Donosimo vam 10 najboljih filmova američkog filmskog i televizijskog glumca Josha Brolina. Koji su vam najbolji njegovi filmovi?

Josh James Brolin (Los Angeles, Kalifornija, 12. veljače 1968.), američki filmski i televizijski glumac.

Nominiran je za Oscara, za Najbolju sporednu ulogu u filmu Milk (2008).

U nastavku pogledajte 10 najboljih filmova Josha Brolina:

10. Inherent Vice (2014)

Inherent Vice (2014)

Žanr: Komedija, krimi, drama

Redatelj: Paul Thomas Anderson

Glume: Joaquin Phoenix, Josh Brolin, Owen Wilson

Ukratko: U SKRIVENOJ MANI Joaquin Phoenix glumi Doca Sportella, privatnog istražitelja, kojega ga bivša djevojka nagovori da istraži nestanak bogatog građevinskog poduzetnika. Pritom Doc razotkriva mrežu isprepletenih zavjera.

9. Only the Brave (2017)

Recenzija: Only the Brave (2017) - Svijet filma

Žanr: Biografija, drama

Redatelj: Joseph Kosinski

Glumci: Josh Brolin, Miles Teller, Jeff Bridges, Jennifer Connelly

Radnja ukratko: Temeljeno na istinitoj priči jedne jedinice lokalnih vatrogasaca koji su postali jedan od najvažnijih elitnih vatrogasnih timova u zemlji. Kao što većina nas bježi od opasnosti, oni idu prema njoj – oni bdiju nad našim životima, našim domovima, svime što nam je drago, te stvaraju jedinstvo koje je usredotočeno na gašenje vatre.

8. True Grit (2010)

True Grit (2010)

Žanr: Avantura, drama, western

Redatelj: Ethan Coen, Joel Coen

Glumci: Jeff Bridges, Matt Damon, Hailee Steinfeld

Radnja ukratko: Četrnaestogodišnja Mattie Ross izgubila je oca jer ga je hladnokrvno ubio kukavica Tom Chaney. Mattie je odlučna privesti ga licu pravde. Pokušava to učiniti uz pomoć Roostera Cogburna, šerifa brzog na obaraču ali i u ispijanju alkohola. Gonjena željom za pravdom i osvetom, slijedi kriminalca duboko u indijanski teritorij kako bi ga pronašla prije nego ga teksaški rendžer LeBouef privede zbog ubojstva drugog čovjeka.

7. Sicario (2015)

Trailer: Sicario 2: Day of the Soldado (2018) - Svijet filma

Žanr: Akcija, krimi, drama

Redatelj: Denis Villeneuve

Glumci: Emily Blunt, Josh Brolin, Benicio Del Toro

Radnja ukratko: Mlada FBI agentica (Emily Blunt) pridružuje se tajnoj CIA operaciji koja želi svrgnuti vođu meksičkog kartela. To će biti posao koji će dovesti njezine etičke i moralne vrijednosti do same granice i natjerati ju da preispita sve u što je dotad vjerovala.

6. Milk (2008)

Milk (2008)

Žanr: Biografija, drama

Redatelj: Gus Van Sant

Glumci: Sean Penn, Josh Brolin, Emile Hirsch, Dave Franco

Radnja ukratko: Doselivši se iz San Fracisca u New York 1972. 40-godišnji Harvey Milk postaje borac za prava homuseksualaca. Milk je zaključio da će se bolje izboriti za svoja prava kroz politički aktivizam te se kandidirao za gradsku vlast. 1977. je postao prvi deklarirani homosekusalac u SAD izabran u politiku. Najžešći oponenti bili su mu nacionalna anti gay skupina Spasimo djecu koju je predvodila pjevačica Anita Bryant. Usput Milk vodi bitku sa Dan Wightom gradskim predstavnikom socijalnih konzervativaca. Njegova je tragična sudbina iznenadila mnoge.