Novi Planet of the Apes filmovi planirani za Disney

Novi Planet of the Apes filmovi planirani za Disney

Planet of the Apes franšiza još nije završila, jer je sada otkriveno da će se serija filmova nastaviti pod Disneyjevim krovom. Disney je završio svoje $71.3 milijarde vrijedno spajanje s Foxom još u ožujku, što je dovelo cijelu knjižnicu 20th Century Fox filmova Kući Miša. Time je Disney dobio hrpu franšiza, a sudbine mnogih su ostale visjeti u zraku još mjesecima. Detalji na ovoj su još uvijek pomalo nejasni, ali čini se da još nismo vidjeli posljednje Majmune na velikim ekranima, jer se Planet of the Apes franšiza vraća.

Već je prije sugerirano da je Planet of the Apes jedna od franšiza koju Disney planira nastaviti nakon spajanja. Međutim, puno se toga promijenilo od tada. Većina filmova koju je producirao Fox, a koje sada izdaje Disney, su propali na kino blagajnama. Dark Phoenix, kao primjer, je jedno od najvećih kino bombi 2019. godine, što je pomoglo dovesti do slabog tromjesečja za Disney, financijski gledano. S time na umu, što god da su bili Disneyjevi planovi prije nekoliko mjeseci, moguće da su se radikalno promijenili.

Recenzija: War for the Planet of the Apes (2017)

Upravo to se i dogodilo tijekom nedavnog Disneyjevog poziva za investitore, kada je otkriveno da je veliki broj Foxovih produkcijskih projekata otkazan. Vrlo malo projekata koji su razvijani dok je još Fox bio samostalan ostaju u razvoju. James Cameronovi Avatar nastavci na primjer, a i Planet of the Apes je na toj listi. Osim činjenice da je na putu novi film u ovoj klasičnoj franšizi, u ovom je trenutku dostupno samo nekoliko dragocjenih detalja. Međutim, izvještaj kaže da će ovo biti “nastavak” franšize, što znači da će nastaviti ići putem filmova ove, za sada, trilogije, umjesto toga da ponovno pokreću cijelu franšizu.

Fox je ponovno pokrenuo ovu franšizu, koja je započela originalom davne 1968. godine, išavši u novom, hrabrom smjeru filmom Rise of the Planet of the Apes iz 2011. godine. Kada je redatelj Matt Reeves preuzeo nastavak, Dawn of the Planet of the Apes, ova serija filmova je dostigla svoj puni potencijal, u ne malom dijelu zahvaljujući Andyju Serkisu u glavnoj ulozi majmuna Cezara. War for the Planet of the Apes iz 2017. godine je također bio kritički i komercijalni uspjeh, međutim, do sada još nije najavljen nastavak.

 

Do sada, ova trilogija filmova je zaradila $1.68 milijardi na svjetskom tržištu. War for the Planet of the Apes je ostavio trilogiju na zadovoljavajućem mjestu gdje nije nužno potrebno još nastavaka. Međutim, vrata su definitivno ostala otvorena za nastavak, ako studio to bude smatrao potrebnim. O tome hoće li se Matt Reeves vratiti za ovaj nastavak, to je još prerano za reći. S obzirom na to da je zaposlen radeći na filmu The Batman, koji ako se pokaže uspješan, studio planira napraviti trilogiju. Vrlo je moguće da će u tom slučaju Disney se morati odlučiti za nekog drugog redatelja. Ove vijesti donosi Variety.

Similar Posts