10 Najboljih filmova Josh Brolin

Josh Brolin filmovi – Top 10 najboljih

Josh James Brolin (Los Angeles, Kalifornija, 12. veljače 1968.), američki filmski i televizijski glumac.

Nominiran je za Oscara, za Najbolju sporednu ulogu u filmu Milk (2008), a svakako je najpoznatiji po svojoj ulozi Thanosa u Avengersima.

U nastavku pogledajte 10 najboljih filmova Josha Brolina.

Josh Brolin filmovi – 10 najboljih

10. Inherent Vice (2014)

Inherent Vice (2014)

Žanr: Komedija, krimi, drama
Redatelj: Paul Thomas Anderson
Glume: Joaquin Phoenix, Josh Brolin, Owen Wilson

Ukratko: U SKRIVENOJ MANI Joaquin Phoenix glumi Doca Sportella, privatnog istražitelja, kojega ga bivša djevojka nagovori da istraži nestanak bogatog građevinskog poduzetnika. Pritom Doc razotkriva mrežu isprepletenih zavjera.

9. Only the Brave (2017)

Recenzija: Only the Brave (2017) - Svijet filma

Žanr: Biografija, drama
Redatelj: Joseph Kosinski
Glumci: Josh Brolin, Miles Teller, Jeff Bridges, Jennifer Connelly

Radnja ukratko: Temeljeno na istinitoj priči jedne jedinice lokalnih vatrogasaca koji su postali jedan od najvažnijih elitnih vatrogasnih timova u zemlji. Kao što većina nas bježi od opasnosti, oni idu prema njoj – oni bdiju nad našim životima, našim domovima, svime što nam je drago, te stvaraju jedinstvo koje je usredotočeno na gašenje vatre.

8. True Grit (2010)

True Grit (2010)

Žanr: Avantura, drama, western
Redatelj: Ethan Coen, Joel Coen
Glumci: Jeff Bridges, Matt Damon, Hailee Steinfeld

Radnja ukratko: Četrnaestogodišnja Mattie Ross izgubila je oca jer ga je hladnokrvno ubio kukavica Tom Chaney. Mattie je odlučna privesti ga licu pravde. Pokušava to učiniti uz pomoć Roostera Cogburna, šerifa brzog na obaraču ali i u ispijanju alkohola. Gonjena željom za pravdom i osvetom, slijedi kriminalca duboko u indijanski teritorij kako bi ga pronašla prije nego ga teksaški rendžer LeBouef privede zbog ubojstva drugog čovjeka.

7. Sicario (2015)

Žanr: Akcija, krimi, drama
Redatelj: Denis Villeneuve
Glumci: Emily Blunt, Josh Brolin, Benicio Del Toro

Radnja ukratko: Mlada FBI agentica (Emily Blunt) pridružuje se tajnoj CIA operaciji koja želi svrgnuti vođu meksičkog kartela. To će biti posao koji će dovesti njezine etičke i moralne vrijednosti do same granice i natjerati ju da preispita sve u što je dotad vjerovala.

6. Milk (2008)

Milk (2008)

Žanr: Biografija, drama
Redatelj: Gus Van Sant
Glumci: Sean Penn, Josh Brolin, Emile Hirsch, Dave Franco

Radnja ukratko: Doselivši se iz San Fracisca u New York 1972. 40-godišnji Harvey Milk postaje borac za prava homuseksualaca. Milk je zaključio da će se bolje izboriti za svoja prava kroz politički aktivizam te se kandidirao za gradsku vlast. 1977. je postao prvi deklarirani homosekusalac u SAD izabran u politiku. Najžešći oponenti bili su mu nacionalna anti gay skupina Spasimo djecu koju je predvodila pjevačica Anita Bryant. Usput Milk vodi bitku sa Dan Wightom gradskim predstavnikom socijalnih konzervativaca. Njegova je tragična sudbina iznenadila mnoge.

5. American Gangster (2007)

American Gangster (2007)

Žanr: Biografija, krimi, drama
Redatelj: Ridley Scott
Glumci: Denzel Washington, Russell Crowe, Chiwetel Ejiofor, Carla Gugino

Radnja ukratko: Nitko nije primjećivao Francka Lucasa, vozača jednog od najutjecajnijih crnačkih šefova mafije. Ali kad njegov šef iznenada umire, Franck iskorištava pukotinu nastalu u strukturi moći za stvaranje svojeg carstva i ostvarenje njegove verzije američkog sna. Svojom pronicljivošću i strogom poslovnom etikom, uspio se uzdići do vladara tržišta droge u Harlemu, plasirajući na ulice čišći i jeftiniji proizvod. Lucas je postao ne samo najznačajnija figura mafijaškog svijeta, već i bitan čimbenik u krugu poznatih osoba onoga vremena.

4. Deadpool 2 (2018)

Recenzija: Deadpool 2 (2018) - Svijet filma

Žanr: Akcija, avantura, komedija, superhero
Redatelj: David Leitch
Glumci: Morena Baccarin, Ryan Reynolds, Josh Brolin

Radnja ukratko: Marvelov brbljavi anti-junak se vratio! Veći, bolji i tu i tamo još gluplji nego ikada prije. Kada super vojnik krene u ubilačku misiju, Deadpool je prisiljen razmišljati o prijateljstvu, obitelji i što to zapravo znači biti junak – sve to dok razvaljuje 50 različitih guzica. Jer, ponekad, da bi napravio sve kako treba moraš igrati prljavo.

3. The Goonies (1985)

The Goonies (1985)

Žanr: Avantura, komedija, obiteljski
Redatelj: Richard Donner
Glumci: Sean Astin, Josh Brolin, Jeff Cohen

Radnja ukratko: Pustolovni film za mlade. Mikey (S. Astin) i Brandon (J. Brolin) Walsh su braća čija će se obitelj, zajedno s ostalima iz četvrti, uskoro morati odseliti, jer je to zemljište zapelo za oko pohlepnim korumpiranim ljudima iz korporacije koja na tom mjestu želi napraviti golf terene. Kad Mikey i njegovi prijatelji na tavanu pronađu staru prašnjavu mapu, ispostavlja se da je ona stvarna i da ih doista može odvesti do nestalog blaga koje je pripadalo okrutnom gusaru Jednookom Willu još u 17. stoljeću

2. No Country for Old Men (2007)

No Country for Old Men (2007)

Žanr: Krimi, drama, triler
Redatelj: Ethan Coen, Joel Coen
Glumci: Tommy Lee Jones, Javier Bardem, Josh Brolin

Radnja ukratko: Govori o propalom poslu s drogom nakon kojeg slijedi igra mačke i miša između trojice muškaraca koji se međusobno presreću u pustinjskom krajoliku zapadnog Teksasa u osamdesetim godinama.

1. Marvelov Filmski Svemir

Brolin je započeo glumiti glavnog negativca Marvelovog Filmskog Svemira Thanosa 2014. godine u filmu Guardians of the Galaxy. Pojavio se u post-kredit scenama filma Avengers: Age of Ultron (2015), te je reprizirao svoju ulogu glavnog antagonista u Avengers: Infinity War (2018) i Avengers: Endgame (2019).

Similar Posts