Nicole Kidman filmovi - Top 10 najboljih

Nicole Kidman filmovi – Top 10 najboljih

Nicole Kidman (Honolulu, 20. lipnja 1967.) je australska i američka glumica, jedna od najpoznatijih glumica sadašnjice.

Bila je udana za Tom Cruise, od kojeg se rastala 2001. godine, nakon čega su krenuli njezini najuspješniji filmovi.

Osvojila je Oscara za najbolju glumicu u filmu The Hours (2002) i mnoge druge nagrade – između ostalog i Zlatni globus i BAFTA nagradu. 2003. godine je bila najtraženija glumica Hollywooda

U braku je s country glazbenikom Keithom Urbanom. Majka je četvero djece (kćer i sin iz prvog te dvije kćeri iz sadašnjeg braka).

Nicole Kidman filmovi – 10 najboljih

10. Rabbit Hole (2010)

Rabbit Hole (2010)

Žanr: Drama
Redatelj: John Cameron Mitchell
Glumci: Nicole Kidman, Aaron Eckhart, Dianne Wiest

Radnja ukratko: Becca i Howie Corbett su sretan bračni par čiji se savršen svijet sruši kada im sin Danny pogine. Dannyja je pogazio auto i dječak je na mjestu umro. Becca se pokušava suočiti sa šokom. Utjehu pronalazi u druženju sa mladim crtačem stripova, Jasonom, a koji je pak krivac za nesreću njezina sina. Njezina fiksacija mladićem odvlači je od uspomene na sina dok je pak Howie neutješan i stalno u mislima na prošlost. Corbettovi će se svaki na svoj način boriti sa uspomenama ali i graditi svoju budućnost.

9. Cold Mountain (2003)

Cold Mountain (2003)

Žanr: Avantura, drama, povijesni
Redatelj: Anthony Minghella
Glumci: Jude Law, Nicole Kidman, Renée Zellweger

Radnja ukratko: W.P. Inman je mladi vojnik, koji upoznaje Adu, zaljubi se u nju, no odnos im se pogorša nakon što on krene u rat. Nakon bezbroj bitaka i gubitaka prijatelja, i vidjevši da Konfederacija gubi, Inmanu dojadi stanje rata, te se pješke zaputi prema Hladnoj planini (Cold Mountain), u području Sjeverne Karoline i prema ženi koju voli.

No, Ada je gradska žena koja se nedavno preselila na ruralnu farmu gdje je nedavno umro njen otac, i pokušava sačuvati farmu od propasti zajedno s Ruby, jer su svi muškarci u ratu. Ada i Ruby imaju i susrete s muškarcima, koji nisu otišli u rat, već su ostali u svojoj zemlji, te sada hvataju ratne dezertere za vojsku. S tim će muškarcima i sam Inman imati problema.

8. Paddington (2014)

Paddington (2014)

Žanr: Avantura, komedija, obiteljski
Redatelj: Paul King
Glumci: Hugh Bonneville, Sally Hawkins, Julie Walters, Nicole Kidman

Radnja ukratko: Film Medvjedić Paddington prati komične avanture mladog peruanskog medvjeda koji putuje u London u potrazi za domom. Izgubljen i usamljen na stanici Paddington poboji se da gradski život nije onakav kakvim ga je zamišljao – dok ne upozna obitelj Brown. Oni pročitaju rukom napisanu poruku obješenu o njegov vrat (‘Molimo vas, pazite na ovog medvjeda. Hvala.’) i ponude mu čaj, ime i krov nad glavom. Čini se da mu se sreća osmjehnula – sve dok ga ne uoči muzejska preparatorica životinja

7. Bombshell (2019)

Bombshell (2019)

Žanr: Biografski, drama
Redatelj: Jay Roach
Glumci: Charlize Theron, Nicole Kidman, Margot Robbie, Kate McKinnon

Radnja ukratko: Tri zaposlenice Fox News nađu se u sukobu sa osnivačem Rogerom Ailesom zbog njegovog otrovnog šovinističkog pristupa kojiim vodi tvrtku.

6. Moulin Rouge (2001)

Moulin Rouge (2001)

Žanr: Drama, mjuzikl, romantika
Redatelj: Baz Luhrmann
Glumci: Nicole Kidman, Ewan McGregor, John Leguizamo

Radnja ukratko: U filmu se mladi engleski pjesnik Christian (Ewan McGregor) zaljubi u smrtno bolesnu zvijezdu Moulin Rougea, glumicu i kurtizanu Satine (Nicole Kidman).

5. The Hours (2002)

The Hours (2002)

Žanr: Drama, romantika
Redatelj: Stephen Daldry
Glumci: Meryl Streep, Nicole Kidman, Julianne Moore

Radnja ukratko: SATI prate jedan dan u životu tri vrlo različite osobe, koje sve dijele osjećaj da žive svoje živote za nekog drugog. Virginia Woolf (Nicole Kidman) živi u predgrađu Londona 1920-ih dok se muči da započne pisati svoj prvi veliki roman, „Gospođa Dalloway“, i pritom pokušava prevladati mentalnu bolest koja je prijeti progutati.

Laura Brown (Julianne Moore), mlada žena i majka u poratnom Los Angelesu, čita „Gospođu Dalloway“ te je knjiga tako duboko pogodi da počne sumnjati u život koji si je izabrala. Naposljetku, Clarissa Vaughan (Meryl Streep) suvremena je gospođa Dalloway u današnjem New Yorku koja planira zabavu za svog prijatelja i bivšeg ljubavnika koji polako gubi borbu s AIDS-om. Tri žene, koje dijeli gotovo 80 godina, prolaze kroz slične krize povezane jednim književnim djelom.

4. Eyes Wide Shut (1999)

Žanr: Drama, misterija, triler
Redatelj: Stanley Kubrick
Glumci: Tom Cruise, Nicole Kidman, Todd Field

Radnja ukratko: Liječnik iz New Yorka, koji je u braku s umjetnicom, odlazi na zaprepašćujuću i opasnu noćnu odiseju seksualnog i moralnog otkrića, nakon što mu žena prizna da ga je jednom gotovo prevarila.

3. Lion (2016)

lion

Žanr: Biografija, drama
Redatelj: Garth Davis
Glumci: Dev Patel, Nicole Kidman, Rooney Mara

Radnja ukratko: Petogodišnji dječak iz Indije izgubi se na ulicama Calcutte, tisućama kilometara od svoga doma. Preživi mnogo toga dok ga ne posvoji par iz Australije. Dvadeset i pet godina kasnije kreće u potragu za svojom izgubljenom obitelji koristeći Google Earth.

2. The Others (2001)

The Others (2001)

Žanr: Horor, misterija, triler
Redatelj: Alejandro Amenábar
Glumci: Nicole Kidman, Christopher Eccleston, Fionnula Flanagan

Radnja ukratko: Žena koja živi u tamnoj staroj kući sa svoje dvoje djece koja imaju takvu bolest da ne smiju biti na direktnoj sunčevoj svjetlosti postaje uvjerena da je kuća njezine obitelji ukleta.

1. Dogville (2003)

Dogville (2003)

Žanr: Krimi, drama
Redatelj: Lars von Trier
Glumci: Nicole Kidman, Paul Bettany, Lauren Bacall

Radnja ukratko: Žena u bijegu od mafije je nevoljko primljena u mali Colorado grad. U zamjenu, ona pristaje raditi za njih. Kada se potraga približava gradu, ona saznaje da njihova potpora ima cijenu. A opet, njezina opasna tajna nikada nije daleko.

Similar Posts