5 Najboljih filmova Alicia Vikander

5 Najboljih filmova Alicia Vikander

Donosimo vam 5 najboljih filmova Švedske glumice Alicije Vikander. Koje su vama najbolje njezine uloge?

Alicia Amanda Vikander (rođena 03. listopada 1988) je Švedska glumica. Rođena i odrasla u Gothenburgu, Vikander je započela glumiti kao dijete u Gothenburg opernoj kući i plesala je balet u Royal Swedish Baletnoj Školi.

Osvojila je Oscara za sporednu ulogu u filmu The Danish Girl (2015).

U nastavku pogledajte 5 Najboljih filmova Alicia Vikander

5. The Man from U.N.C.L.E. (2015)

The Man from U.N.C.L.E. (2015)

Žanr: Akcija, avantura, komedija

Redatelj: Guy Ritchie

Glumci: Henry Cavill, Armie Hammer, Alicia Vikander

Radnja ukratko: U ranim šezdesetima, CIA-in agent Napoleon Solo i KGB-ov operativac Illya Kuryakin sudjeluju u združenoj misiji protiv misteriozne kriminalne organizacije koja pokušava pribaviti nuklearno oružje. Kvalitetna akcija i britki humor ovoga filma osvojit će vas na prvu!

4. A Royal Affair (2012)

A Royal Affair (2012)

Žanr: Biografija, drama, povijesni

Redatelj: Nikolaj Arcel

Glumci: Alicia Vikander, Mads Mikkelsen, Mikkel Boe Følsgaard

Radnja ukratko: Mlada danska kraljica udana za psihički nestabilnog kralja zaljubljuje se u kraljevskog liječnika. Skupa će započeti revoluciju koja će promijeniti svijet.

3. Ex Machina (2014)

Ex Machina (2014)

Žanr: Drama, misterija, sci-fi

Redatelj: Alex Garland

Glumci: Alicia Vikander, Domhnall Gleeson, Oscar Isaac

Radnja ukratko: Caleb, 26-godišnji programer izabran je da sudjeluje u neobičnom i fascinantnom eksperimentu u kojem mora komunicirati s prvom pravom umjetnom inteligencijom na svijetu, smještenom u tijelo lijepe djevojke robota.

2. The Light Between Oceans (2016)

The Light Between Oceans (2016)

Žanr: Drama, romantika

Redatelj: Derek Cianfrance

Glumci: Michael Fassbender, Alicia Vikander, Rachel Weisz

Radnja ukratko: Nakon četiri godine borbe na zapadnoj fronti, Tom Sherbourne vraća se u Australiju i preuzima posao svjetioničara. Na ovaj izolirani otok, gdje brodovi za opskrbu dolaze jednom u sezoni, Tom dovodi svoju ženu Isabel. Njih dvoje bezuspješno pokušavaju osnovati obitelj. Jednog dana, nakon nekoliko spontanih pobačaja, Isabel začuje plač djeteta na obali. Nasukani čamac skriva mrtvog čovjeka i živo dijete. Isabel uspijeva nagovoriti Toma da zadrže dijete i prisvoje ga kao svoje.

1. The Danish Girl (2015)

The Danish Girl (2015)

Žanr: Biografija, drama, povijesni

Redatelj: Tom Hooper

Glumci: Eddie Redmayne, Alicia Vikander, Amber Heard

Radnja ukratko: DANKINJA je izvanredna i nevjerojatna, istinita ljubavna priča nadahnuta životima umjetnica Lili Elbe i Gerde Wegener. Brak i profesionalni život Lili i Gerde razvijao se i mijenjao kroz Lilino životno putovanje (dobitnik Oscara Eddie Redmayne) kao prvoga muškarca na svijetu koji je promjenom spola postao žena. Operacije koje su Lili učinile ženom podijelile su svijet i postale novinarska senzacija. Scenarij je nastao prema istoimenom romanu, bestseleru Davida Ebershoffa.

Druge je zanimalo i ovo...