15 Najboljih filmova Tom Hardy

Tom Hardy filmovi – Top 15 najboljih

Edward Thomas “Tom” Hardy (rođen 15. rujna 1977.) je britanski filmski glumac. Poznat je po svojim ulogama u filmovima Pad crnog jastreba, RocknRolla, Bronson, Početak, Ratnik i Dečko, dama, kralj, špijun. Također je utjelovio zločinca Banea u filmu Vitez tame: Povratak, posljednjem filmu trilogije o Batmanu.

U nastavku pogledajte 15 najboljih filmova u kojima glumi Tom Hardy.

Tom Hardy filmovi – 15 najboljih

15. Legend (2015)

Legend (2015)

Žanr: Biografija, krimi, drama
Redatelj: Brian Helgeland
Glumci: Tom Hardy, Emily Browning, Taron Egerton

Radnja ukratko: Film prati Ronalda i Reginalda Kraya, dva engleska gangstera koji su terorizirali London pedesetih i šezdesetih godina prošloga stoljeća postavši legende. Nevjerojatnom glumačkom preobrazbom Tom Hardy portretira oba brata i u tome majstorski uspijeva. Legenda je pravi, klasični gangsterski film sa stilom, koji će otkriti tajnu povijest zločina obitelji Kray.

14. Lawless (2012)

Lawless (2012)

Žanr: Krimi, drama
Redatelj: John Hillcoat
Glumci: Tom Hardy, Shia LaBeouf, Guy Pearce

Radnja ukratko: Ekranizacija biografskog romana „The Wettest County in the World“ o braći Bondurant koji su za vrijeme prohibicije u SAD-u zarađivali proizvodeći alkohol u šumama Virginije a s vremenom je oko njih stvorena legenda da su neuništivi.

13. RocknRolla (2008)

RocknRolla (2008)

Žanr: Akcija, krimi, triler
Redatelj: Guy Ritchie
Glumci: Gerard Butler, Tom Wilkinson, Idris Elba

Radnja ukratko: Kada ruski mafijaš organizira veliku prijevaru u kojoj zaradi milijune funti, članovi londonskog podzemlja dolaze po svoj dio. Mnogi sumnjivi ljudi, gospodin One-Two, računovotkinja Stella, Johnny Quid, drogirana rock zvijezda… Samo su neki od njih.

12. Tinker Tailor Soldier Spy (2011)

Tinker Tailor Soldier Spy (2011)

Žanr: Drama, misterija, triler
Redatelj: Tomas Alfredson
Glumci: Gary Oldman, Colin Firth, Tom Hardy

Radnja ukratko: Radnja je ovoga špijunskog trilera smještena u vrijeme Hladnoga rata, a u njezinu je središtu veteran špijunaže koji je prisiljen povući se iz mirovine kako bi pronašao sovjetskoga agenta, krticu u britanskoj obavještajnoj službi MI6.

11. The Drop (2014)

The Drop (2014)

Žanr: Krimi, drama
Redatelj: Michaël R. Roskam
Glumci: Tom Hardy, Noomi Rapace, James Gandolfini

Radnja ukratko: Protagonista, koga glumi Hardi, je barmen u bruklinskom baru koji služi kao dio mreže za pranje novca čečenskoj mafiji. Radnja prikazuje probleme koji nastanu kada bar bude opljačkan.

10. Layer Cake (2004)

Layer Cake (2004)

Žanr: Krimi, drama, triler
Redatelj: Matthew Vaughn
Glumci: Daniel Craig, Sienna Miller, Michael Gambon, Tom Hardy

Radnja ukratko: Uspješni diler kokaina prisiljen se vratiti poslu zbog ljubavi i moći internacionalnih narkokrugova. Dotjeran, izvrsno odjeven i uljudan, naš se junak obogatio na trgovini kokainom i ecstasyjem, a da zapravo nije uprljao ruke.

9. Locke (2013)

Locke (2013)

Žanr: Drama
Redatelj: Steven Knight
Glumci: Tom Hardy, Olivia Colman, Ruth Wilson

Radnja ukratko: Naslovni protagonist, koga tumači Tom Hardy, je građevinski radnik iz Birminghama koji je doznao da će žena sa kojom je imao vezu za jednu noć u Londonu dva mjeseca prerano roditi njegovo dijete. Radnja prikazuje kako se dva sata vozi automobilom istovremeno pokušavajući pomiriti svoje profesionalne i porodične obaveze sa svojim sinom. Film se u potpunosti dešava u protagonistovom automobilu, te nema nijednog drugog lika osim glasova sa mobitela, a radnja se odvija u stvarnom vremenu.

8. Bronson (2008)

Bronson (2008)

Žanr: Akcija, biografija, krimi
Redatelj: Nicolas Winding Refn
Glumci: Tom Hardy, Kelly Adams, Luing Andrews

Radnja ukratko: Mladić je bio osuđen na sedam godina zatvora zbog pljačke pošte, a završio je tako što je 30 godina proveo u samici. Tijekom tog vremena, njegovu vlastitu osobnost istisnuo je njegov alter-ego Charles Bronson.

7. The Revenant (2015)

The Revenant (2015)

Žanr: Akcija, avantura, drama
Redatelj: Alejandro G. Iñárritu
Glumci: Leonardo DiCaprio, Tom Hardy, Will Poulter

Radnja ukratko: U ekspediciji u neistražene dijelove američke divljine, legen­darnog istraživača Hugha Glassa (Leonardo DiCaprio) brutalno je napao me­dvjed, a pripadnici njegovog tima, predvođeni Johnom Fitzgeraldom (Tom Har­dy) su ga tako teško povrijeđenog ostavili da umre u divljini. Vođen jakom vo­ljom kao jedinim oružjem, okružen surovom zimom i neprijateljskim plemeni­ma, Glass se bori za život, dok želja za osvetom nad dojučerašnjim prijateljima ne jenjava.

6. Black Hawk Down (2001)

Black Hawk Down (2001)

Žanr: Drama, povijesni, ratni
Redatelj: Ridley Scott
Glumci: Josh Hartnett, Ewan McGregor, Tom Sizemore, Jason Isaacs

Radnja ukratko: Radnja filma događa se 1993. g. u Somaliji. Amerika je poslala specijalne postrojbe kako bi destabilizirala vladu te poslala hranu i humanitarnu pomoć izgladnjelom narodu. Vojnici su se spuštali iz helikoptera Crni jastreb kad su ih napale somalske snage i srušile dva helikoptera. Američki vojnici našli su se pod teškom paljbom.

5. Dunkirk (2017)

Žanr: Akcija, drama, povijesni
RedateljChristopher Nolan
Glumci: Fionn Whitehead, Barry Keoghan, Mark Rylance

Radnja ukratko: Saveznički vojnici iz Belgije, Britanskog Carstva i Francuske okruženi su njemačkom vojskom i evakuirani tijekom žestoke bitke u Drugom svjetskom ratu.

4. Mad Max: Fury Road (2015)

Žanr: Akcija, avantura, sci-fi
Redatelj: George Miller
Glumci: Tom Hardy, Charlize Theron, Nicholas Hoult

Radnja ukratko: Žena se pobunila protiv tiranskog vladara u postapokaliptičnoj Australiji u potrazi za svojim domom, uz pomoć skupine zarobljenika, psihotičnog štovatelja i skitnice pod nazivom Max.

3. Warrior (2011)

Warrior (2011)

Žanr: Drama, sport
Redatelj: Gavin O’Connor
Glume: Tom Hardy, Nick Nolte, Joel Edgerton, Jennifer Morrison

Radnja ukratko: Najmlađi sin alkoholičara i bivšeg boksača se vraća kući, gdje ga otac trenira za natjecanje na turniru mješovitih borilačkih vještina. Put koji je izabrao ovog će borca staviti u direktnu konfrontaciju sa starijim bratom.

2. The Dark Knight Rises (2012)

The Dark Knight Rises (2012)

Žanr: Akcija, triler, superhero
Redatelj: Christopher Nolan
Glumci: Christian Bale, Tom Hardy, Anne Hathaway

Radnja ukratko: Osam godina nakon Jokerove vladavine anarhije, Dark Knight, uz pomoć zagonetne Seline, prisiljen je od iz svog izgnanstva kako bi spasio Gotham City, sada na rubu potpunog uništenja, od brutalnog terorističkog nasilnika Bane.

1. Inception (2010)

Inception

Žanr: Akcija, avantura, sci-fi
Redatelj: Christopher Nolan
Glumci: Leonardo DiCaprio, Joseph Gordon-Levitt, Ellen Page

Radnja ukratko: Kradljivac, koji krade korporacijske tajne upotrebom tehnologije za razmjenu snova, dobiva obrnuti zadatak kako bi postavio ideje u glavu izvršnog direktora.

Similar Posts