Henry Cavill navodno i dalje želi glumiti Supermana u Man of Steel nastavku

Henry Cavill filmovi – Top 10 najboljih

Henry William Dalgliesh Cavill (rođen 05. svibnja 1983.) britanski je glumac. Započeo je svoju karijeru u igranim adaptacijama The Count of Monte Cristo (2002) i I Capture the Castle (2003). Kasnije se pojavio u nekoliko sporednih uloga u BBC serijama The Inspector Lynley Mysteries, ITV’s Midsomer Murders i Showtime’s The Tudors.

U nastavku pogledajte 10 najboljih filmova u kojima glumi Henry Cavill.

Henry Cavill filmovi – 10 najboljih

10. Blood Creek (2009)

Blood Creek (2009)

Žanr: Horor
Redatelj: Joel Schumacher
Glumci: Henry Cavill, Dominic Purcell, Emma Booth

Radnja ukratko: Evan Marshall više od dvije godine osjećao se krivim zbog nestanka svoga starijeg brata Victora prilikom njihova ribičkog izleta u blizini mjesta Town Creek. Već se počeo miriti s tim da ga je zauvijek izgubio, međutim, jedne noći Victor se iznenada vraća kući, u groznom tjelesnom stanju, pun bijesa i željan osvete, te zatraži od Evana da odmah krene s njim natrag u Town Creek, ne dajući nikakva dodatnih objašnjenja. Evan pristaje, ne sluteći da ga čeka okršaj s drevnim zlom kakvo nije mogao ni zamisliti.

9. Sand Castle (2017)

Sand Castle (2017)

Žanr: Drama, ratni
Redatelj: Fernando Coimbra
Glumci: Nicholas Hoult, Logan Marshall-Green, Henry Cavill

Radnja ukratko: Smješten u Irak, u 2003. godinu, film Sand Castle prati grupu američkih vojnika u ranim danima invazije Iraka. Svjedok vrućine i horora je neiskusan vojnik Matt Ocre (Hoult), koji zajedno sa nekoliko svojih suboraca ima naredbu popraviti vodenu stanicu oštećenu u američkom bombardiranju.

8. Immortals (2011)

Immortals (2011)

Žanr: Akcija, drama, fantazija
Redatelj: Tarsem Singh
Glumci: Henry Cavill, Mickey Rourke, John Hurt

Radnja ukratko: Nemilosrdni kralj Hiperion vodi svoju krvoločnu vojsku na smrtonosni pohod po Grčkoj, u potrazi za oružjem koje će uništiti ljuide. Tezej, smrtnik izabran od boga Zeusa , mora povesti borbu protiv Hiperiona i njegove zle sile. Sudbina ljudi i bogova u Tezejevim je rukama.

7. Tristan + Isolde (2006)

Tristan + Isolde (2006)

Žanr: Akcija, drama, romantika
Redatelj: Kevin Reynolds
Glumci: James Franco, Sophia Myles, Rufus Sewell, Henry Cavill

Radnja ukratko: Otrovanog Tristana (Džejms Franko) u čamcu pronalazi lepa Izolda (Sofija Majls), ćerka irskog vladara. Oni se na prvi pogled zaljubljuju, ali zavet i običaji će učiniti da njihov odnos postane legendarna i zabranjena ljubavna priča.

6. Whatever Works (2009)

Whatever Works (2009)

Žanr: Komedija, romantika
Redatelj: Woody Allen
Glumci: Evan Rachel Wood, Larry David, Henry Cavill

Radnja ukratko: Boris je sredovječni mizantropični razvedeni muškarac iz New Yorka, koji iznenada susretne znatno mlađu nesofisticiranu južnjakinju Melodie s kojom se upušta u pigmalionsku vezu.

5. Stardust (2007)

Stardust (2007)

Žanr: Avantura, obiteljski, fantazija
Redatelj: Matthew Vaughn
Glumci: Charlie Cox, Claire Danes, Sienna Miller, Robert De Niro

Radnja ukratko: U gradiću na granici s čarobnom zemljom, mladić obećava svojoj ljubljenoj da će joj dohvatiti zvijezdu padalicu usred ulaska u čarobno carstvo.

4. The Count of Monte Cristo (2002)

The Count of Monte Cristo (2002)

Žanr: Akcija, avantura, drama
Redatelj: Kevin Reynolds
Glumci: Jim Caviezel, Guy Pearce, Richard Harris

Radnja ukratko: Kada romantičnog i iskrenog Edmonda Dantesa (James Cavieze) izda prijatelj (Guy Pearce), isti nevin završava na udaljenom otoku, te postaje opsjednut mislima o osveti. Nakon čudesnog bijega, naš se junak pod imenom Grof Monte Cristo pokreće svoj lukavi plan osvete.

3. The Man from U.N.C.L.E. (2015)

The Man from U.N.C.L.E. (2015)

Žanr: Akcija, avantura, komedija
Redatelj: Guy Ritchie
Glumci: Henry Cavill, Armie Hammer, Alicia Vikander

Radnja ukratko: U ranim šezdesetima, CIA-in agent Napoleon Solo i KGB-ov operativac Illya Kuryakin sudjeluju u združenoj misiji protiv misteriozne kriminalne organizacije koja pokušava pribaviti nuklearno oružje. Kvalitetna akcija i britki humor ovoga filma osvojit će vas na prvu!

2. Mission: Impossible – Fallout (2018)

Recenzija: Mission: Impossible - Fallout (2018)

Žanr: Akcija, avantura, triler
Redatelj: Christopher McQuarrie
Glumci: Tom Cruise, Henry Cavill, Ving Rhames, Rebecca Ferguson

Radnja ukratko: Najbolje namjere često se vraćaju da vas progone. U novom nastavku Nemoguće misije, Ethan Hunt (Tom Cruise) i njegov tim MMF-a (Alec Baldwin, Simon Pegg, Ving Rhames) zajedno sa saveznicima (Rebecca Ferguson, Michelle Monaghan), nađu se u utrci s vremenom kada misija krene po zlu. Henry Cavill, Angela Bassett i Vanessa Kirby pridružit će se dinamičnom timu s redateljem Christopherom McQuarriejem na čelu.

1. DC Prošireni Svemir Filmova

Henry Cavillov Superman - gdje je zapelo?!

Henry Cavilla je najviše proslavila uloga Supermana u DC proširenom svemiru filmova. Do sada je glumio u tri filma DC svemira – Man of Steel, Batman v Superman: Dawn of Justice i Justice League. Hoće li i dalje glumiti Supermana, vrijeme će pokazati.

Similar Posts