10 Najboljih filmova Renée Zellweger

10 Najboljih filmova Renée Zellweger

Donosimo vam 10 najboljih filmova američke glumice i oskarovke Renée Zellweger. Napišite nam u komentarima koji su vama najbolji njezini filmovi.

Renée Kathleen Zellweger (Baytown, Teksas, 25. travnja 1969.), američka glumica i oskarovka.

Osvojila je Oscara za sporednu ulogu u filmu Cold Mountain (2003). Također je dobitnica nagrada Zlatni globus, BAFTA, kao i nagrade Ceha filmskih glumaca.

U nastavku pogledajte 10 najboljih filmova Renée Zellweger:

10. Me, Myself & Irene (2000)

Me, Myself & Irene (2000)

Žanr: Komedija

Redatelj: Bobby Farrelly, Peter Farrelly

Glumci: Jim Carrey, Renée Zellweger, Anthony Anderson

Radnja ukratko: Policajac s Rhode Islanda Charlie Baileygates nije imao nimalo lak život. Vjenčao se s voljenom djevojkom, ali ona ga je već nakon nekoliko dana prevarila s vozačem limuzine i pritom rodila trojke. Iako mu oni ni na koji način nisu nalik, Charlie je s puno ljubavi odgojio svoje sinove postavši samohrani otac nakon što ga je supruga ostavila. Godinama kasnije Charlie uživa puno povjerenje svojih kolega i sugrađana, ali samo kada pije lijekove. Dobri čuvar zakona, naime, pati od poremećaja podvojene ličnosti, te povremeno prevlada njegova suprotnost, jezičavi i agresivni Hank. Stvari će se dodatno zakomplicirati kada Charlie dobije zadatak odvesti lijepu Irene u policijsku postaju u drugoj državi, dok se za nju istodobno zanimaju bivši dečko Dickie i njegov suradnik u mutnim poslovima Gerke.

9. Miss Potter (2006)

Miss Potter (2006)

Žanr: Biografija, drama

Redatelj: Chris Noonan

Glumci: Renée Zellweger, Ewan McGregor, Emily Watson

Radnja ukratko: Govori o Beatrix Potter, engleskoj spisateljici za djecu i njenoj ljubavnoj vezi s Normanom Warnom. Beatrix je odlučila ne ulaziti u brak misleći da se nikad neće zaljubiti. To joj ne uspijeva. Zaljubljuje se u svog izdavača, Normana Warna, što se ne sviđa njenoj obitelji. On izdaje još 3 njene slikovnice. Za vrijeme njenog ljetovanja, on umire od posljedica kašlja (prava istina je da je umro od leukemije). Ona kupuje jedno imanje u Engleskoj gdje nastavlja stvarati do kraja života.

8. One True Thing (1998)

One True Thing (1998)

Žanr: Drama

Redatelj: Carl Franklin

Glumci: Meryl Streep, Renée Zellweger, William Hurt

Radnja ukratko: Iznimna dirljiva obiteljska drama o mladoj ženi prisiljenoj vratiti se u roditeljski dom i prilagoditi se životu s majkom (vještom kućanicom s kojom se nikad nije poistovjećivala) i ljudinom od oca (kojeg je uvijek idolizirala).

7. Appaloosa (2008)

Appaloosa (2008)

Žanr: Krimi, drama, romantika

Redatelj: Ed Harris

Glumci: Ed Harris, Viggo Mortensen, Renée Zellweger

Radnja ukratko: Suparnici u filmu Povijest nasilja, Ed Harris i Viggo Mortensen sada su se udružili kao prijatelji i plaćeni čuvari reda i mira, Cole i Hitch, u vesternu prepunom pucnjave, a snimljenom prema romanu Roberta B. Parkera. Žena koja pristiže u grad s jednim dolarom u džepu i nagonom za preživljavanje, Renée Zellweger ,unosi osjećaje – a to je ono od čega se gine – u potjeru za ubojicom Randallom Braggom (Jeremy Irons) kojeg valja privesti pravdi.

6. Bridget Jones’s Diary (2001)

Bridget Jones's Diary (2001)

Žanr: Komedija, drama, romantika

Redatelj: Sharon Maguire

Glumci: Renée Zellweger, Colin Firth, Hugh Grant

Radnja ukratko: Bridget Jones je 30-godišnja singlica iz Londona koja je upravo donijela botne novogodišnje odluke: smršaviti bar 10 kg, upecati mrak frajera, poboljšati seksulani život i zatražiti povišicu.
Njezin je najbolji prijatelj dnevnik u kojeg zapisuje sve što joj se događa. Uskoro će se Bridget naći između dvije vatre: superseksi gada Daniela i zbunjenog emotivnog Darcyja.. Koga li će izabrati.

5. White Oleander (2002)

White Oleander (2002)

Žanr: Drama

Redatelj: Peter Kosminsky

Glumci: Michelle Pfeiffer, Renée Zellweger, Robin Wright

Radnja ukratko: Oleandar može biti otrovan… kao i majčinska ljubav. Film ’Bijeli oleandar’ priča nam nezaboravnu priču o Astrid, djevojci čija odiseja kroz niz skrbničkih domova u Los Angelesu – a svaki od njih je poseban svijet s vlastitim zakonima, opasnostima i životnim lekcijama koje treba naučiti – postaje put izbavljenja i samospoznaje. Njena beskompromisna, no zavodljiva majka Ingrid (M. Pfeiffer) ubija svog dečka jer ju je napustio, a petnaestogodišnja Astrid (A. Lohman) prisustvuje uhićenju majke. Taj događaj promijenit će tijek njihovih života. Najednom je Astrid prepuštena sama sebi. Prošavši kroz mnoge skrbničke kuće i često mijenjajući skrbnike, Astrid mora ovladati tehnikama potrebnima za preživljavanje u nepopustljivom i često okrutnom svijetu u kojem je primorana živjeti. Astrid očajnički pokušava izgraditi vlastiti identitet u okolini koja se neprestano mijenja. Iza rešetaka, Ingridin moćni utjecaj je jedina konstanta u životu Astrid. U dobru i u zlu.

4. Cold Mountain (2003)

Cold Mountain (2003)

Žanr: Avantura, drama, povijesni

Redatelj: Anthony Minghella

Glumci: Jude Law, Nicole Kidman, Renée Zellweger

Radnja ukratko: W.P. Inman je mladi vojnik, koji upoznaje Adu, zaljubi se u nju, no odnos im se pogorša nakon što on krene u rat. Nakon bezbroj bitaka i gubitaka prijatelja, i vidjevši da Konfederacija gubi, Inmanu dojadi stanje rata, te se pješke zaputi prema Hladnoj planini (Cold Mountain), u području Sjeverne Karoline i prema ženi koju voli. No, Ada je gradska žena koja se nedavno preselila na ruralnu farmu gdje je nedavno umro njen otac, i pokušava sačuvati farmu od propasti zajedno s Ruby, jer su svi muškarci u ratu. Ada i Ruby imaju i susrete s muškarcima, koji nisu otišli u rat, već su ostali u svojoj zemlji, te sada hvataju ratne dezertere za vojsku. S tim će muškarcima i sam Inman imati problema.

3. Jerry Maguire (1996)

Jerry Maguire (1996)

Žanr: Komedija, drama, romantika

Redatelj: Cameron Crowe

Glumci: Tom Cruise, Cuba Gooding Jr., Renée Zellweger

Radnja ukratko: Kada sportski agent ima moralno prosvjetljenje i otpušten je zbog izražavanja istog, odlučuje staviti svoju novu filozofiju na test kao nezavisnog agenta s jednim sportašem koji ostaje s njim i njegovim bivšim tajnikom.

2. Chicago (2002)

Chicago (2002)

Žanr: Komedija, krimi, mjuzikl

Redatelj: Rob Marshall

Glumci: Renée Zellweger, Catherine Zeta-Jones, Richard Gere

Radnja ukratko: Ubojice Velma Kelly i Roxie Hart se nalaze zajedno na smrtnoj kazni i bore se za slavu koja će ih sačuvati od vješala 1920-ih u Chicagu.

1. Cinderella Man (2005)

Cinderella Man (2005)

Žanr: Biografija, krimi, drama

Redatelj: Ron Howard

Glumci: Russell Crowe, Renée Zellweger, Craig Bierko

Radnja ukratko: Priča o James Braddock, navodno potrošenom boksaču koji se vratio, postao šampion i inspiracija u 1930tima.

Similar Posts