Recenzija: The Gateway (2018) - Svijet filma

Recenzija: The Gateway (2018)

Pročitajte našu recenziju za novi, znanstveno-fantastični film o paralelnim svjetovima, The Gateway. Trailer u članku.

Žanr filma:

Sci-fi

Redatelj:

John V. Soto

Scenarist:

John V. Soto, Michael White

Glumci:

Jacqueline McKenzie, Myles Pollard, Hayley McElhinney

Radnja ukratko:

Fizičarka koja žali za gubitkom svog muža, putuje u paralelni svijet kako bi ga pronašla, sa strašnim posljedicama za svoju obitelj.

Recenzija: The Gateway (2018)

The Gateway je Australski znanstveno-fantastični film, redatelja John V. Soto i scenarista Soto i Michael White. Zvijezde filma su Jacqueline McKenzie, Myles Pollard, Hayley McElhinney.

Radnja filma se odvija oko fizičarke koja radi na projektu pretvorbe čestica, te uspostavi prolaze u paralelne svjetove. Nakon što joj muž pogine, ona odluči riskirati sve i potražiti ga u tim, paralelnim svjetovima. Ne razmišljajući o posljedicama.

Film počne malo sporije i za tako kratak film, dosta dugo razvijaju priču. Priču koje je u početku dosadna, ali negdje oko pola filma postane zabavnije. Iako je film poprilično niskobudžetni, što se vidi na gotovo svakoj sceni (gotovo sve se odvija u jednoj prostoriji, gdje se većinom vide samo lica glumaca), ipak je u drugom dijelu uspio ponuditi jednu, iako možda očiglednu, ali dobru i zanimljivu priču. Nedavno sam čitao jednu knjigu, vrlo slične teme, ali rekao bi zanimljive razrađene priče, s druge strane, ovaj film je, za razliku od te knjige, ponudio puno zanimljiviji kraj i upravo zbog toga mi je bio bolji od knjige (ime knjige Dark Matter – nema veze s filmom, ali slična tema).

Glumci su slabi, neke njihove reakcije izgledaju gotovo smiješno, ali ne kvare toliko film. Specijalnih efekata gotovo da i nema.

Ipak, ljubiteljima SF filmova bi ga svakako preporučio. Nije možda nešto što će vas oduševiti, ali gledljiv je i teško je naići na ok, nisko-budžetne SF filmove.

Trailer filma:

Druge je zanimalo i ovo...