10 Najboljih filmova Charlize Theron

Charlize Theron filmovi – Top 10 najboljih

Charlize Theron (Benoni, 7. kolovoza 1975.) je južnoafrička i američka glumica, filmska producentica te bivši model. Oscara za najbolju žensku ulogu dobila je 2003. godine za ulogu Aileen Wuornos u filmu Čudovište. Američka državljanka postala je 2007. godine.

Charlie Theron filmovi – 10 najboljih

10. In the Valley of Elah (2007)

In the Valley of Elah (2007)

Žanr: Drama
Redatelj: Paul Haggis
Glumci: Tommy Lee Jones, Charlize Theron, Jason Patric, Susan Sarandon

Radnja ukratko: Mike Deerfield nestane prvog vikenda nakon povratka iz služenja u Iraku i njegovi roditelji Hank (Tommy Lee Jones), bivši vojnik i Joan (Susan Sarandon) odmah kreću u potragu za njime. Emily Sanders (Charlize Theron), detektivka iz New Mexica, im predano pomaže u potrazi. Kako se dokazi gomilaju, ona shvaća da se slučaj nestale osobe pretvara u nešto puno kompliciranije, i ona i Hank se nađu u sukobu s vojnom silom. Kad istina o Mikeovom boravku u Iraku počinje izlaziti na vidjelo, u pokušaju da razriješi misterij sinova nestanka, Hank mora preispitati sva svoja dugogodišnja uvjerenja.

9. The Road (2009)

The Road (2009)

Žanr: Avantura, drama
Redatelj: John Hillcoat
Glumci: Viggo Mortensen, Charlize Theron, Kodi Smit-McPhee

Radnja ukratko: Otac i sin lutaju pustopoljinama postapokaliptične Amerike. Bez ičega svoga osim odjeće i pištolja koji ih štiti od razularenih bandi, uputili su se prema obali. Iako ne znaju što ih tamo čeka. Put je težak i neizvjestan.

8. Men of Honor (2000)

Men of Honor (2000)

Žanr: Biografija, drama
Redatelj: George Tillman Jr.
Glumci: Cuba Gooding Jr., Robert De Niro, Charlize Theron

Radnja ukratko: Priča o Carl Brashear, prvom Afričko-Američkom U.S. Navy Diver i čovjeku koji ga je trenirao.

7. Bombshell (2019)

Bombshell (2019)

Žanr: Biografija, drama
Redatelj: Jay Roach
Glumci: Charlize Theron, Nicole Kidman, Margot Robbie, Kate McKinnon

Radnja ukratko: Tri zaposlenice Fox News nađu se u sukobu sa osnivačem Rogerom Ailesom zbog njegovog otrovnog šovinističkog pristupa kojiim vodi tvrtku.

6. The Cider House Rules (1999)

The Cider House Rules (1999)

Žanr: Drama, romantika
Redatelj: Lasse Hallström
Glumci: Tobey Maguire, Charlize Theron, Michael Caine

Radnja ukratko: Suosjećajni mladić, odgojen u sirotištu i obučen da bude liječnik tamo, odluči otići vidjeti svijet.

5. Monster (2003)

Monster

Žanr: Biografija, krimi, drama
Redatelj: Patty Jenkins
Glumci: Charlize Theron, Christina Ricci, Bruce Dern

Radnja ukratko: Aileen Wuornos (Theron) je imala teško i okrutno djetinjstvo obilježeno maltretiranjem i zlouporabom droga u Michiganu, počevši se prostituirati u 13. godini, kada je i zatrudnjela. Wuornos se nakon nekog vremena seli u Floridu gdje se prostituira uz auto-cestu, utažavajući glad vozača kamiona. Ovaj film bilježi glavne događaje u razdoblju od devet mjeseci 1989-1990 godine u kojem je ona imala lezbijski odnos sa Selby (Ricci), kada je također počela ubijati svoje klijente koji su je pokušali silovati.

4. The Italian Job (2003)

The Italian Job (2003)

Žanr: Akcija, krimi, triler
Redatelj: F. Gary Gray
Glumci: Donald Sutherland, Mark Wahlberg, Edward Norton, Charlize Theron

Radnja ukratko: Nakon što je izdan i ostavljen umrijeti u Italiji, Charlie Croker i njegov tim planiraju razraditi pljačku protiv svog bivšeg saveznika.

3. Prometheus (2012)

Žanr: Avantura, misterija, sci-fi
Redatelj: Ridley Scott
Glumci: Noomi Rapace, Logan Marshall-Green, Michael Fassbender, Charlize Theron

Radnja ukratko: Ekipa znanstvenika i istraživača na Prometeju nalazi se ni više ni manje nego na putu da otkrije odgovore na najdublja životna pitanja. Ekspediciju vode dva briljantna mlada znanstvenika, Shaw (Noomi Rapace) i Holloway (Logan Marshall-Green) sa suprotnim motivima. Shaw je vjernica: želi upoznati te “bogove” kako bi se približila svojim tradicionalnim vjerskim pogledima, dok Holloway želi razotkriti tu vrstu duhovnosti. U svojem radu kao arheolozi otkrili su tragove na špiljskim piktogramima iz starih civilizacija diljem svijeta, pri čemu svi ukazuju na isto mjesto u dalekom svemiru, i uvjerili su korporaciju Weyland Industries da financira misiju. Nitko od znanstvenika nije bio pripremljen za nezamislive terore na koje će naići.

2. The Devil’s Advocate (1997)

The Devil's Advocate (1997)

Žanr: Drama, misterija, triler
Redatelj: Taylor Hackford
Glumci: Keanu Reeves, Al Pacino, Charlize Theron

Radnja ukratko: Izuzetno obučen odvjetnik s Floride dobio je ponudu za posao u New Yorku za veliko odvjetničko društvo s velikim gazdom – najveća prilika u njegovoj karijeri.

1. Mad Max: Fury Road (2015)

Žanr: Akcija, avantura, sci-fi
Redatelj: George Miller
Glumci: Tom Hardy, Charlize Theron, Nicholas Hoult

Radnja ukratko: Žena se pobunila protiv tiranskog vladara u postapokaliptičnoj Australiji u potrazi za svojim domom, uz pomoć skupine zarobljenika, psihotičnog štovatelja i skitnice pod nazivom Max.

Similar Posts