film-nocturnal-animals

Recenzija: Nocturnal Animals (2016)

Bogata vlasnica slikovne galerije, biva progonjena, romanom njezinog bivšeg muža, nasilnog trilera kojeg ona shvati kao simboličnu, osvetničku priču.

Žanr filma:

Drama, triler

Redatelj:

Tom Ford

Scenarist:

Tom Ford, Austin Wright

Glumci:

Amy Adams, Jake Gyllenhaal, Michael Shannon

 Noćne životinje (2016) on IMDb

film-nocturnal-animals
Nocturnal Animals

Film u kojem glumi par odličnih glumaca, poput Amy Adams, Jake Gyllenhaal i Michael Shannon, definitivno nije podbacio.

U filmu se isprepliće priča koja se događa u stvarnom vremenu, nešto što se dogodilo u prošlosti i jedna fiktivna priča, koju u početku ne znaš gdje bi smjestio.

Sve je to vrlo dobro spojeno u jednu vrlo napetu misteriju, koja vas drži budnim od početka do kraja.

Ono što je u filmu naj šokantnije je kraj i ovisno o tome dali vam se svidio ili ne tako će i film.

Moram priznat kada je film završio, mislio sam da se netko šali, te da kada budem pisao recenziju ću mu dati čistu jedinicu. Nakon malo razmišljanja, sam otišao na internet malo pročitati, pa što je to redatelj, Tom Ford, želio reći s cijelim filmom, a onda još više takvim krajem.

I iako nema točne potvrde svidjele su mi se neke od teorija. Ne želim ih ovdje iznositi kako vam ne bi spojlao film, ali ako vam se čini ne jasnim predlažem da malo pročitate po netu. Osobno više sam za dramatičniju teoriju.

Jedina zamjerka filmu su mi vrlo ne uvjerljivi negativci, koji su se stvorili praktički iz ničega. Par dečkiju čiji je vrhunac bio opljačkati trgovinu, su napravili najgore moguće zločine.

S druge strane potpuna suprotnost je gluma Michael Shannona koje je ponovno fantastično odglumio jednu sporednu ulogu.

Nije mi bilo jasno kako je Amy Adams uspjela snimiti dva, pa dosta velika filma (Nocturnal Animals i Arrival), koja su izašla u gotovo isto vrijeme, ali kada vidite njenu ulogu u ovom filmu bit će vam jasnije. Par rečenica i par promijenjenih poza i to je to.

Jake Gyllenhaal koji je zapravo jedina glavna uloga, mi baš i nije bio ništa posebno. Nije dovoljno uvjerljivo odradio ulogu koja mu je namijenjena. Mada bi se svatko drugačije nosio s tako nečim, mislim da je bio, kao što to i u filmu kažu, pre “slab” u reakcijama, a možda je to baš i bilo ono što su htjeli postići.

Ovaj film bi svakako preporučio ljubiteljima trilera i misterija, o kojima još poslije filma možete razmišljati.

Druge je zanimalo i ovo...