Marvel otkriva koliko je Captain America bio star u posljednjoj sceni Avengers: Endgame filma

Marvel otkriva koliko je Captain America bio star u posljednjoj sceni Avengers: Endgame filma

Avengers: Endgame je možda zatvorio jedno veliko poglavlje Infinity Sage i otvorio vrata sljedećoj fazi Marvelovog Filmskog Svemira, ali je također ostavio fanove s dosta pitanja. Jedno od njih odnosi se na godine Stevea Rogersa/Captain America (Chris Evans) na kraju filma tijekom scene u kojoj on predaje štit Samu Wilsonu/Falcon (Anthony Mackie). To nije više mladić na toj klupi. A sada napokon imamo odgovor o njegovim godinama, zahvaljujući Endgameovoj producentici vizualnih efekata Jen Underdahl.

Underdahl je nedavno razgovarala s Wired o različitim elementima Avengers: Infinity War i Endgame filmovima i jedna od tema razgovara je bilo i pravljenje izgleda starog Captain Americe. Underdahl je objasnila da su za određivanje kako stvoriti izgled morali postaviti određena pitanja. Jedno od tih pitanja je bilo kako bi Steve Rogers izgledao sa 106. godina.

Marvel otkriva koliko je Captain America bio star u posljednjoj sceni Avengers: Endgame filma

“Kako bi super vojnik izgledao kada bi imao 106. godina?” Underdahl je rekla. “Kako bi njegova koža izgledala?” Ona je išla dalje opisujući da je odgovor uključivao smanjivanje Evansovog vrata, ramena, profila i drugih stvari kako bi mu dali taj “106-godišnji super vojnički izgled” koji smo vidjeli u filmu.

Pa kako je onda Underdahl došla do broja 106? Za to, moramo pogledati ključnu informaciju koju već znamo o Steve Rogersu: njegov rođendan. On je rođen 04. srpnja 1918. godine. Tehnički to bi značilo da Steve ima 105 godina 2023. (godina u kojoj se većina Endgame filma odvija), ali mi ćemo dopustiti malo igranja tamo. 106 se čini kao dovoljno blizu odgovor ako strogo gledate po kalendaru.

Međutim, iako je to “točan” odgovor, također treba se uzeti u obzir da Steveova priča nije baš ravna crta na kalendaru. Ako je on rođen 1918. godine to bi značilo da je imao 27 godina kada je zaleđen u ledu 1945. On je tamo bio 66 godina (ako pretpostavimo da je 2011. godina na kraju filma Captain America: The First Avenger). Od tamo nastavljamo njegovo starenje što znači da kada se on vrati u “sadašnjost” u Endgame, on ima otprilike 39 godina. To su “godine” u kojima se on vraća kroz vrijeme i ujedinjuje s Peggy Carter (Haley Atwell). Jedan od scenarista Endgame filma Stephen McFeely je indicirao da je godina ponovnog susreta njih dvoje 1948. To bi značilo da Steve ima 39 godina u 1948. u smislu starenja.

Ovdje stvari postaju kompliciranije. Ako mi i dalje pretpostavljamo da Peggy umire 2015. godine, to bi značilo da je par proveo 67 godina zajedno. To je broj koji bi značio da Steve ima 106 godina. Mi bi onda mogli pretpostaviti da je Steve koristio Pym Čestice kako bi od tog trenutka skočio u 2023. godinu gdje ga vidimo na kraju filma. Međutim, s putovanjem kroz vrijeme i korištenjem Pym Čestica, te raznim vremenskim crtama, to je poprilično sivo područje, tako da bi mogli i pretpostaviti da on to nije učinio. Čak i s komplikacijama putovanja kroz vrijeme, ipak, 106 sew čini kao dobar broj godina, približan u smislu priče i u smislu referentne točke za stvaranje njegova izgleda. To su godine u kojima bi bio da je živio svoj život na jednostavan način, bez putovanja kroz vrijeme i vremena koje je proveo zarobljen u ledu.

Zvuči dovoljno dobro za nas.

Druge je zanimalo i ovo...