/ /

Recenzija: Stranger Things – sezona 2 (2016-)

Pogledali smo drugu sezonu, odlične Netflix serije Stranger Things. Dali je jednako dobra ili lošija od prve sezone, pročitajte u tekstu. 

Žanr serije:

Drama, fantazija, horor

Kreator:

Matt Duffer, Ross Duffer

Glumci:

Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Winona Ryder

 Stranger Things (2016) on IMDb


Stranger Things je Američka horor, fantazija serija, kreatora, scenarista, redatelja i producenta Duffer Brothers, uz njih su producenti i Shawn Levy i Dan Cohen. U prvoj sezoni glume Winona Ryder, David Harbour, Finn Wolfhard, Millie Bobby Brown, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Cara Buono i Matthew Modine, s Noah Schnapp i Joe Keery, a u drugoj sezoni im se pridružuju Sadie Sink, Dacre Montgomery, Sean Astin i Paul Reiser.

Druga sezona nastavlja tamo gdje je prva stala, samo godinu dana kasnije, a to je u malenom gradiću Hawkins, Indiana u 1980tima (točnije oko 31. listopada 1984, Halloween), a fokusira se na likove iz prve sezone koji se žele vratiti svojim normalnim životima, nakon užasnih događanja.

Glavna priča je dobra, zapravo rekao bi vrlo dobra, bavi se ‘većom mitologijom’ Willova nestanka. I zaista ta glavna priča je velika, u smislu da je grandioznija od one u prvoj sezoni i otkriva mnogo stvari, te naravno opet ostavlja brojna pitanja nakon završetka.

Nažalost sezona je lošija nego prva. Čak bi rekao na trenutke dosta lošija. Glavna priča iako dobra, pre kratka je, rekao bi da bi bez problema stala u dvije epizode. Kako bi ispunili ostale morali su seriju razvući, nekim, rekao bi nevažnim stvarima. Slažem se da je cilj ove sezone bio vračanje naših junaka iz prve sezone u svoje normalne živote, prije užasnih događanja, ali previše ima dosadnih, nezanimljivih i na trenutke užasno iritantnih konverzacija, ljubavnih događanja, te posebno bi naglasio jedne potpuno drugačije i ne očekivane epizode s Eleven (Millie Bobby Brown), koja mi se nikako nije svidjela.

Ipak najviše od svega u ovoj sezoni me je iziritirao ljubavni trokut Nancy Wheeler – Jonathan Byers – Steve Harrington, e to mi baš i nije trebalo za ovu seriju. Mogli su to ostaviti za neku seriji drugačijeg karaktera. Uz to, jest da je serija većinom o snalažljivoj djeci, ali prevara koju su uspjeli ostvariti Nancy Wheeler i Jonathan Byers, naspram tajanstvenog, znanstvenog laboratorija je bila poprilično dječja.

Od novih likova, Max (Sadie Sink) mi je jedina smisleno ubačena u seriji, drugih dvoje likova, Billy (Dacre Montgomery), a pogotovo Bob Newby (Sean Astin) mi nikako nisu sjeli u seriji, Billy još kako tako, ali Bob nije tu imao što raditi.

Nakon ovih kritika ispada da sezona nije dobra, nemojte me krivo shvatiti, je sezona je dobra, čak vrlo dobra, predzadnja epizoda je bila fantastična i zadnja poprilično dobra, ali ova druga sezona ipak nije ni blizu prve.

Glazba u seriji je i dalje odlična, vizualno sezona izgleda vjerojatno i bolje od prve, te ponovno imamo odličnih referenci na 80′.

Serija je potvrđena za treću sezonu, a Duffer Brothers se nadaju završiti seriju u četvrtoj ili petoj sezoni.

Similar Posts