Christopher Nolanov novi film navodno uključuje putovanje kroz vrijeme

Christopher Nolanov novi film navodno uključuje putovanje kroz vrijeme

Stižu vijesti da će nadolazeći Christopher Nolanov film uključivati neku vrstu putovanja kroz vrijeme. Nakon što je gotovo desetljeće radio na Dark Knight trilogiji, Nolan se založio kod ljubitelja znanstvene fantastike/stripova na način koji je malo drugih filmskih stvaralaca uspjelo, dok se pokazalo i kao uspješan multi-žanrovski redatelj.

Kroz svoju fantastičnu karijeru, Nolanov uspjeh mu je omogućio da radi s nekim od najvećih imena u industriji. Uspjeh filma Inception iz 2010. godine je dokazao da on može dominirati kino blagajnama bez oslanjanja na prilagođeni materijal, stvaranjem filma koji gledatelje vodi na putovanje kroz podsvijest i izvan nje. Sve od uspjeha filma Inception, Nolan nastavlja kretati se u raznim smjerovima, nastavljanjem znanstvene-fantastike filmom Interstellar iz 2014. godine i okušavanjem u Oscarovskom filmu iz Drugog Svjetskog rata, Dunkirkom.

Christopher Nolanov novi film navodno uključuje putovanje kroz vrijeme

Uz očekivanje njegovog sljedećeg filma koji dolazi 2020. godine, fanovi su tražili bilo kakve vijesti o onome što su neke glasine opisivale kao “romantični triler”, prije nego što su ga razotkrili. Ovaj posljednji dio puzzle dolazi od THR, koji su otkrili da će Nolanov nadolazeći za sada bez naziva film biti avantura koja će se odvijati diljem svijeta i uključuje putovanje kroz vrijeme, dok također dijeli neke povezanost s filmom Inception.

Vrijeme i manipulacije istim su dio stalnih tema Nolanovih filmova još od njegovih samih početaka. Prijašnji detalji o ovom filmu kažu da je on spoj Alfred Hitchcockovog klasika North By Northwest – koji se fokusira na izvršnog direktora New York Cityja imena Roger O. Thornhill, kojeg glumi ikona Cary Grant, koga progoni nemilosrdni špijun nakon što ga zamjenjuju s vladinim agentom. Tijekom bijega, on upoznaje predivnu i misterioznu Eve Kendall, koju glumi jednako velika ikona Eva Marie Saint, i oni se upuštaju u romantičnu vezu dok ih Thornhillovi ljudi sustižu – i njegovog filma Inception. Iako ta Hitchcockova usporedba nije potvrđena, to je definitivno interesantan koncept; i ako uključivanje vremenskog kontinuuma znači da će putovanje kroz vrijeme igrati značajnu ulogu, obožavatelji će zasigurno biti oduševljeni gledati Nolanov kreativni, cerebralni pristup temi. Osim daljnjeg uvida u predstojeću radnju filma, Nolan je također angažirao novog urednika u Jennifer Lame, budući da njegov dugoročni urednik Lee Smith nije dostupan. Lame je godinama intenzivno radila s redateljem Noah Baumbachom.

Ako putovanje kroz vrijeme igra značajnu ulogu u sljedećem Nolanovom filmu, teško je zamisliti kako bi to moglo izgledati. To je jedna od sjajnih stvari o Nolanu kao redatelju – on ponekad može biti kriv za pretjerivanje svojih koncepata, ali to često čini jedinstvenim uvidom u nepoznato. Jedva čekamo vidjeti njegov sljedeći projekt na velikim ekranima.

Similar Posts