Stvarno Iron Man odijelo leti 135 km/h [Video]

Stvarno Iron Man odijelo leti 135 km/h [Video]

Svijet je možda na putu za prvu stvarnu verziju Iron Mana, neke vrste. Novi dio tehnologije pomogao je britanskom izumitelju po imenu Richard Browning letjeti brže od 135 km/h, oborivši svjetski rekord, svojim jet-paketima iznad engleskog Brighton Pier. To je odijelo s upravljanjem tijela i mlaznim motorom, a zasigurno je najbliža stvarima Tonyja Starka u Iron Man odijelu. Ne izgleda baš tako sjajno, ali izumitelj još uvijek radi na tehnologiji u svim pogledima, od njegove veličine do toga koliko brzo može letjeti s tim, pa će možda jednog dana uspjeti doći do toga.

“Zaista sam zadovoljan današnjim danom u privatnom testiranju sam uspio letjeti do 120 km/h,” rekao je Browning nakon postavljanja rekorda, kao što se vidi u videu s CNET-a. “Nadao sam se da ćemo moći prijeći 110 km/h, jednog dana, u uvjetima koji će biti takvi kakvi bi trebali biti, ali ići tada, čak 15 km/h brže nego što sam ikada prije letio – ne mogu biti sretniji.”

IRON MAN

Odmah nakon postavljanja rekorda, u maniri pravog Tonyja Starka, Browning je usmjerio svoje buduće ciljeve. “To je samo početak,” rekao je. “Mi možemo ići brže.” On ima viziju u kojima će odijela letjeti 240-290 km/h, ali kaže “mi ćemo to morati učiniti stabilnim, razumnim koracima. 135 je jako dobro za sada.”

Što se tiče prskalica viđenih na njegovim nogama u gornjem videu, to je bilo samo za dramatični učinak i on ih zapravo nije kontrolirao. Jednostavno su ga napravili da izgleda više kao super heroj. Sustav gravitacijskog paketa koji Browning koristi nije dostupan javnosti, ali nadamo se da bi uskoro mogao postati.

Pogledajte ispod stvarno Iron Manovo odijelo u akciji

Druge je zanimalo i ovo...