10 Najboljih filmova Kate Beckinsale

Kate Beckinsale filmovi – Top 10 najboljih

Neki Kate Beckinsale filmovi nisu toliko popularni koliko bi mogli biti jer ova popularna glumica u svakom od njih odradila je svoje uloge na jednom visokom nivou.

Kathrin Romary “Kate” Beckinsale (London, 26. srpnja 1973.), engleska je glumica i model. Međunarodnu slavu postigla je 2001. godine glumeći uz Bena Afflecka u holivudskom filmu Pearl Harbor. Časopis FHM plasirao ju je na 12. mjesto u izboru “100 najzgodnijih žena 2008”.

Kate Beckinsale filmovi – kratki uvod

Kate Beckinsale filmovi
Foto: Shutterstock

Kada pogledamo profil ove glumice na popularnoj stranici IMDb, vidimo da se našla u više od 50 filmova i serija, tako da kreirati ovaj popis koji čine najbolji Kate Beckinsale filmovi nije bio lak zadatak. Međutim, vjerujemo da smo u tome uspjeli, stoga vam ga donosimo bez previše duljenja!

Kate Beckinsale filmovi – 10 najboljih

10. Love & Friendship (2016)

Kate Beckinsale filmovi - Love & Friendship (2016)

Žanr: Komedija, drama, romantika
Redatelj: Whit Stillman
Glumci: Kate Beckinsale, Chloë Sevigny, Xavier Samuel

Radnja ukratko: Snimljen prema romanu “Lady Susan” i smješten u 1970. što je mnogo ranije vrijeme od onih koje nam je u svojim mnogim pričama donosila velika Jane Austen. Whitt Stilllman nam donosi komediju o pronalasku ljubavi i razočaranju pod imenom “Ljubav i prijateljstvo”.

9. Stonehearst Asylum (2014)

Kate Beckinsale filmovi - Stonehearst Asylum (2014)

Žanr: Drama, horor, triler
Redatelj: Brad Anderson
Glumci: Kate Beckinsale, Jim Sturgess, David Thewlis

Radnja ukratko: Radnja ovog jezivog trilera smještena je u 19. stoljeće. Umobolnica na osami Stonehearst Asylum mjesto je daleko od očiju javnosti u kojoj se zapošljava mladi liječnik Edward Newgate. Ubzo, on primjećuje da se unutar njezinih zidova nešto čudno događa, a pažnju mu zaokupi i prelijepa pacijentica Eliza Graves.

8. Serendipity (2001)

Serendipity (2001)

Žanr: Komedija, romantika
Redatelj: Peter Chelsom
Glumci: John Cusack, Kate Beckinsale, Jeremy Piven

Radnja ukratko: Jonathan Trager i Sara Thomas upoznali su se dok su kupovali rukavice u New Yorku. Kupovali su ih za svoje partnere, no čarolija je bila tu, i božićna kupnja pretvorila se u romancu. Jon je htio nešto više, no Sara nije bila sigurna jesu li jedno za drugo. Odlučili su iskušati sudbinu tako što će se razdvojiti i vidjeti hoće li ih opet spojiti… Nakon mnogo godina, sada su oboje zaručeni i uskoro će se vjenčati sa svojim partnerima.

No, još misle jedno na drugo. Jon zamoli svoga kuma da pronađe djevojku koju ne može zaboraviti. Sara zamoli svog zaručnika za odmor prije vjenčanja i s najboljom prijateljicom odleti u New York nadajući se da će joj sudbina vratiti njezinu srodnu dušu. Hoće li uspjeti? Ipak će sudbina tu imati svoju zadnju riječ.

7. Snow Angels (2007)

Snow Angels (2007)

Žanr: Drama, romantika
Redatelj: David Gordon Green
Glumci: Kate Beckinsale, Sam Rockwell, Michael Angarano

Radnja ukratko: Stanovnici malog gradića suočavaju se sa tragičnom događajima.

6. Cold Comfort Farm (1995)

Cold Comfort Farm (1995)

Žanr: Komedija, romantika
Redatelj: John Schlesinger
Glumci: Eileen Atkins, Kate Beckinsale, Sheila Burrell

Radnja ukratko: Mlada žena bez roditelja odlazi živjeti s ekscentričnim rođacima u Sussex, gdje se sprema poboljšati svoj turoban život.

5. Everybody’s Fine (2009)

Everybody's Fine (2009)

Žanr: Avantura, drama
Redatelj: Kirk Jones
Glumci: Robert De Niro, Kate Beckinsale, Sam Rockwell

Radnja ukratko: Usamljeni udovac pokušava zadržati obitelj na okupu.

4. Nothing But the Truth (2008)

Nothing But the Truth (2008)

Žanr: Krimi, drama, misterija
Redatelj: Rod Lurie
Glumci: Kate Beckinsale, Matt Dillon, Vera Farmiga

Radnja ukratko: S mislima na Pulitzerovu nagradu i u nadi da će srušiti samog Predsjednika SAD-a, politička novinarka Rachel Armstrong objavljuje priču o prikupljenim dokazima tajnog CIA-inog agenta i predsjedničkom ignoriranju istih prije njegovog naređenja da se zračnim napadom napadne Venezuela. Rachel imenuje tajnu agenticu, Ericu Van Doren, ženu čija mlađa kćerka ide u isti razred s Rachelinim sinom.

Vlada na priču brzo reagira i pokušava prisiliti Rachel da otkrije svoj izvor informacija. Ona to odbija pa završi u pritvoru i nikako ne želi promijeniti svoje mišljenje. U međuvremenu nastaje pravi kaos u životu agentice Van Doren: prvi amandman protiv nacionalne sigurnosti, brak i majčinstvo protiv razvoda… Koja je cijena života prema pravilima?

3. Much Ado About Nothing (1993)

Much Ado About Nothing (1993)

Žanr: Komedija, drama, romantika
Redatelj: Kenneth Branagh
Glumci: Kenneth Branagh, Emma Thompson, Keanu Reeves, Michael Keaton

Radnja ukratko: Mladi ljubavnici Hero i Claudio, koji se uskoro trebaju vjenčati, kuju zavjeru kako bi dobili verbalne sparing partnere i natjerali Benedick i Beatrice također na vjenčanje.

2. The Aviator (2004)

The Aviator (2004)

Žanr: Biografija, drama, povijesni
Redatelj: Martin Scorsese
Glumci: Leonardo DiCaprio, Cate Blanchett, Kate Beckinsale, Willem Dafoe

Radnja ukratko: Nakon što je osnovao Hughes Aircraft Company i hrabro postavio nekoliko rekorda u brzini, postao je najpoznatijim američkim letačem nakon Charlesa Lindbergha. Kasnije je preuzeo TWA i sanjao o izgradnji najvećeg aviona svijeta, leteće lađe poznate pod imenom The Hercules.

1. Underworld filmska franšiza

‘Underworld’ Tv serija u produkciji

Kate Beckinsale glumi Selene u Underworld (2003) i njegovim nastavcima Underworld: Evolution (2006), Underworld: Awakening (2012) i Underworld: Blood Wars (2016).

Similar Posts