih dvanaest godina prije nego je ponovno postao slobodan.

5. The Imitation Game (2014)

The Imitation Game (2014)

Žanr: Biografija, drama, povijesni

Redatelj: Morten Tyldum

Glumci: Benedict Cumberbatch, Keira Knightley, Matthew Goode

Radnja ukratko: Film Igra oponašanja snimljen je prema istinitoj priči Alana Turinga, genijalnog britanskog matematičara i informatičara koji je tijekom Drugog svjetskog rata uspio dekodirati šifrirani komunikacijski sustav kojeg su nacisti koristili u međusobnoj komunikaciji. Jednako intrigantan bio je i njegov privatan život.

4. Star Trek: Into Darkness (2013)

Star Trek: Into Darkness (2013)

Žanr: Akcija, avantura, sci-fi

Redatelj: J.J. Abrams

Glumci: Chris Pine, Zachary Quinto, Zoe Saldana, Benedict Cumberbatch

Radnja ukratko: Kada posada Enterprisea bude pozvana da se vrati kući, otkrije da je nezaustavljiva sila straha unutar vlastitih redova razorila flotu i sve što ona predstavlja, ostavivši naš svijet u kriznom stanju. Odlučan da podmiri osobne račune, kapetan Kirk povede lov u ratnu zonu kako bi zarobio oružje masovnog uništenja u liku jednog jedinog čovjeka. Kad naši junaci ulete u epsku partiju šaha na život i smrt, ljubav dolazi na kušnju, prijateljstva se razaraju, a žrtvovanja će biti neophodna za dobrobit jedine obitelji koja je Kirku još preostala: njegove posade.

3. 1917 (2019)

Trailer: 1917 (2019)

Žanr: Drama, ratni

Redatelj: Sam Mendes

Glumci: George MacKay (William Schofield), Dean-Charles Chapman (Tom Blake), Mark Strong (satnik Smith), Andrew Scott (poručnik Leslie), Richard Madden (Joseph Blake), Colin Firth (general Erinmore), Benedict Cumberbatch (pukovnik Mackenzie)

Radnja ukratko: Dvojica ratnih drugova, William Schofield i Tom Blake, dobiju zadatak da u nemogućim uvjetima prenesu poruku o obustavi napada što ga planira izvesti pukovnik Mackenzie. Suočeni sa strahotama Ničije zemlje, dvojica spadaju na jednog, koji mora svladati njemačku vojsku, rijeku, šumu i vrijeme kako bi postao atipičan junak Prvog svjetskog rata.

2. Marvel filmski svemir

Infinity War donosi 76 Marvel likova na velike ekrane! - Svijet filma

Glumi lik Doctor Strange u filmovima Doctor Strange (2016), Thor: Ragnarok, Avengers: Infinity War i Avengers: Endgame.

1. Sherlock (2010– )

Recenzija serije: Sherlock

Žanr: Krimi, drama, misterija

Kreator: Mark Gatiss, Steven Moffat

Glumci: Benedict Cumberbatch, Martin Freeman, Una Stubbs

Radnja ukratko: Pokazuje modernu adaptaciju knjiga Sir Arthur Conan Doyle, detektiva Sherlocka (Benedict Cumberbatch) i njegovog vjernog prijatelja Doctor John Watson (Martin Freeman), rješavajući slučajeve u 21 stoljeću u Londonu.

Similar Posts