10 Najboljih filmova Amy Adams

Amy Adams filmovi – Top 10 najboljih

Amy Adams (Aviano, 20. kolovoza 1974.) američka je glumica rođena je u Italiji, u zračnoj bazi Aviano, a dio je najranijeg djetinjstva provela u zračnoj bazi Caserma Ederle kod Vicenze, gdje joj je otac služio u zrakoplovstvu. Odrasla je u gradu Castle Rock, Colorado. Ima šestero braće i sestara.

Nominirana je za ček šest Oscara.

U nastavku pogledajte 10 najboljih filmova Amy Adams.

Amy Adams filmovi – 10 najboljih

10. American Hustle (2013)

american-hustle

Žanr: Krimi, drama
Redatelj: David O. Russell
Glumci: Christian Bale, Amy Adams, Bradley Cooper, Jennifer Lawrence

Radnja ukratko: Priča smještena u zavodljivi svijet jednog od najpoznatijih skandala koji su potresli američku naciju, film „Američki varalice“ priča priču o briljantnom prevarantu Irvingu Rosenfeldu (Bale) koji je skupa sa svojom jednako briljantnom britanskom partnericom i ljubavnicom Sydney Prosser (Adams) prisiljen raditi za divljeg rastrojenog agenta FBI-a Richieja DiMasa (Cooper).

DiMaso ih oboje gura u podzemni svijet Jerseyja prepunog mafije koji je opasan koliko i zavodljiv. Renner glumi Carmena Polita, strastvenog, promjenljivog političara New Jerseyja uhvaćenog između prevaranata i Federalaca. Irvingova nepredvidljiva supruga Rosalyn (Lawrence) mogla bi biti karika koja nedostaje da se cijeli njihov svijet u potpunosti sruši.

9. The Master (2012)

The Master (2012)

Žanr: Drama
Redatelj: Paul Thomas Anderson
Glumci: Philip Seymour Hoffman, Joaquin Phoenix, Amy Adams

Radnja ukratko: Film se bavi životom osnivača jednog tajnovitog kulta i već je izazvao brojne kontroverze zbog paralela sa scijentologijom, religijom koju slijede neke od najvećih zvijezda Hollywooda i o kojoj se izvan krugova sljedbenika malo zna.

8. Enchanted (2007)

Enchanted (2007)

Žanr: Animacija, komedija, obiteljski
Redatelj: Kevin Lima
Glumci: Amy Adams, Susan Sarandon, James Marsden

Radnja ukratko: Princeza se nađe u žučljivoj stvarnosti na ulicama suvremenog Manhattana. Šokirana čudnim novim okolišem, koji očito ne funkcionira po principu sretnih završetaka, Giselle je izgubljena u kaosu suvremenog svijeta i očajnički joj je potrebno malo čarolije. No, kada se Giselle počinje zaljubljivati u šarmantnog odvjetnika  (PATRICK DEMPSEY) koji joj je uskočio upomoć – iako je već zaručena za savršenog princa iz bajke (JAMES MARSDEN) u svom svijetu – prisiljena je zapitati se: može li ljubav iz bajke preživjeti u stvarnom svijetu?

7. Her (2013)

Her (2013)

Žanr: Drama, romantika, sci-fi
Redatelj: Spike Jonze
Glumci: Joaquin Phoenix, Amy Adams, Scarlett Johansson

Radnja ukratko: Radnjom smješten u bliskoj budućnosti u Los Angelesu, film prati Theodorea Twomblyja (Joaquin Phoenix), kompleksnog duhovnog čovjeka koji za život zarađuje pišući dirljiva, osobna pisma za druge ljude koji mu taj posao plaćaju. Slomljenog srca nakon što mu je propala dugačka ljubavna veza, Theodora zaintrigrira novi napredni operativni sistem – koji je zapravo samostalna umjetna inteligencija.

Nakon što ga pokrene upozna „Samanthu“ (Scarlett Johansson), bistar ženski glas koji je ujedno pronicljiv, osjećajan i iznenađujuće humorističan. Kako njezine potrebe i želje rastu u tandemu s njegovim, njihovo prijateljstvo se produbljuje u ljubavnu vezu.

6. Arrival (2016)

Arrival (2016)

Žanr: Drama, misterija, sci-fi
Redatelj: Denis Villeneuve
Glumci: Amy Adams, Jeremy Renner, Forest Whitaker

Radnja ukratko: Kada se dvanaest misterioznih letjelica pojavi širom svijeta, profesorica lingvistike Louise Banks je zadužena za tumačenje jezika od izvanzemaljskih posjetitelja.

5. Nocturnal Animals (2016)

film-nocturnal-animals

Žanr: Krimi, drama, romantika
Redatelj: Tom Ford
Glumci: Amy Adams, Jake Gyllenhaal, Michael Shannon

Radnja ukratko: Bogata vlasnica slikovne galerije, biva progonjena, romanom njezinog bivšeg muža, nasilnog trilera kojeg ona shvati kao simboličnu, osvetničku priču.

4. Sharp Objects (2018– )

Recenzija: Sharp Objects (2018-)

Žanr: Krimi, drama, misterija
Kreator: Marti Noxon
Glumci: Amy Adams, April Brinson, Violet Brinson

Radnja ukratko: Novinarka se suprotstavlja psihološkim demonima iz svoje prošlosti, kad se vrati u svoj rodni grad kako bi pokrila nasilno ubojstvo.

3. Doubt (2008)

Doubt (2008)

Žanr: Drama, misterija
Redatelj: John Patrick Shanley
Glumci: Meryl Streep, Philip Seymour Hoffman, Amy Adams

Radnja ukratko: Predstavnik Katoličke škole propituje svećenikov dvosmislen odnos s problematičnom mladom učenicom.

2. The Fighter (2010)

fighter

Žanr: Biografija, drama, sport
Redatelj: David O. Russell
Glumci: Mark Wahlberg, Christian Bale, Amy Adams

Radnja ukratko: Film je inspirativna, istinita priča o toj dvojci braće boksača koji će zajedno trenirati za povijesni naslov i ujediniti razlomljene obitelji, iskupiti grijehe iz prošlosti i napokon njihovom gradu vratiti ponos. Dicky Ecklund je kao boksačka legenda slovio za ponos grada Lowella, ali nakon izgubljenog meča protiv svjetskog šampiona i za Dickya i za grad su došla teška vremena.

Boksačke dane je ostavio iza sebe, potratio svoj talent i zaglibio u problemima s drogom. Njegov mlađi brat Micky u međuvremenu je postao boksač, ali ne s izglednim šansama za osvajanje naslova prvaka. Unatoč svom trudu, Micky gubi borbu za borbom. Kad mu se ukaže prilika za nastup na svjetskom prvenstvu, cijela obitelj će se morati ujediniti kako bi vratili ponos i slavu.

1. Catch Me If You Can (2002)

Catch Me If You Can (2002)

Žanr: Biografija, krimi, drama
Redatelj: Steven Spielberg
Glumci: Leonardo DiCaprio, Tom Hanks, Christopher Walken

Radnja ukratko: Iskusan agent FBI-a progoni Franka Abagnale Jr., koji je prije 19-tog rođendana uspješno krivotvorio milijune dolara vrijednih čekova dok se predstavljao kao pilot Pan Am, liječnik i pravni tužitelj.

Similar Posts