Trailer: Official Secrets (2019)

Trailer: Official Secrets (2019)

Pogledajte prvi trailer za političku dramu Official Secrets u kojem je glavnu ulogu ostvarila poznata Keira Knightley.

Datum izlaska: 23. kolovoz 2019.

Žanr: Drama, biografski, triler

Redatelj: Gavin Hood

Scenaristi: Gregory Bernstein, Sara Bernstein, Gavin Hood

Glumačka postava: Keira Knightley, Matt Smith, Matthew Goode, Adam Bakri, Ralph Fiennes

Sinopsis: Istinira priča o Katharine Gun koja je pustila u javnost povjerljive državne tajne kako bi razotkrila ilegalne špijunske operacije. No time je prekršila i zakon o službenim tajnama zbog čega joj prijeti i zatvorska kazna. Sa svojom slobodom, brakom, i cijelim životom na tankoj liniji, morati će se postaviti za ono u što vjeruje.

Godina je 2003., a britanski i američki političari spremaju se umiješati u rat u Iraku. GCHQ prevoditeljica Katharine Gun razotkrila je medijima povjerljive e-mailove u kojima se zahtjeva ilegalno špijuniranje članova Vijeća sigurnosti UN-a te ih se na taj način nekako prisiliti na rat. Jednom kada bude otkrivena, njezin život će se okrenuti naglavačke kada bude prozvana kao izdajica, te optužena za kršenje zakona o služebnim tajnama. Suočena sa zatvorskom kaznom, Katharine i njezini odvjetnici moraju obraniti i opravdati njezine postupke.

Iako službena kino distribucija počinje u kolovozu (u Ujedinjenom Kraljevstvu tek sredinom listopada), ovaj film je prikazan početkom godine na Sundance filmskom festivalu gdje je dobio vrlo solidne kritike koje su najviše hvalile performans Keire Knightley koju svi vrlo dobro poznajemo. Osim Keire, u filmu ćemo gledati i Matt Smitha, Matthew Goodea i Adama Bakria, a kao šlag na tortu, tu je i veteranski glumac Ralph Fiennes. Film je režirao Oskarovac Gavin Hood.

Official Secrets, u distribuciji Entertainment One i IFC Films na velika platna stiže 23. kolovoza ove godine.

Similar Posts