Recenzija: Patrick Melrose (2018) - Svijet filma

Recenzija: Patrick Melrose (2018)

Pogledali smo novu komedija, drama mini-serija, s Benedict Cumberbatch i Jennifer Jason Leigh, Patrick Melrose. Našu recenziju serije pročitajte u članku. 

Datum izlaska serije:

14. svibanj 2018. (sve epizode dostupne na HBO GO)

Žanr serije:

Drama, komedija

Kreator:

Edward Berger

Glumci:

Benedict Cumberbatch, Jennifer Jason Leigh, Sebastian Maltz

Radnja ukratko:

Pripremite se za pravu istinu o britanskoj višoj klasi. Serija prati Patricka Melrosea (Benedict Cumberbatch) od njegova povlaštenog, ali duboko traumatičnog djetinjstva, do teške ovisnosti u dvadesetima i konačnog oporavka.

Recenzija: Patrick Melrose (2018)

Pripremite se za pravu istinu o britanskoj višoj klasi. Serija prati Patricka Melrosea (Benedict Cumberbatch) od njegova povlaštenog, ali duboko traumatičnog djetinjstva, do teške ovisnosti u dvadesetima i konačnog oporavka.

Temeljeno na priznatoj seriji romana autora Edwarda St. Aubyna, serija „Patrick Melrose“ veselo kritizira britansku višu klasu dok pratimo bolnu odiseju glavnog lika od duboko traumatičnog djetinjstva i ovisnosti u odrasloj dobi do konačnog oporavka i iskupljenja. Benedict Cumberbatch (“Sherlock”) glumi Patricka Melrosea, aristokrata i skandalozno smiješnog plejboja koji se trudi popraviti štetu nanesenu očevim zlostavljanjem i majkom koja je prešutno odobravala takvo ponašanje. Kao prava televizijska saga, „Patrick Melrose“ ujedno je napeta i humoristična, s dramatičnim zamahom koji obuhvaća jug Francuske u 60-ima, razvratan New York 80-ih i trezvenu Britaniju s početka 21. stoljeća. U seriji će se sat vremena posvetiti svakom od pet romana, a svaka epizoda pratit će nekoliko složenih i intenzivnih dana u Patrickovu životu.

Miješanje crne komedije, te tragičnih teških trenutaka je odlično napravljeno. Jedna tema koja bi inače bila teška za gledati, traumatična, ovdje je napravljena na jedan duhovit i zabavan način, tako da vam ni u jednom trenutku ne bude teško za gledati. Upravo kao i kod legendarnog Doktor House, čiji je ova serija pravi nasljednik, seriju obilježava sarkazam, pogotovo glavnog lika Patrick Melrose, koga je utjelovio fantastični Benedict Cumberbatch. Upravo on je, baš kao i Hugh Laurie, nositelj ove odlične serije.

Prva epizoda serije je meni i najbolja, zato što je pravljena na dosta duhovit način, dok su i druge epizode odlične, ali su više napravljena na teži, dramatičan način, što će se svakom ljubitelju dobre drame sigurno posebno svidjeti.

U svakom trenutku serije se vidi visoka produkcija, pa su tako scene, ambijent i lokacije na kojima se serija odvija, zaista fantastične. Također gluma je na vrhuncu, pogotovo fantastičnog Benedicta.

Ova serija je svakako moja preporuka i nešto što nikako ne bi smjeli propustiti.

Kao što smo već spomenuli, cijelu mini-seriju „Patrick Melrose“ možete gledati na HBO GO (prvih mjesec dana besplatno), dakako s Hrvatskim titlovima.

Trailer serije:

Similar Posts