Barry Allen će u ‘The Flash’ nositi novi kostim, evo po čemu će se razlikovati od onog iz ‘Justice League’

DCEU The Flash dobiva potpuno novi izgled u svom nadolazećem solo filmu, ali kako se njegov novi kostim razlikuje od onoga koji ima u Ligi pravde?

The Flash u DCEU-u službeno dobiva potpuno novi izgled za svoj nadolazeći solo-film, što će biti veliko odstupanje od izgleda u Justice League. Jedan od DC filmova koji su se najduže razvijali je film usmjeren na Barryja Allena u kojem se prikazuje Ezra Miller kao kinematografska verzija Scarlet Speedsters. Budući da je najavljen čak 2014. godine, film Flash prošao je kroz puno kreativnih promjena iza kulisa. Od nekoliko (navodno) preinaka scenarija do višestrukih promjena u redateljevoj promjeni, Warner Bros-u je prošlo dugih šest godina kako bi ovaj projekt približio produkciji.

No, nakon nekoliko godina naprijed-natrag, Warner Bros. napokon je bliži pokretanju filma The Flash s redateljem Andyem Muschiettijem koji vodi projekt. Iako crpi inspiraciju iz zloglasne Flashpoint priče, to će biti vlastiti stav DCEU-a o tome (što se meni osobno ne sviđa) kako se Barry vraća u prošlost kako bi spasio majku od ubojstva, bit će to promjena u životu najbržeg čovjeka u životu dok bude ulazio dalje u svoju superherojsku karijeru. Flash će navodno započeti proizvodnju u ožujku 2021., osim ako ga globalna pandemija ne odgodi kao što je to slučaj s nekoliko TV i filmskih produkcija. No barem je poznato da će film heroju dati potpuno novi izgled.

Otkriven na DC FanDome, Barry će trčati u novom brzom odijelu nakon što je obukao početni oklop u Justice League i Suicide Squadu. Dok ćemo Millera ponovno vidjeti u tom kostimu u Zack Snyder’s Justice League, u Flash filmu Barry će biti u sportskoj odjeći. Do sada je u konceptualnoj umjetnosti viđen samo putem DC FanDomea, jer su vjerojatno već dulje vrijeme u pretprodukciji u svjetlu COVID-19. No, jednom kad krene glavna fotografija, vjerojatno neće proći dugo dok Warner Bros. ne objavi prvi službeni izgled Millera u fizičkom odijelu. Do tada, evo nekih ključnih razlika između Barryjevog odijela iz Justice Leaguea i onoga koji će nositi u filmu The Flash.

Odijelo je organsko i manje oklopno

U DC Universeu Barry je jedan od mnogih junaka koji zapravo ne ide s oklopnim kostimom kao speedster. Međutim, u DCEU-u je Barryjevo prvo odijelo više odgovaralo dizajnu oružja koji je, navodno, sam izradio. Iako se u verziji Justice Leaguea iz 2017. nije puno istraživao, nadamo se da će 2021. dobiti više izložene pozadine putem Snyder Cut-a. Međutim, Barryjevo novo odijelo koje će odjenuti odmiče se od oklopljenog izgleda tako što je organskiji, bliži onome što inače nosi u stripu. Iako The Flash u knjigama obično ima tradicionalno spandex odijelo, nekoliko inkarnacija imalo je malo i jednog i drugog.

Zasnovan na konceptu umjetnosti, Barryjev najnoviji dizajn puno je bliži njegovoj koži i oblikovan je preko njegove tjelesne građe. Nejasno je koji se materijal koristi za nadograđeni izgled, ali izgleda daleko ugodnije od njegovog odijela iz Lige pravde. Iako je oklopno odijelo definitivno logično i nešto što je ključno da Barry bude The Flash, logično je da na kraju pokušava pronaći dizajn u kojem se lakše kretati. Početno odijelo možda je gotovo djelovalo kao način da ga podrži dok on smišlja kako da iskoristi svoje moći ne iscrpljujući i ne naštetivši sebi.

Barryjevo novo odijelo više nije prototip

Jedan od ključnih elemenata koji se često zaboravi na DCEU Flash je taj što još uvijek istražuje što znači biti superheroj. Kad ga članovi publike prvi put sretnu, Barry je još uvijek na početku svog putovanja brzinom, a to uključuje i njegovo super-odijelo. S obzirom na to da je njegov dizajn i nešto što ne mora izgledati sve dovršeno, to bi se više od svega trebalo smatrati prototipom. U toj fazi Barry daleko od toga da je Flash, kojeg hardcore fanovi poznaju i vole jer još uvijek moraju doći do njega. To uključuje njegov službeni izgled i to je uloga koju ovaj novi kostim igra.

Iako je Flash već viđen kako spašava ljude, kao i zaustavlja kriminalce u njegovom prototipu, novi dizajn izgleda i osjeća se službeno. Koliko god je Barryjevo prvo DCEU odijelo jedinstveno, ono što će dobiti u nadolazećem filmu osjeća se i izgleda više dovršeno. Vizualno gotovo govori vlastitu priču o tome kako se Barry napokon našao kao Scarlet Speedster. Prototip mu je bio način da pronađe početni dizajn koji će pomoći Barryju da istraži svoje sposobnosti, dok je svoj identitet držao u tajnosti od javnosti.

Batman stvara Barryjevo najnovije odijelo

Jedan od najvećih aspekata koji su obožavatelje uzbudili za film The Flash je Michael Keaton koji će ponoviti ulogu Brucea Waynea iz njegove Batman franšize započete 1989. Iako nije jedini Dark Knight prisutan u The Flashu, kao što se Batman Bena Afflecka također se vraća za DC projekt, Keatonova verzija igra veliku ulogu u Barryjevoj priči. Nakon što se Barry vrati u prošlost da spasi svoju mamu, vratit će se navodno natrag u svemir u kojem je Keaton sada Caped Crusader ovog svijeta. Kakva god bila njihova dinamika, bit će to ona koju će obožavatelji morati strpljivo čekati. Međutim, potvrđeni (i vrlo uzbudljivi) dio o Keatonovom povratku jest da je on taj koji Barryu daje novi izgled.

Uz gotovo beskrajne resurse i stručnost kojom Batman raspolaže, nije šokantno da Bruce na kraju pomogne stvoriti novo odijelo za Barryja. Hoće li zajedno raditi na tome ili ne ili će Bruce smisliti sam dizajn, ostaje za vidjeti. Ali ako bi itko u DCEU-u napravio novi kostim za Flasha, to bi, bez sumnje, bio Batman. Bilo bi sasvim logično ako Bruce uspije prilagoditi novu odjeću za Barryja koja je organskija, a da pritom ima one zaštitne elemente koje je imalo njegovo prvo odijelo.

Čini se da je odijelo nadahnuto Arrowverse Flashom (i klasičnim stripovima)

Iako je Barryjevo novo odijelo sjajnog dizajna, moguće je da je drugi Barry Allen igrao faktor u DCEU-u nadograđujući Flashov kostim. Tijekom križanja križanja s Arrowverse u Crisis on Infinite Earths, Millerov i Grant Gustinov Flash stvorili su DC povijest dok su zajedno dijelili zaslon. Ne samo da su se verzije Scarlet Speedster dvojice glumaca napokon upoznale, već je i službeno stvorilo most između Arrowverse i DCEU koji postoje u istom Multiverseu. Tijekom njihovog nevjerojatnog (ali vrlo kratkog) susreta, Millerov Barry komentira kako Gustinovo odijelo Flash izgleda ugodno, dok kolega iz Arrowversea pohvali DCEU odijelo koje izgleda vrlo sigurno.

Bio to namjerno ili ne, Millerov novi izgled za njegov film ima sličnosti s Gustinovim dizajnom The Flasha iz sezone 6. Odluka da mu se postavi logo s crvenom pozadinom na grudi definitivno je nešto iz TV serije. Iako se Arrowverseov Flash prebacio na bijelo-zlatni komad prsa, u početku je započeo s crveno-zlatnim dizajnom koji sada koristi i DCEU. Ali njegova nadogradnja također podsjeća na većinu Barryevih stripovskih kostima, posebno onih koji su posljednjih godina stigli iz The New 52 i DC Rebirth. Njegov kostim ne samo da podsjeća na ono što Barry nosi u stripovima, već je i kapuljača sada preciznija, posebno s ušima groma sa strane.

Toliko je toga što DCEU mora istražiti s njihovom kinematografskom verzijom The Flasha osim različitih izgleda. Zasad se ništa ne zna o tome kako će se filmski svemir boriti protiv Roguesa, Reverse-Flasha, Barryjeve veze s Iris West i još mnogo toga. No, lansiranjem Millerovog solo filma, nadamo se da će to biti početak franšize koja će istraživati ​​svijet Scarlet Speedstera na nove načine koji do tada nisu viđeni. Ali znati da će Barry dobiti masovnu nadogradnju kostima samo je jedna od mnogih stvari kojima se treba radovati kad se Flash vrati na veliko platno kao i u Snyderovom Justice League.

Similar Posts