Recenzija: Personal Shopper (2016)

Recenzija: Personal Shopper (2016)

Privatna stilistica u Parizu odbija otići iz grada prije nego stupi u kontakt sa svojim bratom blizancem koji je tamo preminuo. Njen život se zakomplicira kada ju misteriozna osoba kontaktira preko tekstualnih poruka. 

Žanr filma:

Drama, misterija, triler

Redatelj:

Olivier Assayas

Scenarist:

Olivier Assayas

Glumci:

Kristen Stewart, Lars Eidinger, Sigrid Bouaziz

 Stilistica (2016) on IMDb

Personal Shopper

Personal Shopper je Francuski psihološki triler film iz 2016, ali se kod nas počeo prikazivati tek u lipnju 2017, redatelja i scenarista Olivier Assayas. U filmu glume  Kristen Stewart, Lars Eidinger, Sigrid Bouaziz, Anders Danielsen Lie, Ty Olwin, Hammou Graia, Nora von Waldstatten, Benjamin Biolay, Audrey Bonnet i Pascal Rambert.

Izabran je u utrci za Palme d’Or u 2016 Cannes Film Festival. U Cannes, Assayas je podijelio nagradu za “Best Director Award” s Cristian Mungiu za njegov film Graduation.

Film je mješavina psihološkog trilera i misterije. I te žanrove je vrlo dobro ispunio. Na žalost, problem filma je što je jedan njegov dio, poprilično usporen. Gradili su priču o mladoj ženi, punoj problema, s nedavno preminulim bratom blizancem i nasljednom bolešću od koje je njen brat upravo i umro.

Početni dio filma, prvih negdje sat vremena je većinom upoznavanje Maureen Cartwright (Kristen Stewart)  kao stilistice, te dosta vremena potrošeno na isprobavanje razne odjeće i nakita, gdje sam jedva uspio izdržati taj dio. Uz to Maureen Cartwright (Kristen Stewart) je gotovo jedina uloga u filmu. Većinu filma se ona preko mobitela dopisuje s nekim ili nečim, ovisi kako gledate na kraju na film.

Zato je s druge strane film vrlo dobro odrađen kao misterija i psihološki triler, s još misterioznijim krajem, koji je meni ostao misterija i nakon gledanja. Par puta mi se tijekom gledanja filma svaka dlaka na tijelu naježila, tako da su taj psihološki dio filma na trenutke odlično odradili.

Kristen Stewart je odlično odradila ulogu stilistice Maureen Cartwright i ovdje se zaista pokazala kao dobra glumica, a tu ne mislim na to što se skinula u filmu. Odlično je odradila ulogu opterećene mlade žene, koja se bori sa svojim vanjskim i unutrašnjim demonima.

Šteta što je dobar dio filma jako usporen i previše fokusiran na prikazivanje nje kao stilistice, možda bi se ženskom dijelu publike taj dio više svidio.

Similar Posts