10 Najboljih filmova Chris Pine

Chris Pine filmovi – Top 10 najboljih

Donosimo vam 10 najboljih filmova Američkog glumca pod imenom Chris Pine.

Christopher Whitelaw Pine (rođen 26. kolovoza 1980.) američki je glumac. Pine je imao svoj prvi debi na filmu kao Lord Devereaux u The Princess Diaries 2: Royal Engagement (2004), a poznat je i po ulogama James T. Kirk u Star Trek reboot filmskoj seriji (2009–2016), Will Colson u Unstoppable (2010), Cinderella’s Prince u Into the Woods (2014), Jack Ryan u Jack Ryan: Shadow Recruit (2014), Toby Howard u Hell or High Water (2016), Bernie Webber u The Finest Hours (2016), Steve Trevor u Wonder Woman (2017), Dr. Alexander Murry u A Wrinkle in Time (2018) i Robert the Bruce u Outlaw King (2018).

U nastavku pogledajte 10 nama najboljih filmova Chrisa Pinea.

Chris Pine filmovi – 10 najboljih

10. Jack Ryan: Shadow Recruit (2014)

Jack Ryan: Shadow Recruit (2014)

Žanr: Akcija, drama, triler
Redatelj: Kenneth Branagh
Glumci: Chris Pine, Kevin Costner, Keira Knightley

Radnja ukratko: Jack Ryan, kao mladi tajni C.I.A. analitičar, otkrio je rusku zavjeru da sruši američko gospodarstvo terorističkim napadom.

9. Smokin’ Aces (2006)

Smokin' Aces (2006)

Žanr: Akcija, krimi, drama
Redatelj: Joe Carnahan
Glumci: Jeremy Piven, Ryan Reynolds, Ray Liotta

Radnja ukratko: Kada stand up komičar i doušnik iz Las Vegasa Buddy ‘Aces’ Israel (Piven) odluči olakšati svoju dušu i agentima FBI-ja priznati sve što zna o djelovanju mafije, život mu se (ne)očekivano zakomplicira. U zamjenu za svjedočenje na sudu, Buddy od FBI-ja dobiva zaštitu i promjenu identiteta, no noć prije odlaska u program za zaštitu svjedoka ipak se poželi raskalašeno zabaviti u kockarnicama oko jezera Tahoe. Njegov dolazak pak ne ostaje neprimjećen i uskoro ga počinju tražiti mafijine ubojice na čelu s Jackom Dupreejem (Affleck), ali i agent FBI-ja Richard Messner (Reynolds), kojemu je Buddy spretno pobjegao?

8. People Like Us (2012)

People Like Us (2012)

Žanr: Komedija, drama
Redatelj: Alex Kurtzman
Glumci: Chris Pine, Elizabeth Banks, Michelle Pfeiffer

Radnja ukratko: Dok naseljava imanje nedavno preminulog oca, prodavač otkriva da ima sestru za koju nikad nije znao, što vodi brata i sestru na preispitivanje njihovih percepcija o obiteljskim i životnim odlukama.

7. Unstoppable (2010)

Unstoppable (2010)

Žanr: Akcija, triler
Redatelj: Tony Scott
Glumci: Denzel Washington, Chris Pine, Rosario Dawson

Radnja ukratko: S bespilotnim, dugim pola kilometra, teretnim vlakom koji se kreće prema gradu, veteran inženjer i mladi kondukter trkaju se protiv sata kako bi zaustavili katastrofu.

6. Outlaw King (2018)

Recenzija: Outlaw King (2018)

Žanr: Akcija, biografija, drama
Redatelj: David Mackenzie
Glumci: Chris Pine, Aaron Taylor-Johnson, Florence Pugh

Radnja ukratko: Stvarna David protiv Goliatha priča o tome kako je veliki škotski ‘Outlaw King’ Robert Bruce u 14. stoljeću koristio lukavstvo i hrabrost te porazio i odbio mnogo veću i bolje opremljenu okupatorsku englesku vojsku.

5. Rise of the Guardians (2012)

Rise of the Guardians (2012)

Žanr: Animacija, akcija, avantura
Redatelj: Peter Ramsey
Glumci: Hugh Jackman, Alec Baldwin, Isla Fisher, Chris Pine

Radnja ukratko: Kada zli duh poznat kao Pitch krade dječje snove i utjeruje im strah, besmrtni čuvari moraju udružiti snage po prvi put kako bi zaštitili nade, vjerovanja i maštu djece diljem svijeta. Oscarom nagrađeni autor scenarija i knjige vodi nas u čarobni svijet legendi koje su obilježile naše djetinjstvo. Nitko im nije ravan!

4. Wonder Woman (2017)

Žanr: Akcija, avantura, superhero
Redatelj: Patty Jenkins
Glumci: Gal Gadot, Robin Wright, Chris Pine

Radnja ukratko: Prije nego je postala Wonder Women, bila je Diana, princeza Amazonki, obučena da bude nepobjediva ratnica.

3. Hell or High Water (2016)

Chris Pine filmovi - Top 10 najboljih

Žanr: Krimi, drama
Redatelj: David Mackenzie
Glumci: Dale Dickey, Ben Foster, Chris Pine

Radnja ukratko: Razvedeni otac i njegov stariji brat, bivši zatvorenik, pribjegavaju očajničkim situacijama kako bi spasili svoj obiteljski ranč u Zapadnom Texasu.

2. Spider-Man: Into the Spider-Verse (2018)

Žanr: Animacija, akcija, sci-fi, superhero
Redatelj: Bob Persichetti, Peter Ramsey
Glumci: Jake Johnson, Liev Schreiber, Brian Tyree Henry, Chris Pine

Radnja ukratko: U filmu Spider-Man: Into the Spider-Verse (Spider-Man: Novi svijet) radi se o novom Spider-Man svijetu i potpuno drukčijoj priči koja će nas natjerati da preispitamo sve što smo do sada znali o najpoznatijem čovjek-pauku na svijetu. U priču nas uvodi tinejdžer iz Brooklyna – Miles Morales koji nam otkriva neograničene mogućnosti Spider-Man svijeta ali i da – nije sam.

1. Star Trek filmska serija (2009–2016)

star trek three movies series (2009-2016)

Chris Pine glumi Kapetana James T.Kirka u tri Star Trek reboot filma, smještenih u alternativnu vremensku crtu naziva ‘Kelvin Timeline’. Filmovi ove, za sada, trilogije su Star Trek (2009), Star Trek Into Darkness (2013) i Star Trek Beyond (2016).

Similar Posts