Redatelj Jokera otkriva zašto je posljednja scena toliko važna

Redatelj Jokera otkriva zašto je posljednja scena toliko važna

Sada kada je prošao prvi vikend prikazivanja novog Joker filma, postoji puno pitanja okolo stvari koje su se događale u filmu i kako one utječu na tekući DC Svemir, ako uopće. Ali s Joaquinom Phoenixom koji je pružio tako maestralnu izvedbu Batmanovog najvećeg negativca, postavljaju se pitanja o tome što je stvarno, a što nije s obzirom na zamagljene linije stvarnosti ovog novog Joker filma. I dok se neki fanovi pitaju čemu u tom filmu vjerovati, jedan od najvećih odgovora stiže nam pred sam kraj filma.

Redatelj Todd Phillips obratio se upotrebi smijeha Joaquina Phoenixa kao Arthura Flecka, koji su nekontrolirani kao nuspojava njegovog stanja s pseudobulbarnim afektom. To je stvarno ne kontrolirani smijeh, koji Phoenix koristi kroz cijeli film i koji konstantno utječe na njegov život. Ali tada, na kraju filma, nakon što se unese sav kaos, Phoenixov Joker ispusti potpuno drugačije cerekanje.

“Taj smijeh u toj sceni je zapravo jedini puta kada se on iskreno smije,” Phillips je objasnio za Los Angeles Times. “Postoje drugačiji smijehovi u filmu. Postoji smijeh iz Arthurove boli, a postoji i lažni smijeh kada on pokušava biti ‘jedan od ljudi,’ koji je moj omiljeni smijeh. Ali na kraju, kada je u sobi u Arkham State Bolnici, to je njegov jedini iskreni smijeh u filmu.”

Film Joker je definitivno ostao otvoren za razne interpretacije gledatelja, ali jednako tako i otvoren za mogući nastavak, čak i potencijalno spajanje s Robert Pattinsonovim The Batman filmom, iako je redatelj filma Joker, Todd Phillips, rekao da se to nažalost neće dogoditi. Vidjet ćemo, u svakom slučaju, nadamo se vidjeti još Joaquin Phoenixovog Jokera na velikim ekranima.

Similar Posts