Recenzija: Coco (2017)

Pogledali smo novi Disney/Pixar animirani film Coco! Našu recenziju pročitajte u članku. 

Žanr filma:

Animacija, avantura, komedija

Redatelj:

Lee Unkrich, Adrian Molina

Scenarist:

Matthew Aldrich, Adrian Molina

Glumci:

Edward James Olmos, Alanna Ubach, Gael García Bernal

Recenzija: Coco (2017)

Disney i Pixar rade vrlo različite animirane filmove, kako bi privukli što veći broj ljudi, pa jedan od takvih animiranih filmova je upravo i Coco, film smješten u Mexico baziran na Day of the Dead prazniku. Glasove u filmu daju Anthony Gonzales, Gael García Bernal, Benjamin Bratt, Reneé Victor i Edward James Olmos.

Unatoč zapanjujućoj obiteljskoj zabrani glazbe, koja traje već generacijama, Miguel sanja o tome da postane vrstan glazbenik kao njegov idol Ernesto de la Cruz. U očajničkom pokušaju da dokaže svoj talent, Miguel se nađe u fantastičnoj, šarenoj Zemlji mrtvih slijedeći tajanstven lanac događaja. Usput upoznaje šarmantnog prevaranta Hectora i oni zajedno kreću na veličanstveno putovanje otkrivanja prave priče o povijesti Miguelove obitelji.

Coco je još jedan Disney/Pixar animirani film koji izgleda predivno, u smislu animacije. Što se tiče ljepote crtića i likova, pa baš ne mogu isto reći. Iako neki od njih jesu simpatični, pitanje je koliko je to za djecu, a pogotovo za curice – glavni lik je dječak, odlazi u svijet umrlih u potragu za svojim djedom i slično – ne vidim puno toga za curice. Opet s druge strane, ima jako puno glazbe i sviranja, što, ne mora biti svima, ali dečkima je često manje važna stvar. Dakle nisam baš siguran koga će oduševiti.

Također, priča filma, mi izgleda kao da je rađena samo za Meksičko/dijelom Američku publiku. Radi se o Meksičkom ‘Day of the Dead (Día de Muertos)’ prazniku, o kojem mi (ja barem) ne znamo ništa i nije nam pretjerano zabavan (barem meni). Uz to, sve se radi i odvija u Meksiku, likovi su Meksikanci, praznik, običaji, glazba, ma sve, ali ipak, pričaju na Engleskom. Pomalo iritantno.

Očekivao sam više smijeha, možda čak i malo više film za odrasle, ipak Coco to nije. Tolika buka i hvala se digla oko tog filma, koji osim odličnih animacija i ok glazbe, nema puno toga za ponuditi.

Upravo glazba je jedna od najhvaljenijih stvari u filmu, a mene je totalno razočarala. Ne da je loša ili nešto slično, ali očekivao sam glazbu poput one iz filmova Desperados ili nešto slično, interesantnu, zanimljivu, zabavnu, ova mi nije bila ništa od toga.

Pomalo je šokantno da film ima 97% na Rotten Tomatoes (ocjenu kritičara), baš me zanima koliko bi imao da nije Disney film.

Sve u svemu, ovaj animirani film mi je bio veliko razočaranje.

Similar Posts