Na današnji dan, 1974. godine, rođena je Amy Adams, a mi vam ovom prilikom donosimo 10 nama najboljih njezinih filmova.

Napišite nam u komentarima koje su vama najbolji filmovi Amy Adams. 

Amy Adams (Aviano, 20. kolovoza 1974.) američka je glumica.

Amy Adams rođena je u Italiji, u zračnoj bazi Aviano, a dio je najranijeg djetinjstva provela u zračnoj bazi Caserma Ederle kod Vicenze, gdje joj je otac služio u zrakoplovstvu. Odrasla je u gradu Castle Rock, Colorado. Ima šestero braće i sestara.

Nominirana je za ček pet Oscara.

Najbolji filmovi Amy Adams

10. American Hustle (2013)

american-hustle
 • Facebook
 • Twitter
 • Gmail

Žanr: Krimi, drama

Redatelj: David O. Russell

Glumci: Christian Bale, Amy Adams, Bradley Cooper , Jennifer Lawrence

Radnja ukratko: Priča smještena u zavodljivi svijet jednog od najpoznatijih skandala koji su potresli američku naciju, film „Američki varalice“ priča priču o briljantnom prevarantu Irvingu Rosenfeldu (Bale) koji je skupa sa svojom jednako briljantnom britanskom partnericom i ljubavnicom Sydney Prosser (Adams) prisiljen raditi za divljeg rastrojenog agenta FBI-a Richieja DiMasa (Cooper). DiMaso ih oboje gura u podzemni svijet Jerseyja prepunog mafije koji je opasan koliko i zavodljiv. Renner glumi Carmena Polita, strastvenog, promjenljivog političara New Jerseyja uhvaćenog između prevaranata i Federalaca. Irvingova nepredvidljiva supruga Rosalyn (Lawrence) mogla bi biti karika koja nedostaje da se cijeli njihov svijet u potpunosti sruši.

9. The Master (2012)

The Master (2012)
 • Facebook
 • Twitter
 • Gmail

Žanr: Drama

Redatelj: Paul Thomas Anderson

Glumci: Philip Seymour Hoffman, Joaquin Phoenix, Amy Adams

Radnja ukratko: Film se bavi životom osnivača jednog tajnovitog kulta i već je izazvao brojne kontroverze zbog paralela sa scijentologijom, religijom koju slijede neke od najvećih zvijezda Hollywooda i o kojoj se izvan krugova sljedbenika malo zna.

8. Enchanted (2007)

Enchanted (2007)
 • Facebook
 • Twitter
 • Gmail

Žanr: Animacija, komedija, obiteljski

Redatelj: Kevin Lima

Glumci: Amy Adams, Susan Sarandon, James Marsden

Radnja ukratko: Princeza se nađe u žučljivoj stvarnosti na ulicama suvremenog Manhattana. Šokirana čudnim novim okolišem, koji očito ne funkcionira po principu sretnih završetaka, Giselle je izgubljena u kaosu suvremenog svijeta i očajnički joj je potrebno malo čarolije. No, kada se Giselle počinje zaljubljivati u šarmantnog odvjetnika  (PATRICK DEMPSEY) koji joj je uskočio upomoć – iako je već zaručena za savršenog princa iz bajke (JAMES MARSDEN) u svom svijetu – prisiljena je zapitati se: može li ljubav iz bajke preživjeti u stvarnom svijetu?

7. Her (2013)

Her (2013)
 • Facebook
 • Twitter
 • Gmail

Žanr: Drama, romantika, sci-fi

Redatelj: Spike Jonze

Glumci: Joaquin Phoenix, Amy Adams, Scarlett Johansson

Radnja ukratko: Radnjom smješten u bliskoj budućnosti u Los Angelesu, film prati Theodorea Twomblyja (Joaquin Phoenix), kompleksnog duhovnog čovjeka koji za život zarađuje pišući dirljiva, osobna pisma za druge ljude koji mu taj posao plaćaju. Slomljenog srca nakon što mu je propala dugačka ljubavna veza, Theodora zaintrigrira novi napredni operativni sistem – koji je zapravo samostalna umjetna inteligencija. Nakon što ga pokrene upozna „Samanthu“ (Scarlett Johansson), bistar ženski glas koji je ujedno pronicljiv, osjećajan i iznenađujuće humorističan. Kako njezine potrebe i želje rastu u tandemu s njegovim, njihovo prijateljstvo se produbljuje u ljubavnu vezu.

6. Arrival (2016)

Arrival (2016)
 • Facebook
 • Twitter
 • Gmail

Žanr: Drama, misterija, sci-fi

Redatelj: Denis Villeneuve

Glumci: Amy Adams, Jeremy Renner, Forest Whitaker

Radnja ukratko: Kada se dvanaest misterioznih letjelica pojavi širom svijeta, profesorica lingvistike Louise Banks je zadužena za tumačenje jezika od izvanzemaljskih posjetitelja.