Black Widow teorija: Taskmaster bi mogao biti Hawkeye

Black Widow teorija: Taskmaster bi mogao biti Hawkeye

Film Black Widow kronološki je postavljen nedugo nakon događaja Captain America: Civil War. To znači da je Natasha vrlo živa i u bijegu od vlasti, a svi događaji iz Marvel Cinematic Universea prije svađe između Avengers heroja ostaju dio njezine povijesti. Mnogi od tih događaja nisu istraženi, već samo spomenuti, poput povijesti Natashe i samog Hawkeyeja, Clinta Bartona, posebno njihova zajednička iskustva u Budimpešti. U 2012. godini, u filmu The Avengers, Clint je istaknuo da se Budimpešte sjećaju “vrlo različito”, dok su se u Avengers Endgame oboje složili da je putovanje u svemir “dug put od Budimpešte”. Sada bi se ta povijest mogla prikazati u Black Widow, kada Hawkeye ili služi kao Taskmaster u flashbacku, ili se nekako suoči s tim negativcem.

Gledajući trailer za Black Widow, jedan određeni snimak je uzbudio obožavatelje koji misle da će Hawkeye biti prisutan u filmu, i to samo u vještini koju je kopirao Taskmaster, a ne fizički. Taskmaster izlazi s vrha automobila s lukom i strijelom sličnim onome koji koristi Hawkeye, a pokreti negativca su isti kao Clintovi.

Postoji nekoliko načina na koji se ovo može odigrati. Prvi je da je ovo flashback, a Hawkeye je služio kao Taskmaster, što znači da izraz “Taskmaster” nije toliko ime već titula u Marvel Cinematic Universe. Ako Hawkeye pokuša naglo ukloniti Natashu, to bi ispunilo Natašinu tvrdnju iz The Avengers: “Agent Barton je poslan da me ubije. Odlučio je drugačije.” Teorija zavjere malo previše ima ovaj sljedeći zalogaj, no naslov Taskmastera mogao bi ići na napredne ili posebno talentirane pojedince koji su im na neki način isprani mozgovi da bi poslužili većem zlikovcu. Napokon, Marvel Cinematic Universe voli raditi čitavu stvar iza zavjese, a Hawkeye ima iskustva u tome da se kontrolira njegov um. To bi onda objasnilo odluku Black Widow da je udarila Hawkeyeja po glavi dovoljno snažno da mu se um razbistri u The Avengers – jer možda se već i susrela s tim.

Black Widow teorija: Taskmaster bi mogao biti Hawkeye

Onda je opet moguće da je Crvena soba koja je trenirala Natashu možda zabrljala s njenim umom. U ovom slučaju ispunit će se i naznake da se Budimpešte sjeća “vrlo različito” i Barton “poslan da ubije” Black Widow, ali na sasvim drugačiji način. Na Natashin je um možda utjecalo da vjeruje da je Hawkeye poslan da je ubije i odabrao je da ju ne postavi za neprijatelja jer netko drugi kontrolira njezinu perspektivu. Kad je odlučio ne ubiti je, to je bilo zato što je znao da se njome manipulira, a cjelokupno zajedničko iskustvo vidi u drugačijem svjetlu nego što to radi Clint.

Naravno, moguće je da Taskmaster jednostavno koristi luk i strijelu i nema veze s Hawkeyejem, ali to se čini malo vjerojatnim obzirom na to koliko Marvel voli povezati svoje MCU junake u svakom filmu i iskreno je tako puno manje zabavno.

Radi argumentacije, moguće je da Taskmaster zapravo prati skup vještina stripa i imao je prethodni susret s Hawkeyejem ili je na neki drugi način promatrao njegov rad i uzeo set vještina luka i strijele. To bi tada moglo zadržati scenu Taskmastera koja se danas vidi u traileru i upotrijebiti Hawkeyejevu vještinu protiv Natashe bez uključivanja Clint Bartona.

Black Widow u kina dolazi 01. svibnja 2020.

Similar Posts