Russell Crowe filmovi - Top 15 najboljih

Russell Crowe filmovi – Top 15 najboljih

Russell Ira Crowe (Wellington, 7. travnja 1964.), novozelandski glumac. U glumi se prvi put okušao u TV seriji Police Rescue još 1990-ih. U kasnim 1990-ima pojavio se u filmovima Divlji korak, te L.A. Povjerljivo (1997.). Godine 2001. osvojio je Oscara za najbolju ulogu u filmu Gladijator.

U nastavku pogledajte 15 najboljih filmova u kojima glumi Russell Crowe.

Russell Crowe filmovi – 15 najboljih

15. A Good Year (2006)

Russell Crowe filmovi - A Good Year (2006)

Žanr: Komedija, drama, romantika
Redatelj: Ridley Scott
Glumci: Russell Crowe, Abbie Cornish, Albert Finney

Radnja ukratko: Londonski bankar odseli se u Provansu da proda vinograd naslijeđen od pokojnog ujaka. Nevoljko započne na koncu opojno novo poglavlje svoga života te shvati da u životu treba uživati.

14. Man of Steel (2013)

Man of Steel (2013)

Žanr: Akcija, avantura, fantazija, superhero
Redatelj: Zack Snyder
Glume: Henry Cavill, Amy Adams, Michael Shannon

Ukratko: Još kao dječak Clark shvaća kako posjeduje izvanredne sposobnosti, te da nije s naše planete. Kao mladić, odlučuje otkriti odakle je stigao i zašto je poslan na Zemlju. Junak u njemu morat će se pojaviti kako bi spasio svijet od uništenja i postao simbol nade za cijelo čovječanstvo.

13. Body of Lies (2008)

Body of Lies (2008)

Žanr: Akcija, drama, triler
Redatelj: Ridley Scott
Glumci: Leonardo DiCaprio, Russell Crowe, Mark Strong

Radnja ukratko: Agent CIA-a poslan je u Jordan da pronađe opasnog terorista. Špijunu pomaže glava tajne operacije u Jordanu kroz mučni savez koji vodi kulturnom i moralnom sukobu među ljudima.

12. State of Play (2009)

State of Play (2009)

Žanr: Krimi, drama, misterija
Redatelj: Kevin Macdonald
Glumci: Russell Crowe, Rachel McAdams, Ben Affleck

Radnja ukratko: Napeti triler o kongresmenu i novinaru upletenima u u dva naizgled nepovezana slučaja brutalnih ubojstava.

11. The Next Three Days (2010)

The Next Three Days (2010)

Žanr: Akcija, krimi, drama
Redatelj: Paul Haggis
Glumci: Russell Crowe, Elizabeth Banks, Liam Neeson

Radnja ukratko: Život oženjenog para je okrenut naglavce, kada je žena optužena za ubojstvo.

10. The Nice Guys (2016)

The Nice guys

Žanr: Akcija, komedija, krimi
Redatelj: Shane Black
Glumci: Russell Crowe, Ryan Gosling, Angourie Rice

Radnja ukratko: Dobri momci je nadolazeći triler režiran od strane Shanea Blacka. U glavnim ulogama su Russell Crowe, Ryan Gosling, Angourie Rice, Matt Bomer, Margaret Qualley, Keith David i Kim Basinger. Privatni detektiv Holland March (Ryan Gosling) i unajmljeni iznuđivač Jackson Healy (Russell Crowe) primorani su raditi zajedno kako bi riješili slučaj nestale djevojke i njene povezanosti sa smrću porno zvijezde. Tijekom istrage otkrivaju šokantnu urotu koja seže do najviših krugova moći.

9. Master and Commander: The Far Side of the World (2003)

Master and Commander: The Far Side of the World (2003)

Žanr: Akcija, avantura, drama
Redatelj: Peter Weir
Glumci: Russell Crowe, Paul Bettany, Billy Boyd

Radnja ukratko: Europa je 1805. godine svojim velikim dijelom bila pod Napoleonovom vlašću, a jedina prepreka na putu prema kompletnoj dominaciji jest britanska kraljevska ratna mornarica. Kapetan Sretni Jack Aubrey (Russell Crowe) na čelu je ratnog broda HMS Surprise, koji ima zadatak potopiti ili zarobiti francuski ratni brod Acheron, koji je britanskim snagama nanio mnogo štete.

Suprotstavljeni brodovi tjednima se igraju mačke i miša, izmjenjujući svoje uloge, sve dok se Acheron prvi ne odluči na napad u kojem gotovo do kraja uništi HMS Surprise. Aubrey shvaća kako je protivnički brod uvelike nadmoćan njegovu, ali zajedno s prijateljem i brodskim kirurgom Stephenom Maturinom (Paul Bettany) odluči kako se u Englesku neće vratiti poražen i ponižen. Pred njima je težak zadatak saniranja brodske štete na moru i hvatanja Acherona. Hoće li imati dovoljno snage?

8. Les Misérables (2012)

Les Misérables (2012)

Žanr: Drama, povijesni, mjuzikl
Redatelj: Tom Hooper
Glumci: Hugh Jackman, Russell Crowe, Anne Hathaway

Radnja ukratko: Radi se o revolucionarnoj priči u kojoj se bivši zatvorenik Jean Valjean, nakon odsluženja kazne u zatvoru (gdje se našao zbog krađe kruha kako bi prehranio svoju obitelj), pokušava vratiti normalnom životu i povratiti nekadašnji ugled. No, radnja se odvija u vrijeme Pariškog ustanka, 1832. godine, pa Valjean biva upleten u ovaj posljednji pokušaj rušenja francuske monarhije.

7. 3:10 to Yuma (2007)

3:10 to Yuma (2007)

Žanr: Akcija, krimi, drama
Redatelj: James Mangold
Glumci: Russell Crowe, Christian Bale, Ben Foster

Radnja ukratko: Siromašni farmer se pridruži skupini čuvara koja prati opasnog kriminalca do vlaka za Yumu.

6. American Gangster (2007)

American Gangster (2007)

Žanr: Biografija, krimi, drama
Redatelj: Ridley Scott
Glumci: Denzel Washington, Russell Crowe, Chiwetel Ejiofor, Carla Gugino

Radnja ukratko: Nitko nije primjećivao Francka Lucasa, vozača jednog od najutjecajnijih crnačkih šefova mafije. Ali kad njegov šef iznenada umire, Franck iskorištava pukotinu nastalu u strukturi moći za stvaranje svojeg carstva i ostvarenje njegove verzije američkog sna. Svojom pronicljivošću i strogom poslovnom etikom, uspio se uzdići do vladara tržišta droge u Harlemu, plasirajući na ulice čišći i jeftiniji proizvod. Lucas je postao ne samo najznačajnija figura mafijaškog svijeta, već i bitan čimbenik u krugu poznatih osoba onoga vremena.

5. Cinderella Man (2005)

Cinderella Man (2005)

Žanr: Biografija, krimi, drama
Redatelj: Ron Howard
Glumci: Russell Crowe, Renée Zellweger, Craig Bierko

Radnja ukratko: Priča o James Braddock, navodno potrošenom boksaču koji se vratio, postao šampion i inspiracija u 1930tima.

4. The Insider (1999)

The Insider (1999)

Žanr: Biografija, drama, triler
Redatelj: Michael Mann
Glumci: Russell Crowe, Al Pacino, Christopher Plummer

Radnja ukratko: TV producent nagovara znastvenika iz tvornice duhana da progovori o štetnosti pušenja.

3. A Beautiful Mind (2001)

A Beautiful Mind (2001)

Žanr: Biografija, drama
Redatelj: Ron Howard
Glumci: Russell Crowe, Ed Harris, Jennifer Connelly

Radnja ukratko: Film prati život Johna Nasha, onaj kakvim je zabilježen, a koji počinje njegovim uspjesima na fakultetu i nastavlja se visoko zapaženim znanstvenim radom, ali i onaj tajni, u kojem noćima radi za tajne službe vlade SAD-a, dešifrirajući tajne sovjetske poruke u američkim tiskovinama.

2. L.A. Confidential (1997)

L.A. Confidential (1997)

Žanr: Krimi, drama, misterija
Redatelj: Curtis Hanson
Glumci: Kevin Spacey, Russell Crowe, Guy Pearce

Radnja ukratko: Ubojstvo istražuju tri različita policajca svaki sa svojim načinom i metodama dolaska do istine. Zajedničko im je da se ne ustručavaju koristiti sve što im je na raspolaganju kako bi došli do cilja.

1. Gladiator (2000)

Gladiator (2000)

Žanr: Akcija, avantura, drama
Redatelj: Ridley Scott
Glumci: Russell Crowe, Joaquin Phoenix, Connie Nielsen

Radnja ukratko: Film “o maču i sandalama” ovim se spektakularnim epskim filmom, koji je 2000. godine osvojio pet Oscara, uključujući i onaj za najbolji film, hrabro i smiono vratio na filmska platna. Russell Crowe osvojio je nagradu za najboljeg glumca, glumeći Maximusa, nekoć slavnog rimskog generala kojega je ljubomorni i sadistički vladar Commodus (Joaquin Phoenix) učinio robom. Odlučan osvetiti brutalna ubojstva svoje obitelji koju su ubili Commodusovi ljudi, Maximus postaje najokrutniji i najslavniji gladijator u cijelome Rimu, što će dovesti do neizbježnog dvoboja s njegovim smrtnim neprijateljem.

Similar Posts