Martin Scorsese nastavlja svoje kontroverzne komentare prema Marvelovim filmovima

Martin Scorsese nastavlja svoje kontroverzne komentare prema Marvelovim filmovima

Nakon što je Martin Scorsese usporedio Marvelove filmove s vožnjama u tematskim parkovima i tvrdio da oni nisu “kinematografija,” fanovi su započeli usijanu raspravu o tome ima li ili ne ovaj nagrađivani filmaš pravo. I dok su mnogi rekli da Martin Scorsese i svi ostali imaju pravo ne voljeti Marvelove filmove, izjava da oni ‘nisu prava kinematografija’ je nategnuta s obzirom na to da svi filmovi tehnički zadovoljavaju definiciji pojma, bez obzira na kvalitetu.

Tijekom intervjua za Entertainment Weekly, Martin Scorsese je odlučio proširiti svoje razdorne komentare nakon što je upitan bi li ključna scena u nadolazećem The Irishman filmu mogla preživjeti veliki Hollywoodski studio danas. I dok je Martin Scorsese ponovio kako misli da su Marvelovi filmovi ‘filmovi tematskih parkova,’ on priznanje da su mnogi od njih napravljeni vrlo dobro na raznim nivoima i nazvao je superherojske filmove “novom formom umjetnosti”:

“Veliki filmovi, veliki stripovski filmovi, oni su filmovi tematskih parkova – koliko god nekih od njih bili dobro napravljeni, na svim nivoima. To ne druga forma kinematografiji ili druga umjetnost potpuno. Mi se nadamo da postoje kina koja pokazuju filmove koji nisu to. I da ako ih neće pokazati da filmaši barem imaju šansu sa streamingom – to mijenja iskustvo, ali u protivnom, za dvije do tri godine, to se neće raditi. Dobar filmaš dolazi iz Italije ili Francuske, film mora biti [franšiza] ili ga više neće praviti.”

Ranije u komentaru, Martin Scorsese je ponovio ono što su mnogi Marvelovi fanovi naglašavali, “[…] tko kaže da je kinematografija samo jedna stvar? To je sigurno puno različitih stvari i trenutno smo u velikom trenutku evolucije.”

Što mislite i ovim posljednjim komentarima Martina Scorsesea o Marvelovim filmovima?

Similar Posts