10 Najboljih filmova James Franco

James Franco filmovi – Top 10 najboljih

James Franco (rođen 19. travnja 1978.) je američki glumac, redatelj i instruktor na fakultetu.

Nominiran je za Oscara za Najboljeg glumca u filmu 127 Hours (2010), a osvojio je Golden Globe Award za Najboljeg glumca filmom The Disaster Artist (2017). Poznat je po suradnji s drugim glumcem Sethom Rogenom, a pojavio se u osam filmova i jednoj televizijskoj seriji s njim.

U nastavku pogledajte 10 najboljih filmova James Franca.

James Franco filmovi – 10 najboljih

10. The Ballad of Buster Scruggs (2018)

Žanr: Komedija, drama, western
Redatelj: Ethan Coen, Joel Coen
Glumci: James Franco, Liam Neeson, David Krumholtz

Radnja ukratko: Antologijski western koji prati šestero različitih priča kojima je zajednički muškarac imena Buster Scruggs.

9. In the Valley of Elah (2007)

In the Valley of Elah (2007)

Žanr: Drama
Redatelj: Paul Haggis
Glumci: Tommy Lee Jones, Charlize Theron, Jason Patric, Susan Sarandon

Radnja ukratko: Mike Deerfield nestane prvog vikenda nakon povratka iz služenja u Iraku i njegovi roditelji Hank (Tommy Lee Jones), bivši vojnik i Joan (Susan Sarandon) odmah kreću u potragu za njime. Emily Sanders (Charlize Theron), detektivka iz New Mexica, im predano pomaže u potrazi. Kako se dokazi gomilaju, ona shvaća da se slučaj nestale osobe pretvara u nešto puno kompliciranije, i ona i Hank se nađu u sukobu s vojnom silom. Kad istina o Mikeovom boravku u Iraku počinje izlaziti na vidjelo, u pokušaju da razriješi misterij sinova nestanka, Hank mora preispitati sva svoja dugogodišnja uvjerenja.

8. Pineapple Express (2008)

Pineapple Express (2008)

Žanr: Akcija, komedija, krimi
Redatelj: David Gordon Green
Glumci: Seth Rogen, James Franco, Gary Cole

Radnja ukratko: Diler travom i njegov najvjerniji klijent nađu se bijegu pred opasnim kriminalcem.

7. James Dean (2001)

James Dean (2001)

Žanr: Biografija, drama
Redatelj: Mark Rydell
Glumci: James Franco, Michael Moriarty, Valentina Cervi

Radnja ukratko: Biografija o glumcu Jamesu Deanu, koga je zvjezdani status tinejdžerske pobunjeničke zvijezde, kao i prijevremena smrt, pretvorile u legendu. Njegove uloge imaju puno toga zajedničkog s njegovim osobnim životom, ponajviše u teškom odnosu s ocem.

6. Spider-Man (2002, 2004, 2007)

Spider-Man (2002)

James Franco je glumio zlikovca Harolda “Harry” Osborna u Spider-Man (2002), Spider-Man 2 (2004) i Spider-Man 3 (2007) filmovima.

5. Le Petit Prince (2015)

Le Petit Prince (2015)

Žanr: Animacija, avantura, drama
Redatelj: Mark Osborne
Glumci: Jeff Bridges, Mackenzie Foy, Rachel McAdams

Radnja ukratko: Filmska animirana verzija kultnog remek djela Antoinea de Saint Exuperija. U središtu je zbivanja Djevojčica koju majka polako priprema za svijet odraslih u kojem žive. Djevojčicin susjed je ekscentrični dobronamjerni Avijatičar. On će Djevojčicu upoznati s nevjerojatnim novim svijetom u kojem je sve moguće. Svijetom u koji je on sam davno zakoračio a sve zahvaljujući Malom princu. Tu će započeti putovanje Djevojčice, putovanje u vlastiti izmaštani svijet i u svijet Malog princa. Tu će Djevojčica otkriti da je ljudska povezanost ono što je esencija zbivanja i može se vidjeti jedino srcem.

4. Milk (2008)

Milk (2008)

Žanr: Biografija, drama
Redatelj: Gus Van Sant
Glumci: Sean Penn, Josh Brolin, Emile Hirsch, Dave Franco

Radnja ukratko: Doselivši se iz San Fracisca u New York 1972. 40-godišnji Harvey Milk postaje borac za prava homuseksualaca. Milk je zaključio da će se bolje izboriti za svoja prava kroz politički aktivizam te se kandidirao za gradsku vlast. 1977. je postao prvi deklarirani homosekusalac u SAD izabran u politiku. Najžešći oponenti bili su mu nacionalna anti gay skupina Spasimo djecu koju je predvodila pjevačica Anita Bryant. Usput Milk vodi bitku sa Dan Wightom gradskim predstavnikom socijalnih konzervativaca. Njegova je tragična sudbina iznenadila mnoge.

3. The Disaster Artist (2017)

Žanr: Biografija, komedija, drama
Redatelj: James Franco
Glumci: James Franco, Dave Franco, Ari Graynor, Zac Efron

Radnja ukratko: Neki su filmovi namjerno toliko loši, da postanu zabavni za gledanje.

2. Rise of the Planet of the Apes (2011)

Rise of the Planet of the Apes (2011)

Žanr: Akcija, drama, sci-fi
Redatelj: Rupert Wyatt
Glumci: James Franco, Andy Serkis, Freida Pinto

Radnja ukratko: Radnja filma smještena je u sadašnje vrijeme, u San Francisco, gdje eksperimentiranja s genetskim inženjeringom vode razvoju inteligencije kod majmuna. Ta arogancija ljudske vrste dovest će do početka rata za premoć između ljudi i majmuna.

1. 127 Hours (2010)

127 Hours (2010)

Žanr: Avantura, biografija, drama
Redatelj: Danny Boyle
Glumci: James Franco, Amber Tamblyn, Kate Mara

Radnja ukratko: Istinita priča o penjaču Aronu Ralstonu (James Franco) koji se bori za goli opstanak nakon nesreće koja mu se dogodila usred opustošene litice po kojoj se penjao u Utahu. U sljedećih pet dana, zarobljen ispod velikog kamena bez mogućnosti micanja, Ralston će preispitati svoj život i shvatiti da ima snage i volje za oduprijeti se smrti, popeti uz liticu i pronaći spas. Tijekom svog putovanja, Ralston će se prisjetiti svojih prijatelja, ljubavi (Clemence Poesy), obitelji i dviju penjačica (Amber Tamblyn i Kate Mara) koje je upoznao netom prije nesreće. Hoće li upravo one biti posljednje osobe koje je Ralston upoznao u svom životu?

Similar Posts