Recenzija: Vikings - Sezona 5

Vikings Sezona 5 – Sve što znamo + Trailer

Donosimo vam 8 otkrića od kreatora serije Michael Hirsta i zvijezde serije Alex Hogh Andersena, o nadolazećoj 5 sezoni, fantastične serije Vikings! Ima nekih spojlera ranijih sezona, kao i za 5 sezonu.

Kada smo napustili Ragnarove sinove, na kraju četvrte sezone, oni su taman pobijedili Kralja Ecbert (Linus Roache) na bojnom polju, ali su se našli u velikim obiteljskim problemima, kada su se braća svađala oko toga što će im biti idući korak, te kada je Ivar (Alex Høgh Andersen) izgubio živce i ubio svog brata Sigurd (David Lindström).

Danas dolazi dvosatna premijera 5 sezone, “The Departed” dio 1 i 2, Bjorn (Alexander Ludwig) odluči da želi istraživati Sredozemno more, a Ivar, Ubbe (Jordan Patrick Smith) i Hvitserk (Marco Ilsø) su ostavili smrt Sigurda iza sebe, kako bi napali York. Ali oni koji dobro prate seriju, znaju da ova sezona neće moći proći bez građanskog, odnosno bratskog rata. Ipak sezona 5 u svojoj najavi postavlja pitanje: “Who will rise?”

 

1. Sezona 5 je najveća i najemocionalnija do sada

“Na kraju svake sezone TV serije, nikada ne znate hoće li serija biti obnovljena,” Hirst je izjavio. “Znam da to zvuči pomalo čudno, kada znamo da je serije Vikings službeno peta najveća serija na svijetu, tako da bi pretpostavili da bi svi bili sretni obnoviti ju, ali to ipak nije tako.”

S time na umu, Hirst je rekao da on uopće ne razmišlja o novim sezonama, dok radi trenutnu sezonu. Pa tako, iako je serija postala obnovljena za 6 sezonu, još dok je on radio na petoj, on se fokusirao na 20 epizoda ove sezone.

“Radim sezonu 5 i stavljam sve što mogu u sezonu 5 i ne kažem ‘Čujte ljudi, zadržavam neke stvari zato što ih želim ostaviti za sezonu 6.’ Ništa ne zadržavam za kasnije.” izjavio je Hirst. “Donosim najveću emocionalnu dramu što mogu, a ja mislim da je sezona 5 jako emocionalna i najveća je sezona koju smo do sada napravili. Vrlo sam ponosan na to.”

2. Odanosti će se mijenjati – učestalo

Vikings Sezona 5 - Sve što znamo + Trailer

Iako je Ivarovo ubojstvo Sigurda potpuno uništilo odnose među braćom, u prošlim smo trailerima mogli vidjeti da će se Ivar, Ubbe i Hvitserk ipak udružiti na bojnom polju, kako bi opustošili York. Andersen je otkrio da ova početna suradnja je rezultat finesa likova.

“U početku pete sezone, vidjet ćete da je Ivaru iskreno žao i on to kaže svojoj braći. Ali to može biti i njegov način manipulacije njima u nadi da će im biti žao njega ili dovesti ih u svoju ekipu kako bi ih mogao kontrolirati,” Danski glumac je rekao. “Mislim da je on svjestan toga da ih treba, kako bi ispunio svoje ciljeve.”

Hart je otkrio da dok Bjorn ispunjava svoju sudbinu istraživanja Sredozemnog mora, Ubbe i Ivar će se razići i na kraju sukobiti u građanskom ratu ove sezone. I najvjerojatnije nisu jedini protivnici.

“Ono što ćemo vidjeti je puno mijenjanja odanosti, puno političkih radnji i ljudi koji slijede svoje potrebe,” Hirst je izjavio. “Za primjer, Hvitserk koji je odrastao s Ubbe i koji je bio vrlo blizak s Ubbe, odjednom zamjeni odanost i pridruži se Ivaru. On će provesti dosta vremena razmišljajući o tome zašto je to učinio. I možda je to zato što je Ivar sin, koji ima najveće šanse postati najsnažnijim bratom, ali postoje i druge stvari koje se događaju, a za koje povijesno znamo da su istine.”

3. Biskup Heahmund pridružuje se Ivaru u bitci braće

Vikings Sezona 5 - Sve što znamo + Trailer

Nakon smrti Kralja Ecbert na kraju četvrte sezone, Biskup Heahmund dolazi na upražnjeno mjesto vođe i zaklinje se da će osobno uništiti Vikinge, Hirst otkriva. U nedavnom klipu smo ga mogli vidjeti kako se spušta na zemlju pored mrtvog kralja i izjavljuje “Neka ovaj rat nikada ne prestane, dok god i jedan pagan živi i diše.”

“Nakon završetka četvrte sezone, Saksonci su bili u bijegu i poraženi, trebam Saksonskog vođu, Saksonskog ratnika, koji se može suprotstaviti Vikinzima i Ivaru i Bjornu – tim teškim protivnicima.” Hirst je pojasnio. “I moji konzultanti povjesničari su me uputili prema tom biskupu ratniku. I oni su bili pravi ljudi, mislim, biskup Heahmund je bio stvarna osoba koja je umrla u borbi, ali oni su također jako načitani i duhovni ljudi, ali su se i borili. Oni su prethodnici Vitezova Templara.”

Heahmund će se pridružiti Ivaru i njegovoj velikoj vojsci protiv Ubbe i Lagertha, Hirst je rekao.

4. Ivar i Heahmund su vrlo slični na puno načina

“Što god učine, oni misle da to čine za Boga,” što Hirst je rekao, je jedna od stvari kako se Heahmund i Vikinzi poput Ivara mogu razumjeti.

Andersen je dodao “vidjet ćete puno scena s njih dvoje zajedno” i da se oni dobro razumiju zato što “su vrlo slični i dolaze s istog mjesta… Postoji neko uzajamno poštovanje, a vidjet ćete da ima poštovanja između ta dva lika. Radnje između tih dvoje likova, mislim da će biti vrlo interesantne.”

U premijeri, kada se budu borili jedan protiv drugoga u Yorku, Ivar i Heahmund prvo prepoznaju intenzitet, neustrašivost i krajnji esencijalizam jedan u drugome, Hirst je rekao. Ivar shvati kakav je Heahmund, “poput njega, da se neće predati, da je ekstreman, da je vrlo strastven. Tako da dio u kojem štuju druge bogove i obraćaju se drugim bogovima je manje važan od njihovih atributa i vjerovanja,” kreator je pojasnio.”

 

NASTAVAK NA SLJEDEĆOJ STRANICI

 

Similar Posts