Recenzija: 2036 Origin Unknown (2018) - Svijet filma

Recenzija: 2036 Origin Unknown (2018)

Pogledali smo novi znanstveno-fantastični film, s Katee Sackhoff (Battlestar Galactica) u glavnoj ulozi, 2036 Origin Unknown. Našu recenziju filma 2036 Origin Unknown pročitajte u članku. 

Datum izlaska filma:

08. lipanj 2018.

Žanr filma:

Sci-fi

Redatelj:

Hasraf Dulull

Scenarist:

Hasraf Dulull, Gary Hall

Glumci:

Katee Sackhoff, Steven Cree, Julie Cox

Radnja ukratko:

Nakon što prva ljudska misija na Mars završi smrtonosno, kontrolor misije Mackenzie ‘Mack’ Wilson (Sackhoff) pomaže sistemu umjetne inteligencije, A.R.T.I. Njihova istraga otkriva tajnoviti objekt pod površinom Marsa, koji bi mogao promijeniti budućnost našeg planeta.

Recenzija: 2036 Origin Unknown (2018)

2036 Origin Unknown je nezavisni, znanstveno-fantastični film, koji nam dolazi od redatelja Hasraf Dulull kojeg sam nedavno imao priliku gledati u filmu The Beyond. Kao što možete vidjeti u recenziji, taj film mi je bio užasan, ovaj je ipak stepenicu do dvije iznad.

Gotovo cijeli film se odvija u jednoj prostoriji, s jednim ljudskim likom Mackenzie ‘Mack’ Wilson (Katee Sackhoff), te jednom umjetnom inteligencijom u obliku neke kugle.

‘Origin’ počinje dobro, s jednom vrlo interesantnom i zanimljivom misterijom, koju jedva čekam odgonetnuti. Kako film ide dalje, to postaje sve luđe, ali i dalje vrlo interesantno te vas cijelo vrijeme drži u razmišljanju oko toga što se događa. Nažalost kraj film, pa uopće vam na mogu reći što se dogodilo. Ne u smislu da vam spojlam, što ne bi mogao ni kada bi htio, jer je potpuno, barem meni, nejasno što se dogodilo, nego uopće ne znam što bi rekao za kraj. Toliko je nešto užasno zbrkano i naprasno napravljeno da se na trenutke čini kao da se zadnjih 20 minuta prekinuo film i krenuo neki drugi.

Vizualno, pa na trenutke zna izgledati dobro, iako su to većinom samo neke interesantne slike ili kratke računalne animacije, osim tog kraja, kada je netko očigledno odustao od svojih lijekova ili pretjerao sa istima.

Sada kada znam da je isti redatelj filma The Beyond i 2036 Origin Unknown uopće nisam iznenađen, cijeli filmovi su slični, a krajevi s nekim čudnim i lošim porukama su gotovo isti, samo u drugačijem nekom smislu ili istom, nisam siguran koliko sam uopće shvatio. Film je trebao doći s nekim redateljskim objašnjenjem za mene sporijega, kako se čini.

Za SF ljubitelje da, treba ga pogledati, možda se nekom svidi, svakako prvih pola, malo više od pola filma je dosta interesantno, ali meni osobno užasan kraj.

Trailer filma pogledajte ovdje.

Similar Posts