Može li novi 'The Predator' film tajno biti povezan s 'Alien'?!

Može li novi ‘The Predator’ film tajno biti povezan s ‘Alien’?!

Jučer smo pisali o tome da je Fox otkrio službenu radnju za svoj nadolazeći ‘The Predator’ film. Unutar te kratke radnje kriju se detalji koji su pokrenuli mnoge spekulacije i rasprave među fanovima: upoznat ćemo novu vrstu Predatora!

Pogledajte službenu najavu radnje filma ‘The Predator’:

“Iz dalekog svemira, do gradskog predgrađa, lov dolazi kući u Shane Blackovoj eksplozivnoj reinvenciji Predator serije. Sada su, najubojiti lovci u svemiru, jači, pametniji i ubojitiji nego ikada prije, zato što su se genetski poboljšali s DNA drugih vrsta. Kada mladi dječak slučajno aktivira njihov povratak na Zemlju, samo potrošena postava bivših vojnika i nezadovoljni učitelj znanosti mogu zaustaviti kraj ljudske vrste.”

Tragovi iz franšize

Spomen na to da su ti novi Predatori nadograđeni s “DNA drugih vrsta” je zaintrigiralo fanove o tome koje nove trikove će Shane Black otkriti u filmu. Ono što nas trenutno zanima je: hoće li The Predator otkriti tajnu povezanost s Alien franšizom?

Tijekom CinemaCon prezentacije, Shane Black je otkrio kako se The Predator uklapa i prati franšizu. Čini se da je, Predator (2018) smješten između događaja u Predator 2 i Predators reboot filma iz 2010 godine, te će poštovati događaje iz tih filmova. Ovaj trag na slici iznad, iz Predator 2, je zaintrigirao sve hoće li biti uključen u novi film, iako taj Predator 2 film, je daleko od najboljih nastavak franšize.

U ovoj ključnoj sceni iz Predator 2 filma, Michael Harrigan (Danny Glover) se ukrca na Predator svemirski brod, kako bi ulovio i ubio izvanzemaljca. Harrigan uđe u Predatorovu sobu s trofejima, u kojoj je zid s lubanjama, koje pretpostavljamo da je Predator skupljao u lovu, diljem galaksije. Lubanje su od ljudskih, do različitih izvanzemaljskih, te uključuju jedan posebno legendarni dizajn: verziju iz Alien franšize, Xenomorphs!

S obzirom na to da 20th Century Fox posjeduje obje franšize, nema legalnih problema oko kombiniranje tih franšiza. Pitanje je samo hoće li se u to ikako umiješati Ridley Scottova Alien prequel franšiza.

S Blackom koji je već spomenuo da će priča Predator 2 biti uključen u ovaj dio, ovdje je već uspostavljen presedan za Predatora koji je lovio Xenomoprhs. Ako Predatori sada koriste alienski DNA kako bi pojačali svoje sposobnosti, onda bi Xenomorphs (jedni od najubojitijih predatora u svemiru) morali biti glavni sastojak.

Dokaz za to: Biologija Xenomorpha je vrlo prilagodljiva – kako smo mogli naučiti u Ridley Scottovim prequel filmovima Prometheus i Alien: Covenant. Ako Predatori eksperimentiraju s dodavanjem alienskog DNA svojem, ne samo da bi Xenomorphs bili ubojita kombinacija, nego bi njihov DNA mogao biti ključan Predatorima za kombiniranje raznih izvanzemaljskih DNA u jedno tijelo. A ako im to uspije, rezultat bi mogao biti fantastičan.
Ipak ovo su samo nagađanja za sada, ali vrlo zanimljiva nagađanja. Napišite nam u komentarima što mislite, hoće li Blackov The Predator imati tajnu povezanost s Alien filmskom franšizom?

Similar Posts