Recenzija: Doctor Who (sezona 10)

Recenzija: Doctor Who (sezona 10)

Avanture putnika kroz vrijeme, izvanzemaljca, te njegovih pratitelja. 

Žanr serije:

Avantura, drama, obiteljski

Kreator serije:

Sydney Newman

Glumci:

Peter Capaldi, Jenna Coleman, Matt Smith

 Doktor Who (2005) on IMDb

Recenzija: Doctor Who (sezona 10)
Doctor Who

Doctor Who je Britanska znanstveno-fantastična televizijska serija, koja je prvi puta napravljena od strane BBC 1963 godine. Prati avanture Time Lorda imena Doctor Who, izvanzemaljca s planete Gallifrey.

Serija je bitan dio Britanske kulture jer je utjecala na mnogobrojne generacije Britanaca, obzirom da je originalna išla neprekidno od 1963 do 1989. Godine 1996 je bio neuspješan pokušaj za oživljavanjem serije u filmu imena Doctor Who.

Od 2005 godine nam ide “novi” Doctor Who u obliku TV serije, čiju ćemo vam desetu sezonu u daljnjem tekstu recenzirati. Doctor Who ima hrpu raznih oblika Spin-offa, tako imamo stripove, filmove, audio knjige i televizijske serije  Torchwood (2006–2011), The Sarah Jane Adventures (2007–2011), K-9 (2009–2010) i Class (2016).

Što se tiče desete sezone, druge sezone Peter Capaldia kao Doctor Who, ujedno i 12tog Doktora, sezona je bila vrlo dobra i meni znatno bolja od njegove prve i druge, ali i dalje ni blizu nekih Tennantovih, a ni Smithovih.

Sezona je odlično otvorila vrlo dobrim i pomalo neobičnim specijalom The Return of Doctor Mysterio, te nam je ponudila odlične nove Doctorove pratitelje u obliku Bill (Pearl Mackie) i Nardole (Matt Lucas), koji su oboje bili izvrsni i često bolji od samog Doctora.

Kao ljubitelja David Suchet, poznatog po ulozi Hercule Poirot, posebno me veselila epizoda Knock Knock, gdje smo imali priliku vidjeti i tog vrhunskog glumca u seriji Doctor Who.

Upravo nakon te epizode počinje najbolji dio sezone gdje je gotovo svaka epizoda bolja od prethodne, te kulminira predzadnjom epizodom World Enough and Time, koja je jedna od najboljih epizoda u svih deset epizoda. Upravo takve epizode su razlog zašto volim seriju Doctor Who. Nažalost zadnja epizoda mi nije bila ni iz bliza toliko dobra.

Peter Capaldi je najavio da mu je ovo zadnja sezona isto kao i trenutnom kreatoru serije Steven Moffatu, tako da oni koji prate seriju znaju ša mogu očekivati za iduću sezonu.

S nestrpljenjem očekujem Božićni specijal.

Similar Posts