Na današnji dan, 1967. godine, rođena je Nicole Kidman, a mi vam ovom prilikom donosimo 10 nama najboljih njezinih filmova.

Napišite nam u komentarima koji su vama najbolji filmovi Nicole Kidman.

Nicole Mary Kidman (Honolulu, 20. lipnja 1967.) je australska i američka glumica, jedna od najpoznatijih glumica sadašnjice.

Bila je udana za Tom Cruise, od kojeg se rastala 2001. godine, nakon čega su krenuli njezini najuspješniji filmovi.

Osvojila je Oscara za najbolju glumicu u filmu The Hours (2002) i mnoge druge nagrade – između ostalog i Zlatni globus i BAFTA nagradu. 2003. godine je bila najtraženija glumica Hollywooda

U braku je s country glazbenikom Keithom Urbanom. Majka je četvero djece (kćer i sin iz prvog te dvije kćeri iz sadašnjeg braka).

10. The Railway Man (2013)

The Railway Man (2013)

Žanr: Biografija, drama, romantika

Redatelj: Jonathan Teplitzky

Glumci: Colin Firth, Nicole Kidman, Stellan Skarsgård

Radnja ukratko: Rađen prema memoarima Erica Lomaxa, film THE RAILWAYMAN je istinita priča o britanskom vojnom časniku, inženjeru Ericu Lomaxu (Colin Firth), koji je tijekom Drugog svjetskog rata kao japanski ratni zarobljenik poslan u radni logor na Tajland na izgradnju zloglasne „Željeznice smrti”, barbarskog projekta koji je odnio preko 250.000 ljudskih života. Desetljećima kasnije, Lomax otkriva da je njegov japanski „krvnik” (Hiroyuki Sanada) još uvijek živ i uz potporu supruge (Nicole Kidman) i najboljeg prijatelja (Stellan Skarsgard) odluči se suočiti i s njim i prošlošću koja ga proganja.

9. Rabbit Hole (2010)

Rabbit Hole (2010)

Žanr: Drama

Redatelj: John Cameron Mitchell

Glumci: Nicole Kidman, Aaron Eckhart, Dianne Wiest

Radnja ukratko: Becca i Howie Corbett su sretan bračni par čiji se savršen svijet sruši kada im sin Danny pogine. Dannyja je pogazio auto i dječak je na mjestu umro. Becca se pokušava suočiti sa šokom. Utjehu pronalazi u druženju sa mladim crtačem stripova, Jasonom, a koji je pak krivac za nesreću njezina sina. Njezina fiksacija mladićem odvlači je od uspomene na sina dok je pak Howie neutješan i stalno u mislima na prošlost. Corbettovi će se svaki na svoj način boriti sa uspomenama ali i graditi svoju budućnost.

8. Cold Mountain (2003)

Cold Mountain (2003)

Žanr: Avantura, drama, povijesni

Redatelj: Anthony Minghella

Glumci: Jude Law, Nicole Kidman, Renée Zellweger

Radnja ukratko: W.P. Inman je mladi vojnik, koji upoznaje Adu, zaljubi se u nju, no odnos im se pogorša nakon što on krene u rat. Nakon bezbroj bitaka i gubitaka prijatelja, i vidjevši da Konfederacija gubi, Inmanu dojadi stanje rata, te se pješke zaputi prema Hladnoj planini (Cold Mountain), u području Sjeverne Karoline i prema ženi koju voli. No, Ada je gradska žena koja se nedavno preselila na ruralnu farmu gdje je nedavno umro njen otac, i pokušava sačuvati farmu od propasti zajedno s Ruby, jer su svi muškarci u ratu. Ada i Ruby imaju i susrete s muškarcima, koji nisu otišli u rat, već su ostali u svojoj zemlji, te sada hvataju ratne dezertere za vojsku. S tim će muškarcima i sam Inman imati problema.

7. Paddington (2014)

Paddington (2014)

Žanr: Avantura, komedija, obiteljski

Redatelj: Paul King

Glumci: Hugh Bonneville, Sally Hawkins, Julie Walters, Nicole Kidman

Radnja ukratko: Film Medvjedić Paddington prati komične avanture mladog peruanskog medvjeda koji putuje u London u potrazi za domom. Izgubljen i usamljen na stanici Paddington poboji se da gradski život nije onakav kakvim ga je zamišljao – dok ne upozna obitelj Brown. Oni pročitaju rukom napisanu poruku obješenu o njegov vrat (‘Molimo vas, pazite na ovog medvjeda. Hvala.’) i ponude mu čaj, ime i krov nad glavom. Čini se da mu se sreća osmjehnula – sve dok ga ne uoči muzejska preparatorica životinja

6. Moulin Rouge (2001)

Moulin Rouge (2001)

Žanr: Drama, mjuzikl, romantika

Redatelj: Baz Luhrmann

Glumci: Nicole Kidman, Ewan McGregor, John Leguizamo

Radnja ukratko: U filmu se mladi engleski pjesnik Christian (Ewan McGregor) zaljubi u smrtno bolesnu zvijezdu Moulin Rougea, glumicu i kurtizanu Satine (Nicole Kidman).