emily blunt filmovi

Emily Blunt filmovi – Top 10 najboljih

Kao što se može vidjeti na ovom popisu, Emily Blunt filmovi mogu se svrstati u velik broj žanrova. To samo dokazuje svestranost i talent ove glumice, a glumila je i u velikom broju hitova.

Emily Olivia Leah Blunt je britanska glumica, rođena 23.veljače 1983. u Londonu. Doživjela je veliki uspjeh 2006. s glavnim ulogama u televizijskoj mini seriji Gideon’s Daughter i komediji-drami The Devil Wears Prada. Dobitnica je nekoliko priznanja, među kojima je Zlatni Globus za najbolju glumicu u spomenutoj mini seriji. Uz to, ostvarila je i nominacije za tri filmske nagrade Britanske akademije. Forbes ju je uvrstio među najbolje plaćene glumice na svijetu u 2020. godini. Emily je od 2010. udana za Johna Krasinskog, glumca i redatelja, u čijih je nekoliko filmova glumila. Na ovom popisu reći ćemo koji su najbolji filmovi Emily Blunt.

Emily Blunt filmovi – kratki uvod

emily blunt filmovi
Foto: Wikipedija

Kada pogledamo koje su serije i filmovi Emily Blunt na stranici IMDb, možemo uočiti kako se njezino ime nalazi povezano uz čak 50 naslova. Budući da se radi o relativno mladoj glumici, svi filmovi Emily Blunt s ovog popisa snimljeni su u 21. stoljeću. Kao što smo rekli u samom uvodu, iako je imala neke zaista značajne uloge u serijama, filmovi Emily Blunt bili su naš fokus pri kreiranju ovog popisa.

Recimo stoga koji su najbolji filmovi Emily Blunt!

Emily Blunt filmovi – najboljih 10

10. Wind Chill (2009)

Žanr: Avantura, horor, drama, triler 
Redatelj: Gregory Jacobs
Glumci: Emily Blunt, Ashton Holmes

Radnja ukratko: Ovaj popis koji čine filmovi Emily Blunt započet ćemo filmom Wind Chill.

Sve što je jedna djevojka (Emily Blunt) željela je vratiti se kući u Delaware na praznike. Njezin kolega (Ashton Holmes) joj se divi izdaleka čitav semestar i budući da ima automobil, ponudi joj vožnju kući. Nakon nekoliko sati putovanja osamljenom cestom prekrivenom snijegom i zbog loše odabranog prečaca, mladi par se nađe zatrpan snijegom i zaglavljen bez nade za izlazak iz ove situacije. Zarobljeni su na području na kojem nema signala za mobitel, nemaju hrane i grijanja te polako počinju uviđati da nisu sami u ovom prelijepom, ali zabačenom krajoliku.

Kada se sretnu sa zlonamjernim policajcem (Martin Donovan) koji im ne daje previše nade da će se spasiti, serija zastrašujućih spodoba se počinje pojavljivati iz krajolika i sve upućuje da će njihovi životi uskoro biti u opasnosti.

9. Into the Woods (2014)

Žanr: Avantura, komedija, drama, fantazija, glazbeni 
Redatelj: Rob Marshall 
Glumci: Anna Kendrick, Meryl Streep, Chris Pine, Emily Blunt 

Radnja ukratko: Into the Woods je moderna verzija nekoliko voljenih bajki braće Grimm koja isprepliće radnje odabranih priča. Mjuzikl koji prati klasične priče o Pepeljugi, Crvenkapici, Janku i čarobnom grahu te Matovilki. Sve ih povezuje priča o pekaru i njegovoj ženi te njihovoj interakciji s vješticom koja je na njih bacila kletvu.

8. The Young Victoria (2009)

Žanr: Biografija, drama, povijesni, romantični 
Redatelj: Jean-Marc Vallée 
Glumci: Emily Blunt, Rupert Friend, Paul Bettany 

Radnja ukratko: 17-godišnja Victoria (Emily Blunt) je u velikim problemima. Njezin ujak, Kralj William (Jim Broadbent) je na smrtnoj postelji, a Victoria će postati njegova nasljednica. Upravo je to razlog zašto se svi počinju boriti za njenu naklonost. Međutim, Victoria se još uvijek nalazi pod utjecajem njezine majke i ambicioznog savjetnika Controyja (Mark Strong) te ih oboje mrzi. Njezina jedina prijateljica je Lehzen (Jeanette Hain)… 

7. The Adjustment Bureau (2011)

Žanr: Romantični, znanstveno fantastični, triler 
Redatelj: George Nolfi 
Glumci: Matt Damon, Emily Blunt, Lisa Thoreson 

Radnja ukratko: David Norris (Matt Damon) je ambiciozni političar na dobrom putu da uđe u američki Senat.  Upoznaje prekrasnu suvremenu balerinu Elise Sellas (Emily Blunt), ženu kakvu do sada nikada nije imao prilike upoznati. Upravo kada shvati da je zaljubljen u nju, tajanstveni ljudi ih pokušavaju razdvojiti. David saznaje da su oni agenti same Sudbine, zaposlenici „Biroa za prilagođavanje“, koji će učiniti sve što im je u moći da spriječe Davida i Elise da budu zajedno. Suočen s nemogućim izgledima, David ima dva izbora: ili je mora pustiti i prihvatiti put koji mu je namijenila sudbina ili riskirati sve i unatoč sudbini ostati s njom.

6. The Girl On The Train (2016)

Žanr: Krimi, drama, misterija, triler 
Redatelj: Tate Taylor 
Glumci: Emily Blunt, Haley Bennett, Rebecca Ferguson 

Radnja ukratko: Rachel (Emily Blunt) ima velikih problema s alkoholom i besciljno luta vlakom otkako je dobila otkaz. Opsjednuta je životom bivšeg supruga Toma (Justin Theroux) i njegove nove supruge Anne (Rebecca Ferguson) te njihovih susjeda Scotta (Luke Evans) i Megan (Haley Bennett) koje idealizira. Megan je bila dadilja, ali je nedavno dala otkaz. Jednog dana Rachel iz vlaka ugleda Megan kako se ljubi s neznancem i to je naljuti. Ima namjeru prozvati Megan zbog toga, ali nekoliko sati kasnije, budi se u svom krevetu sva krvava. Megan je nestala, a Rachel je ispitana od strane detektivke Riley (Allison Janney) jer je posljednji put viđena u blizini Meganine kuće.

5. A Quiet Place (2018)

Žanr: Drama, horor, znanstvena fantastika 
Redatelj: John Krasinski 
Glumci: Emily Blunt, John Krasinski, Millicent Simmonds 

Radnja ukratko: Priča o obitelji koja je prisiljena živjeti u potpunoj tišini jer oko njih žive tajanstvena i zastrašujuća bića koja love s pomoću zvuka. Evelyn (Emily Blunt) i Lee Abbott (John Krasinski) su svjesni da čak i najmanji šapat ili korak može biti smrtonosan. Iz tog razloga postaju odlučni pronaći način kako zaštititi svoju djecu, Regan (Millicent Simmonds) i Marcusa (Noah Jupe) pod svaku cijenu.

4. Edge of Tomorrow (2014)

Žanr: Akcija, avantura, znanstvena fantastika 
Redatelj: Doug Liman 
Glumci: Tom Cruise, Emily Blunt, Bill Paxton 

Radnja ukratko: Izvanzemaljska rasa, koja još nikada nije doživjela poraz, pokrene neumoljiv napad na Zemlju. Nakon što je poginuo za nekoliko minuta, bojnik William Cage (Tom Cruise) se neobjašnjivo nađe u nekakvoj vremenskoj petlji u kojoj stalno proživljava isti krvavi sukob. Sve se vrti u krug: bori se, pogiba, vraća na početak bitke. Međutim, prilikom svake nove bitke, Cage stječe sposobnost da se sve vještije bori sa svojim protivnicima. Uz njega se bori i ratnica specijalnih postrojbi Rita Vrataski (Emily Blunt). Svaki ponovni susret Williama i Rite ih vodi korak bliže tome da poraze neprijatelja.

3. Looper (2012)

Žanr: Akcija, drama, znanstvena fantastika, triler 
Redatelj: Rian Johnson 
Glumci: Joseph Gordon-Levitt, Bruce Willis, Emily Blunt 

Radnja ukratko: U društvu budućnosti, putovanje kroz vrijeme postaje moguće, ali je dostupno samo onima koji imaju dovoljno sredstava da ga plate na crnom tržištu. Kada mafija želi nekoga eliminirati, pošalju metu u prošlost. Tamo metu čeka ubojica poznat kao Looper, koji će izvršiti posao. Joe (Joseph Gordon-Levitt) je jedan od takvih unajmljenih revolveraša i vrlo dobro obavlja svoj posao. Sve do jednog dana kada njegovi poslodavci odluče zatvoriti krug i poslati starog Joea (budućeg sebe) natrag u prošlost kako bi bio ubijen.

2. The Devil Wears Prada (2006)

Žanr: Drama, komedija
Redatelj: David Frankel 
Glumci: Anne Hathaway, Meryl Streep, Adrian Grenier, Emily Blunt 

Radnja ukratko: U New Yorku, jednostavna i naivna novinarka Andrea Sachs (Anne Hathaway), koja je tek diplomirala, zaposli se kao jedna od pomoćnica moćne i sofisticirane Mirande Priestly (Meryl Streep), nemilosrdne direktorice modnog časopisa Runway. Andrea sanja postati novinarka, a s tom prilikom će se i suočiti. Pomoćnica pod imenom Emily (Emily Blunt) savjetuje Andreu o ponašanju i sklonostima njihove okrutne šefice, a stilist Nigel (Stanley Tucci) pomaže Andrei da se odjene što primjerenije okolini. Andrea mijenja svoj stav i ponašanje, što utječe na njezin privatni život i odnos s dečkom Nateom (Adrian Grenier), obitelji i prijateljima. Na kraju, Andrea uči da se život sastoji od izbora.

1. Sicario (2015)

Žanr: Akcija, krimi, drama, misterija, triler
Redatelj: Denis Villeneuve 
Glumci: Emily Blunt, Josh Brolin, Benicio Del Toro 

Radnja ukratko: Kada su filmovi Emily Blunt u pitanju, Sicario je dobio čast naći se na prvom mjestu.

Mlada agentica iz FBI-a, Kate Macer (Emily Blunt), pridružuje se tajnoj CIA operaciji elitnih postrojbi specijalaca koja želi svrgnuti vođu narkokartela. Operaciju vodi enigmatični konzultant sumnjive prošlosti Alejandro (Benicio Del Toro), a za Kate će to biti posao koji će njene etičke i moralne vrijednosti dovesti do same granice i natjerati je da preispita sva svoja dosadašnja uvjerenja.

Similar Posts